joi, 31 iulie 2014

Tidestore - în mare vogă!

Nu ştiu de ce, dar văd că lumea începe să uite de hainele americane, înaintând cu paşi micuţi, dar siguri, spre o nouă piaţă de vestimentaţie, şi anume hainele fraţilor noştri asiatici. Dacă acum câţiva ani hainele cât mai largi erau la Tidestore modă, astăzi totul s-a schimbat. Generaţiile de tineri îmbunătăţesc mereu şi mereu aspectul fizic, într-un mod mai mult sau mai puţin plăcut. Un aspect care se poate observa cu uşurinţă printre rândurile cetăţenilor români, şi cred că nu numai la noi, este acela că am început să purtăm haine din ce în ce mai mulate pe corp, asta... chiar dacă suntem dolofani. Nu vreau şi nici nu îmi doresc să critic moda, întrucât nu mă simt încă în măsură pentru a face un asemenea gest. Că îmi dau cu părerea... ei bine, asta este altă treabă!

Eu în ultima perioadă am început de asemenea să mă axez foarte mult pe Tidestore hainele din Asia, întrucât mi se par cele mai interesante, elegante şi frumoase în momentul de faţă. Deşi persoanele de sex feminin sunt de părere că bărbaţilor nu le este greu să îşi aleagă hainele, ei bine... eu vin cu un contraargument. Se prea poate să întâlnim oameni care să fie perfecţionişti sau poate doar puţin mai atenţi la detalii care să nu fie chiar aşa grăbiţi şi să petreacă ore bune în oraş înainte de a-şi cumpăra ceva. Femeile astea!. Mie unul îmi place foarte mult să merg şi să probez foarte multe haine înainte de a mă hotărî în privinţa lor. Nu mă grăbesc niciodată, pentru că una peste alta timpul nu fuge nicăieri, iar banii trebuie investiţi în lucruri de Tidestore calitate.

Pentru fete am găsit acest site, Tidestore, magazin de haine care promite calitate şi preţuri super avantajoase pentru orice buzunar. Pe mine mă cam roade sufletul să aflu că magazinele din Asia în marea lor majoritate sunt vânzătoare de haine pentru fete. Ce necinstit! Ce păcat! Sunt foarte atras de modă, dar şi mai atras de magazinele care au haine cu Tidestore free-shipping. Astăzi găseşti mai greu site-uri care să îţi asigure transportul coletului pe gratis, un serviciu pe care l-am considerat întotdeauna important pentru marketing. În cele din urmă ne rămâne să stabilim cărei tabere vestimentare ne alăturăm. Analizând preţurile şi calitatea produselor, s-ar putea ca foarte mulţi cumpărători să decidă că moda de calitate se face în Asia, în niciun caz în America. Eu m-am alăturat Asiei, voi ce piaţă vestimentară alegeţi?

miercuri, 30 iulie 2014

Dulce Românie

Ok, dacă în trecut ţineam cu dinţii de ideea că nu sunt rasist, ei bine... astăzi stă altfel treaba. În ultima lună mă cam tot supără un pui de ţigan care stă lângă mine. Toată ziua bună ziua urlă ca un bezmetic, iar sora lui, mai mare fiind, îl acompaniază cu o vuvuzea. Cât de tare, nu?! Astăzi şi-au făcut de cap încă de la primele ore ale dimineţii, de aceea am crezut de cuviinţă că este momentul să mă răzbun pe ei pentru orele mele de somn pierdute. Am pus timp de 20 de minute muzică rock la maxim în difuzoare, cu toate geamurile şi uşile deschise, asta ca să mă asigur că sunetul se propagă aşa cum îmi doresc. Credeţi-mă pe cuvânt când vă spun că au plecat din curte o parte din ei. Pe mine nu mă deranjează volumul ridicat, întrucât am crescut cu muzica asta şi am trăit alimentându-mă numai cu muzică. Pe de altă parte ei... mda!

Îmi propun şi vreau să critic până la moarte nesimţirea, incultura şi oamenii fără educaţie. Cu toată sinceritatea vă spun că m-am săturat să trăiesc într-un stat habarnist care nu face nimic altceva decât să înjure, mănânce seminţe pe stradă, să deranjeze, ucidă şi să fure orice. Mi s-a făcut silă de acest stat încât nici nu îmi mai pasă de viitorul lui. Sper cu toată inima că atunci când voi înainta în vârstă într-atât de mult încât să plec pe picioarele mele în lumea largă, sper să mă pot întoarce aici după ani şi ani şi să văd că nu mai sunt ţigani, oameni necivilizaţi şi corupţie. Dacă de la vârsta mea, deşi o fac de ani buni, pot să mă gândesc la chestiuni de care ar trebui să aibă grijă doar adulţii, păi aici este un mare semn de întrebare. Asta este societatea pe care o dorim? Tinerii să fie adulţi de la vârste fragede? Oricum foarte mulţi au ales acest lucru de foarte mult timp. Se vede cu ochiul liber numai când treci pe stradă şi acorzi câteva clipe pentru a asculta conversaţiile dintre tineri şi observa felul în care se comportă aceştia. Românie, dulce Românie... ce-ţi doresc eu ţie... heh!

sâmbătă, 26 iulie 2014

Standarde de sală

Sunt antrenor de fitness şi în meseria mea e important să-ţi placă locul unde munceşti, atât cum arată cât şi de oamenii care îţi sunt şefi. Un antrenor de fitness îşi petrece cam 12-14 ore într-o sală şi e important să îţi placă locul unde stai aşa mult. Findcă am auzit că patronul are probleme financiare şi am văzut că m-a tot amânat cu prima de concediu, am hotărât să îmi caut de lucru în altă parte. Totuşi, chiar dacă stăm atâta într-o sală, trebuie şi noi să mai trăim în rest.

Am depus CV-urile la mai multe săli de fitness pe care m-am hotărât să le vizitez înainte de interviu, prefăcându-mă că sunt un client care vrea să se înscrie la sălile respective. Pe mine mă interesa să văd cum funcţionează echipamentele de fitness, dacă sălile au o aerisire corespunzătoare - nu trebuie nici să faci pneumonie de la frig când eşti transpirat şi nici să ai sala plină de mirosuri ca îţi pierzi rapid clienţii. Mai voiam să văd duşurile şi vestiarele, acestea din aceleaşi motive de igienă. Am fost să văd câteva săli în centru şi una la periferie, şi mare mi-a fost mirarea să văd că ultima oferea cel mai mare salariu.

Fără îndoială, sălile din centru aveau avantajul faptului că erau aproape de mijloacele de transport, dar şi de metrou. Mi se pare aiurea să faci o sală de forţă într-un apartament cu 3 camere la parterul unui bloc, dar am văzut-o şi pe asta, cu ocazia asta. Sigur, oricine care a fost la o sală ştie că toate au muzică pentru că muzica te stimulează să te mişti. Aici nu s-ar fi putut pune muzică deoarece cu siguranţă locatarii s-ar fi atacat.

Mi-am găsit de munca convenabil la sala de forţă de la periferie, exact unde alocau cel mai mare salariu. Minusul e că o jumătate de oră până la serviciu, dar programul este doar de 8 ore. Duşurile sunt complet echipate de la Sanotechnik, iar vestiarele nu sunt înghesuite. Sala e mai mare pentru ca au un spaţiu bun, iar patronul oferă un weekend  în doi la munte o dată la două luni pentru antrenorul ai cărui clienţi au slăbit cel mai mult. Deja eu am câstigat de două ori, cred că iubita mea s-a obişnuit cu mersul la munte în weekend.

The Walking Dead sezonul 1, episodul 3

Hei, după o lungă perioadă de timp în care nu am mai postat nimic despre The Walking Dead, am revenit în sfârşit cu o recenzie asupra celui de-al treilea episod al primului sezon. Întreaga acţiune ia o cu totul altă întorsătură atunci când Rick decide să se alăture grupului din Atlanta. Plecând spre tabără se putea observa un sentiment de vinovăţie pe chipurile tuturor, fiind "acompaniaţi" de frica faţă de fratele mai mic al lui Merle, Daryl Dixon, ştiind că îşi va ieşi din fire atunci când ar fi trebuit să afle despre ce s-a întâmplat înapoi în oraş. Ajuns la tabără, Rick descoperă cu fericire că familia lui trăia şi că se află în siguranţă, fiind în preajma colegului său din departamentul de poliţie, Shane Walsh.

Opinia mea personală asupra acestui personaj nou, şi anume Daryl Dixon, este una pe cât se poate de succintă. Nu se putea să existe un actor mai bun pentru acest rol, Norman Reedus aducând la viaţă acest rol, devenind unul şi acelaşi cu Daryl. Daryl Dixon este al doilea actor preferat al meu, pe primul loc aflându-se Andrew Lincoln (Rick).


În urma confruntării dintre Daryl, Rick şi Shane, noul conducător al grupului, şi anume Rick, decide că trebuie să se întoarcă după Merle în Atlanta pentru a-l elibera, în speranţa că încă era în viaţă. Deşi Shane se arată evident împotriva acestei idei sinucigaşe, Glenn, T-Dogg, Rick şi Daryl pornesc din nou spre Atlanta, împotriva voinţei familiei lui şi a celorlalţi supravieţuitori. Pe lângă misiunea de salvare a lui Merle, Rick îşi impune să meargă şi să recupereze rucsacul cu arme şi muniţie pe care l-a scăpat în timp ce încerca să evite hoarda de morţi-vii (primul episod), din preajma tancului de armată.

Aici lucrurile nu se întâmplă întocmai precum şi-ar fi imaginat Rick că o să se întâmple. Supravieţuitorii din Atlanta se întâlnesc cu o bandă de cartier care era în căutare de resurse, având în acest fel o confruntare violentă. În urma confruntării, Glenn este răpit, însă unul dintre membrii bandei este rănit de către Daryl, încasând o săgeată în picior, Daryl fiind un foarte bun arcaş, vânător şi urmăritor, iar un altul este lăsat în urmă de cei mai în vârstă, fiind astfel la mila grupului de supravieţuitori.

joi, 24 iulie 2014

Cât de nemiloşi sunt oamenii

Recent am avut parte de o experienţă neplăcută în propria curte. Stând la masă afară, împreună cu familia, o pisică îşi făcu simţită prezenţa. Iniţial crezusem că nu este nimic în neregulă cu acea pisică, judecând după faptul că în urmă cu o zi o văzusem la un vecin în curte. Înaintând din ce în ce mai mult spre mine, am observat cum pisica se târâia cu ajutorul lăbuţelor din faţă. Ceva nu era tocmai ok. Pisica fusese lovită de ceva sau cineva, atât de tare încât avea lăbuţele din spate rupte, având o rană foarte adâncă în partea dorsală. Fiind mai milos de fel şi neputând să ating săraca făptură, l-am lăsat pe tata să încerce să o cureţe cu un dezinfectant. Din păcate nu făcea nimic altceva decât să îi provoace dureri mai mari decât dacă îi lăsa rănile neatinse. Astăzi nu ştiu soarta acestei pisici, întrucât mama l-a rugat pe tata să ducă pisica undeva departe ca să nu moară la noi în curte... deşi cred că este cert ce a păţit.


Mă gândeam, oare cât de nemiloşi sunt oamenii? Cât va mai trebui să gândim ca să ne dăm seama că, de fapt noi am invadat teritoriile animalelor..? Şi nu vice-versa! Fără noi, animăluţele acestea, fiinţe fără de vină, nu pot supravieţui într-un mediu atât de ostil precum într-un oraş. Abia dacă reuşim să supravieţuim noi, unii cu alţii, darămite animalele cu noi.

Ce bine ar fi să aflu că există măcar un medic veterinar Suceava, care să aibă dragostea şi sufletul necesar pentru a salva vieţile acestor necuvântătoare. Şi totuşi, dacă există? Din păcate eu nu am putut face - sau mai bine spus tatăl meu - nimic pentru a salva vieţişoara puiului de pisică, însă sper şi cred cu tărie că în ţara asta mare şi frumoasă există măcar o persoană care să aibă scopuri atât de nobile. Cu toată modestia vă spun că, dacă aş avea posibilităţile financiare pentru a deschide un cabinet veterinar, pentru că mi-ar plăcea să urmez veterinara, aş face tot posibilul să salvez cât mai multe animale în pericol de moarte şi să le ofer un cămin, dragoste şi mâncare. Înainte să judecăm şi să prigonim aceste suflete trebuie să reflectăm la faptul că şi noi am fost la fel ca ele atunci când ne-am născut, şi poate că o să ajungem la fel şi la bătrâneţe. Eu unul nu aş prea putea trăi cu ideea că aş fi maltratat de o persoană mai tânără decât mine, atunci când aş ajunge în imposibilitatea de a mă îngriji singur, la bătrâneţe.

Mi-am făcut cont Paypal!

După o lungă perioadă de timp în care m-am contrazis cu propriile idei în legătură cu activarea unui cont de Paypal, am decis în cele din urmă că este necesar şi că o să am nevoie de el mai devreme sau mai târziu. Să vă ma spun câte lucruri vreau să îmi iau de pe internet acum că pot plăti direct de pe cardul meu? eBay, pregăteşte-te că vin!

Un aspect foarte enervant a fost acela că a trebuit să mă foiesc de colo-colo pentru a face rost de un extras de cont, în cele din urmă reuşind să fac primesc ceea ce aveam nevoie, însă după o săptămână. De asemenea, nici cei de la Paypal nu m-au lăsat bleg şi mi-au dat şi ei câteva bătăi de cap. În momentul în care doream să activez contul, o retragere de bani fiind necesară în acel moment, contul de pe site-ul Paypal îmi tot spunea că era imposibil să activez şi să verific contul la acea perioadă... în condiţiile în care trecuseră deja câteva zile de când mă înregistrasem pe site.

Într-o altă ordine de idei, cred că am pus ochii pe un site de haine din Asia. Pentru că la noi vara trece repede, iar toamna nu este prea departe, mi-am zis că un trench sau un hanorac nu ar strica, deşi sunt mult mai atras de ideea de a-mi cumpăra un trench. Pe de altă parte mă arăt mulţumit de decizia luată, chiar dacă trebuie să fii răbdător şi dispus să dai câteva ture până la bancă înainte de a te putea apuca de shopping.

miercuri, 23 iulie 2014

Zi înceţoşată

Îmi aduc aminte foarte bine de o zi când am fost cu un prieten la plimbare cu maşina lui. Totul părea în regulă la acel moment, chiar dacă vremea de afară nu ţinea tocmai cu noi. În maşină era voie bună şi muzică, însă nici discuţiile pe teme "interesante" nu lipseau. Cred că acesta este şi motivul pentru care maşina scosese un sunet ciudat... neatenţia prietenului meu faţă de drum făcuse acest lucru posibil. Noi, fiind nişte băieţi mai serioşi de fel ne-am hotărât să oprim ca să vedem ce se întâmplase cu adevărat. De îndată ce am ajuns la portbagaj, deşi înainte verificasem portierele din spate, am realizat că bara spate auto fusese lovită. Dumnezeu ştie ce anume o lovise sau cine, dar un lucru era sigur: bara fusese atât de avariată încât trebuia schimbată de urgenţă, asta înainte ca poliţia să observe... că doar ştiţi cum este.

Plecasem spre casă imediat după ce ne-am dat seama că nu mai putem continua peripeţia pe drumul respectiv, în asemenea condiţii meteo. Ajungând înapoi în oraş, observasem pentru prima dată cu adevărat cam cât de mare era perdeaua de ceaţă care acoperea întreg judeţul. Service-ul auto la care oprisem ca să ne "aranjeze" puţin maşina era unul micuţ, dar elegant. Ce este drept, iniţial nu îmi plăcea ideea de a pune bani la comun cu proprietarul maşinii, însă în acel moment nu deţinea o sumă prea mare de bani la el, fapt care m-a condus la ideea că mi-i va returna cândva. Baştanul, pentru că aşa era poreclit mecanicul care se ocupa de noi, ne-a adus o bară second-hand la un preţ rezonabil. A instalat-o în vreo zece minute, timp în care noi am stat într-o sală de aşteptare, citind reviste.

După plecarea noastră, ne-am dat seama că această experienţă putea să fie mai gravă. Judecând după faptul că nu prea aveam bani în acel moment, o bară la mâna a doua ne-a scăpat de o posibilă amendă din partea poliţiei. Acestea fiind spuse, trebuie să învăţăm să apreciem, aşa cum şi eu am făcut-o la vremea mea, faptul că un lucru la mâna a doua nu este mai slab calitativ decât un produs nou, abia scos din fabrică. Mai ieftin este mai drăguţ. Dacă am sau nu dreptate, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi, dragi cititori. Voi ce aţi face într-o astfel de situaţie? Vă număraţi printre cei care aţi acţiona la fel ca mine?

Cele 3 ţări pe care le ador

Pasiunea mea pentru geografie este nemăsurată, de aceea consider că turismul este una dintre ramurile mele preferate ale geografiei. Italia, Germania şi Franţa se află în topul celor 3 ţări preferate de mine. De ce? Fiecare ţară are unul sau mai multe elemente pe care eu le apreciez foarte mult, drept urmare dorinţa mea de a le vizita fiind una foarte mare.

Pe primul loc se află, bine-nţeles, Germania. Germania este poate una dintre cele mai interesante ţări de pe Terra. În afară de poveştile cu războaiele medievale şi cultura sa, Germania are o istorie foarte bogată în amănunte. De această dată mă voi opri doar asupra istoriei, un alt domeniu al ştiinţei care mă pasionează foarte mult, secolul XX reprezentând apogeul istoriei atât pentru Germania cât şi pentru întreaga omenire. Cel de-Al Doilea Război Mondial a fost un factor care a marcat întreaga planetă, atât prin crimele sale, cât şi prin tehnologia şi politica abordată, cel puţin din punctul meu de vedere. Germania este o comoară fără sfârşit dacă am reuşi să îi înţelegem cu adevărat toate enigmele. În ceea ce mă priveşte pe mine, unchiul Adolf rămâne subiectul meu de interes, cel puţin până când voi deveni interesat de cu totul altceva.

Următoarea ţară în clasament, revendicând locul 2 se află Italia. Ce este mai mult de spus în afară faptul că Italia este ţara care readuce la viaţă peisajele pitoreşti, dragostea şi vremurile de mult apuse? Deşi nu am reuşit să merg niciodată într-o excursie prin Italia, de preferat în Veneţia, mi-aş dori să fac acest lucru în viitor. Veneţia este oraşul meu preferat, chiar dacă este inundat. Mi-aş dori să pot să vizitez acest oraş în viitor, alături de sufletul pereche. Plimbarea cu gondola este cea mai romantică treabă pe care am putut-o cunoaşte vreodată... dar contează şi locul în care te plimbi, desigur.

Franţa este ţara care se află pe ultimul loc, dar nu este ultima, cu siguranţă. Parisul, oraşul iubirii şi bastionul libertăţii, este cel mai îndrăgit oraş de către mine. Deşi nu suport limba franceză, fiind foarte încâlcită şi grea, trebuie să recunosc faptul că unele cuvinte şi felul lor de a fi pronunţate îmi provoacă un sentiment plăcut.

joi, 17 iulie 2014

Niciodată prea ciudat

Nu eşti niciodată prea ciudat atunci când vine vorba de modă. Tatăl meu are o vorbă pe care mi-o tot aminteşte din când în când: "moda şi-o face omul". Eu sunt de aceeaşi părere cu el, însă nu trebuie nici să exagerăm. Revin cu postarea legată de cel de-al doilea tricou pe care l-am primit de la HiCustom.net în decursul acestei luni. S-ar putea să fie puţin mai ciudăţel decât celălalt tricou, dar mie îmi place la nebunie! Pe mine mereu m-au reprezentat ideile nebuneşti, fiind o fire foarte creativă. Mama mea iniţial mi-a aruncat o privire ciudată în momentul în care citise textul de pe tricou, şi da, se putea să fiu puţin mai inspirat în momentul alegerii textului, dar ce să-i faci? Nu pot da timpul înapoi!


Ştiţi ce? Cu tricoul acesta am atras foarte multe priviri, deşi nu mă aşteptam. Unele persoane chiar au început să râdă la vederea tricoului, fapt care m-a determinat şi pe mine să râd. În prima zi în care am purtat acest tricou, imediat ce am început să atrag atenţia celor care treceau pe lângă mine am sunat-o pe sora mea spunându-i că mă simt foarte ciudat din cauza oamenilor care se holbau la mine într-un mod ciudat. De asemenea am ales mărimea S şi culoarea gri, întrucât îmi doresc de foarte mult timp un tricou gri.

Deşi s-ar putea să mă înşel, am impresia că acest tricou este puţin mai gros decât cel prezentat anterior. Nu ştiu sigur dacă există vreo diferenţă între aceste două tricouri, dar am impresia că acest tricou mă face să transpir din cauza căldurii. Per total mă simt mulţumit de afacerea încheiată cu echipa HiCustom, dovedindu-mi că pot fi foarte serioşi, amabili şi graţioşi în acelaşi timp. Preţul de 11$ este o nimica toată atunci când îţi faci garderoba mai frumoasă cu un tricou caraghios de amuzant.

marți, 15 iulie 2014

Like a T-Shirt!

Îmi place foarte mult să mă îmbrac cu haine asortate, iar atunci când spun asortate, mă refer la culoare şi mesajul pe care vrea să îl transmită acea haină. Nu îmi place să fiu excentric, fapt pe care îl datorez personalităţii mele, tocmai de aceea abordez un stil elegant, dar cu o pată de adolescentism. Mi-ar plăcea să am o garderobă plină de haine în stilul punk-rock, însă nu cred că m-ar prinde prea bine negrul. Din această cauză am decis că pe mine se prinde cel mai bine albastrul... asta pe lângă faptul că ochii îmi sunt albaştri şi totodată este culoarea mea preferată.

Acum, pentru că nu vreau să deviez de la subiect, vreau să vă prezint ce am mai adăugat la garderoba mea. Este vorba de două tricouri, însă vă voi prezenta doar unul dintre ele, urmând ca în zilele ce urmează să vă prezint şi celălalt tricou. Mulţumită celor de la www.hicustom.net am avut ocazia să primesc două tricouri personalizate. Nu băgaţi în seamă faţa celui care le poartă (subsemnatu') ci tricoul.


Materialul este unul foarte confortabil, şi cel puţin de data aceasta, tricoul este pe măsura mea. Preţul unui tricou cu text personalizat este de 11$, în timp ce tricourile cu un design personalizat pot ajunge până la 66$, asta în funcţie de modelul imaginii. Dacă doriţi să adăugaţi o imagine proprie, preţul va fi unul mult mai mic, iar site-ul îţi spune la dispoziţie opţiunea de a alege singur poziţia imaginii/textului, culoarea tricoului, mărimea, tipul de tricou, efectul care să fie aplicat asupra textului sau chiar puteţi alege una dintre imaginile pe care le are la dispoziţie magazinul. Acestea însă costă mai mult decât imaginile proprii. Eu mi-am ales două tricouri de mărimea S, culoarea tricoului de mai sus fiind "blue navy, exact culoarea pe care o caut pentru mai toate hainele pe care vreau să le cumpăr!


Revenind la material, este foarte confortabil, dar puţin cam gros pentru mine. Desigur, din cauza vremii eu am foarte des senzaţia că mă sufoc în propriile haine, tocmai de aceea consider că tricoul este mult prea gros. Oricum ştiu că acest tricou va fi purtat de mine şi la toamnă, şi la iarnă, şi la primăvară... ţinând cont că apreciez mai mult vremea răcoroasă. Un aspect care trebuie subliniat (la propriu), nu toate tricourile sunt făcute din acelaşi material! Se poate ca materialul tricourilor pentru băieţi să difere faţă de cele făcute pentru fete. În schimb, materialul nu este deloc înţepăcios; încă nu mi-a provocat vreo iritaţie.

Mărimea tricoului este S, şi deşi nu îmi place să mă repet, dacă aveţi în jur de 1,77m (băieţi), mărimea S este foarte potrivită pentru voi. Acum nu vreau să garantez că este musai să aveţi acelaşi spate, aceleaşi mâini ca mine, dar dacă nu sunteţi prea spătoşi sau îndesaţi, mărimea S este pentru voi. Şi pentru că tot v-am spus că mi-am făcut două tricouri, puteţi observa mai jos poza cu ambele tricouri, împăturite şi gata să fie puse în dulap. Până data viitoare când vă voi prezenta şi celălalt tricou, ţin să reamintesc numele magazinului HiCustom şi să le mulţumesc din nou pentru ajutorul acordat.

Trece vara

Astăzi m-am trezit cu un sentiment ciudat. Nu ştiu cum şi nu ştiu de ce, în ultima perioadă timpul a început să se scurgă foarte rapid. M-am uitat şi la filme, seriale şi am făcut o grămadă de lucruri încă de la începutul vacanţei şi totuşi încă mă simt neîmplinit. De cărţi sincer să fiu nu prea m-am mai atins în ultima vreme, dar nici prea mult chef de citit nu prea am. Mă gândeam ca în cele ce urmează să pun nişte bani la ciorap şi să strâng pentru o drumeţie spre mare sau spre un lac din apropiere. 

Într-o altă ordine de idei, am vizionat filmul "The terminal" cu Tom Hanks. Un film de nota 10 care merită să fie vizionat. Tom Hanks, inevitabil, ştie să aducă la viaţă un rol. Dacă pe hârtie personajul pe care trebuie să îl întruchipeze este o simplă idee, în film această idee devine un om adevărat. Deşi am mai văzut filmul de câteva ori înainte, abia acum mi-am putut da seama de adevărata lui valoare. Filmul transmite foarte multe mesaje care ar trebui să atragă atenţia oamenilor. Un mesaj pe care l-am observat cu uşurinţă este că rasismul este în floare în toată lumea. Ok, pentru că nu vreau să vă divulg mai multe, vă las pe voi să interpretaţi ceea ce vedeţi în film.

luni, 14 iulie 2014

Plan de afaceri

De câte ori nu ne-am făcut oare planuri de afaceri pentru afacerea visurilor noastre? Unii începem încă din copilărie cu aceste planuri şi le terminăm abia atunci când fie înţelegem că nu putem face nimic din lipsa banilor, fie atunci când ai ridicat în picioare un vis. La ce mă refer prin a "ridica în picioare"? Mă refer strict la clădirea şi consolidarea afacerii. Pentru asta, dragii mei, aveţi nevoie de multe resurse financiare. Cam imposibil de realizat o afacere astăzi, în România, nu-i aşa? Foarte mullţi cred acelaşi lucru, însă nu mulţi sunt educaţi în această privinţă.

Încă de la orele de antreprenorială învăţăm că există un serviciu care pune la dispoziţia întreprinzătorului o sumă de bani, rambursabilă sau nerambursabilă, menită să ajute în clădirea afacerii. Este mult mai greu să faci rost de fonduri nerambursabile ca întreprinzător decât de fondurile rambursabile. Astăzi însă avem noroc, iar norocul se găseşte cam greu în ţara noastră. Planul-de-afaceri.ro ne invită să aruncăm o privire asupra serviciilor pe care le pune la dispoziţia noastră această echipă. Pe acest site puteţi observa că există mai multe tipuri de fonduri, precum cele pentru investiţii în comerţ şi fonduri minimis. Care este partea cea mai avantajoasă la aceste fonduri? Aceste fonduri sunt nerambursabile. Cât de super poate suna asta?!

În rândurile tinerilor, o sumă de bani care nu mai trebuie returnată are o denumire mai ciudată, dar cred că şi adulţii ar fi la fel de "încântaţi" ca şi tinerii dacă ar primi o astfel de sumă. "Banii moca", pentru că despre ei este vorba, sunt banii care ne clădesc visele şi ne încântă. Aşa cum românul este mai egoist şi zgârcit de fel, ştiu că nimănui nu i-ar prea plăcea să bage banii din buzunar într-un proiect care, poate, nu va avea niciodată succes. Mulţi întreprinzători au păţit să simtă acest sentiment pe propria lor piele, dar mulţi au riscat şi au "biruit" în afaceri. Până la urmă cei mai câştigaţi rămân tot cei care primesc fonduri nerambursabile, întrucât reprezintă o sumă de bani care le intră în buzunar, fără să îi mai returneze statului.

Planul-de-afaceri.ro ne prezintă astfel de planuri de afaceri care mai de care atrăgătoare. Cele prezentate mai sus sunt doar două dintre cele prezente pe site. Dacă şi voi sunteţi un posibil întreprinzător, vă invit să aruncaţi o privire asupra paginii web şi credeţi-mă că nu o să regretaţi! Nu este nimic personal... doar afaceri!

Îmi propun să...

Întotdeauna mi-am dorit să fac o listă cu toate lucrurile pe care mi le propun într-o anumită perioadă din an. Iată că a venit şi vremea să public în sfârşit o astfel de listă, de data asta prezentându-vă doar o parte din idei. Aşadar, să începem!


De foarte mult timp încerc să mă "răsfăţ" cu ceva cremă sau spumă de ras pe faţă... eventual să mă şi rad pe faţă. Până acum foloseam o maşină de tuns, factor care a influenţat foarte mult creşterea neuniformă a părului facial. Nasol, nu-i aşa? Ei bine, acum că am cam dat de bani, în sfârşit, mi-am propus să îmi cumpăr un aparat de ras foarte sofisticat şi o cremă sau un gel de ras bun.

Sala... ah, sportul este ceva ce mi-am propus de foarte mult timp să încep să fac. Înainte nu prea mă omoram cu sportul, chiar dacă mai aveam uneori apucături nebuneşti şi mă plimbam de unul singur cu bicicleta prin oraş în speranţa de a mă menţine în formă, însă acum doresc să urmez un program de făcut mişcare foarte bine pus la punct, mai ales că am început să merg la sală.

Un ultim lucru pe lista de astăzi se află achiziţionarea unei perechi de adidaşi. Îmi propun să pun câţiva bănuţi în puşculiţă pentru a mă asigura că o să am îndeajuns de mulţi încât să îmi cumpăr ceva de calitate pentru la toamnă. Mă gândeam la ceva... gen Nike sau Puma... Adidas poate?

Preţul, un factor important în măsurarea calităţii

De foarte multe ori am auzit oamenii plângându-se de calitatea unui produs, asta doar după achiziţionarea lui. Nu mulţi se sinchisesc să analizeze puţin produsul înainte de a scoate banii din buzunar. Înainte de aspect şi etichete, preţul este un factor foarte important în măsurarea calităţii. Dacă preţul este unul foarte mic, în cazul achiziţionării acelui produs de la un vânzător ambulant/tarabă/târg, fie este de o calitate inferioară, lucru frecvent întâlnit, fie nu este bun de nimic. Totuşi, există şi posibilitatea de a fi un chilipir, devenind un produs foarte bun, la un preţ avantajos pentru client.

Dacă mai ţineţi minte povestea cu tatăl meu şi maşina lui... printre rânduri am amintit câte ceva şi despre o lampa cu led. Ei bine, site-ul Lincos.ro este unul dintre puţinele site-uri care promite o multitudine de produse, având preţuri mai mult decât accesibile... eu aş spune incredibile. Aspectul plăcut al paginii web reprezintă un bonus atât pentru deţinător cât şi pentru client, acesta reuşind să capteze atenţia vizitatorului. Este un design modern, foarte plăcut şi uşor de accesat/navigat. Nu mă mai satur să navighez printre meniuri!

Un alt aspect pe care nu l-am discutat în primul paragraf este acela că nici preţurile super piperate nu promit calitatea. S-ar putea să vă aflaţi în situaţia de a alege între un produs cu un preţ mult mai mare faţă de un alt produs, care deşi are un preţ mult mai mic poate fi mult mai bun faţă de cel cu preţul mult mai mare. Cui nu i s-a întâmplat măcar o dată în viaţă să păţească să cumpere ceva scump, dovedindu-se în cele din urmă că produsul mai ieftin, poate, era mai bun? Greşeli pe care toţi le facem la început. Nu preţul face calitatea. Nu, nu!

Ce să vă mai spun? Pe lângă faptul că obişnuiesc să îmi cumpăr tot ce îmi trebuie de la magazinele cele mai accesibile (ca preţuri mă refer, desigur) din oraş, nu ştiu ce anume aş mai putea să vă spun. Poate faptul că şi pe internet se poate întâlni acest aspect? Cu puţină răbdare şi multă atenţie s-ar putea să găsim o adevărată comoară prin magazinele virtuale. Eu fac de cele mai multe ori shopping-ul online, lucru care se dovedeşte foarte eficient şi avantajos. Deşi mi-aş dori ca produsul comandat să fie lângă mine imediat după ce am terminat comanda, nu se prea poate, dar cred că răbdarea învinge orice lucru atunci când există voinţă. Aşadar, apreciaţi calitatea, nu falsitatea!

Superbă zi

Astăzi am avut o zi minunată. După o lungă perioadă în care am considerat că viaţa mea se cam duce de râpă, din cauza plictiselii, căldurii, prietenilor şi aşa mai departe, se pare că mersul la sală antrenează atât fizicul cât şi psihicul. Mi-am propus ca pe timp de vară, deşi mi-aş fi dorit să fi început mai devreme, să merg la sală şi să fac puţină mişcare. Pentru cei care sunt ca mine, foarte plictisiţi şi petrec foarte mult timp pe un scaun în faţa computerului sau în faţa TV-ului, vă rog! Vă implor! Vă faceţi singur un serviciu alergând câteva sute de metri şi făcând câteva abdomene, flotări sau genoflexiuni. Nu ştiu dacă va avea acelaşi efect şi asupra dumneavoastră, dragi cititori, dar pe mine mă face foarte fericit, pe lângă faptul că am parte şi de muzică bună în timp ce mă antrenez.

Într-o altă ordine de idei, soarele arzător cu care ne-am obişnuit a fost foarte înţelegător cu mine şi s-a mai domolit spre seară. Un lucru foarte interesant pe care l-am observat la această vacanţă este acela că vara nu mai este la fel de caldă ca cele din anii precedenţi. Să fie vreo problemă la nivelul temperaturii sau este vorba pur şi simplu de bunătatea lui Dumnezeu, care ne ocroteşte de razele puternice ale soarelui? Nu o să pot să înţeleg vreodată pe deplin acest lucru, dar atâta timp cât nu plouă, dar nici nu este foarte cald, eu rămân mulţumit!

vineri, 11 iulie 2014

Expert fiscal

Ce este un expert fiscal Suceava? Vă spun sincer că nu sunt foarte documentat în acest domeniu şi chiar nu am încă experienţa necesară pentru a vă da o definiţie exactă, dar pot să vă explic în câteva cuvinte câte ceva. Un expert fiscal este o persoană care vă ajută să vă menţineţi contabilitatea la zi, reuşind să gestioneze toate acţiunile şi operaţiunile contabile în locul nostru.

În zilele noastre este foarte recomandat să deţii, în cazul în care conduci o afacere, un contabil profesionist care te poate ajuta să îţi măreşti profitul. Mai greu găseşti astfel de persoane, dar, există şi acest dar, datorită internetului şi publicităţii făcute online astăzi, poţi găsi companii care au un portofoliu impresionant şi totodată prestează servicii de calitate, în favoarea clientului. Un exemplu foarte bun ar fi contaexpertsv.ro. Este foarte important ca atunci când apelezi la o astfel de companie, să ai dreptul la o consultanţă de specialitate. Cei de la contaexpertsv.ro promit profesionalism, seriozitate şi servicii de calitate.

Judecând după părerile clienţilor, contaexpertsv.ro este una dintre cele mai potrivite companii din domeniul afacerilor la care ar trebui să apelăm pentru o consultanţă de specialitate. Când vine vorba de profitul, succes şi viitorul afacerii, este recomandat să nu picăm în plasa amatorilor. Nu este de joacă atunci când vine vorba de bani investiţi. Un singur pas greşit poate să ruineze profitul pe o lună întreagă. Se prea poate ca în aceeaşi măsură să vă treziţi cu o cerere de plată mult mai mare decât ar fi trebuit, asta în condiţiile în care serviciile prestate de persoanele în cauză au fost ruşinos de slabe.

Calitatea îl recomandă pe om! Eu unul consider că munca în echipă, devotamentul faţă de muncă şi eficienţa sunt cele mai căutate abilităţi, indiferent de domeniu. Din păcate foarte puţini ştiu despre acest lucru. Mulţi sunt dispuşi să apeleze la serviciile inferioare ale persoanelor abia ieşite din băncile facultăţilor sau mai există cazuri în care patronii se angajează să plătească sume enorme de bani către o companie fantomă, lipsită de experienţă. Afacerile, dragii mei, se fac doar cu oamenii maturi, experimentaţi şi educaţi în domeniul lor de activitate, într-un mod adecvat. Ca om poate că încă nu sunt destul de copt pentru a discuta pe o asemenea temă, însă ca blogger şi utilizator frecvent al internetului, vă recomand cu fermitate şi siguranţă serviciile acestei companii. Nu uitaţi că profesionalismul şi seriozitatea duc la profit, iar atunci când există profit este automat vorba de prosperitate în afaceri.

Muzica, tratamentul perfect împotriva plictiselii

Deoarece tot este cam urât pe afară şi pare că se pregăteşte să toarne cu găleata, m-am gândit că ar trebui să schimb puţin nota muzicală şi să ascult puţin din melodiile unei trupe foarte apreciate de mine. Vorbesc despre Rascal Flatts, trupă americană de muzică country, înfiinţată în Columbus, Ohio, anul 1999 este una dintre cele mai apreciate trupe de către mine. Muzica lor este foarte liniştitoare şi plină de mesaje menite să stârnească o mare de sentimente în inima ascultătorului.

Toată dimineaţa am ascultat hit-urile lor cele mai cunoscute, încercând să îmi dezvolt portofoliul ce ţine de muzică. Muzica country nu este aşa urâtă precum mulţi şi-o imaginează. Atunci când ne gândim la muzică country, mintea noastră ajunge să facă o legătură între acest tip de muzică şi viaţa de la ţară, fiind destul de evident încă după numele stilului, şi anume "country" (traducerea ar fi muzică de ţară, provincie). Trebuie să recunosc, sunt foarte relaxat acum, după ce am ascultat zeci de minute de muzică country. Nu suntem cu nimic mai prejos dacă ascultăm muzică country, pentru că una peste alta, muzica country are la fel de multe versuri ca muzica rap... şi până la urmă, ascultăm ce ne place; ascultăm ce ne defineşte pe noi.

Meşterul după scule se cunoaşte

Arătaţi-mi voi un om de casă care să nu deţină o bormaşină... în cazuri mai speciale se poate vorbi la plural, bormaşini. Eu văd o foarte mare utilitate în aceste scule, întrucât reprezintă cel mai performant echipament pe care ar trebui să îl aibă un meşter. Desigur, trusa cu scule, pe care o are un meşter mereu cu el, nu trebuie să ducă lipsă de şurubelnite, ciocan, cleşte, chei, patent şi aşa mai departe. Nici sculele care nu funcţionează pe curent electric nu ar trebui uitate, fiindcă una peste alta, de la ele am pornit cu toţii.

Am un respect deosebit faţă de bormaşină, fiind una dintre cele mai eficiente scule pe care am reuşit să o întâlnesc până acum. Tatăl meu s-a folosit foarte mult de bormaşina lui atunci când a trebuit să facă instalaţia electrică a casei. Ba dădea găuri prin plafon, ba dădea găuri în perete... dar credeţi-mă că termina într-un timp record întreaga operaţiune, fără prea mult deranj, fără ajutor. Atunci când a trebuit să pună tabla pe casă, aceeaşi poveste. S-a folosit de un tăietor de tablă pentru a termina totul în timp util, deşi pentru acoperiş a avut nevoie de ajutor.

Un mare impediment, pentru tatăl meu, atunci când a trebuit să cumpere aceste scule, a fost acela că nu aveam internet în acea perioadă pentru a se orienta şi în mediul virtual în vederea achiziţionării bormaşinii şi celorlalte scule electrice. Bormaşina este destul de veche şi uzată, dar funcţionează foarte bine pentru vechimea ei. Ce mai contează aspectul atunci când un lucru funcţionează foarte bine? Unii poate că sunt mai fiţoşi de fel... nu şi tatăl meu! Revenind la ideea cu internetul, poate că ar fi fost mult mai bine dacă şi-ar fi achiziţionat de pe internet sculele, întrucât sunt mult mai ieftine şi au o calitate superioară faţă de calitatea sculelor pe care le găsim în oraş, în piaţă sau la magazinele din domeniu.

Din fericire astăzi există mai multe astfel de site-uri care pun la dispoziţia clientului o gamă largă de scule electrice, având un raport calitate-preţ net superior faţă de cele cumpărate în afara mediului virtual. Vedeţi? Acesta este motivul pentru care am fost întotdeauna de acord cu cumpărăturile online. Un site foarte bine aranjat, elegant şi primitor pentru navigatori este şi insatermscule.ro, site unde ai de unde să alegi ce-ţi trebuie pentru a deveni meşterul care să provoace invidie. Ce m-a atras pe mine la acest site din postura mea de vizitator? Revin la aspect, factor care mă conduce la ideea că o firmă care se respectă şi impune respect, în aceeaşi măsură, este foarte ordonată şi grijulie cu imaginea ei.

Pagina web a celor de la insatermscule.ro este foarte bine structurată, făcând navigarea uşoară şi plăcută în acelaşi timp. Categoriile şi informaţiile puse la dispoziţia clientului sunt mai mult decât mi-aş fi dorit să văd la un magazin de specialitate. Preţurile sunt foarte avantajoase, sculele nu sunt nişte chinezării (nu că nu ne-am fi obişnuit cu astfel de scule) care să promită marea cu sarea şi totuşi să pice testul rezistenţei după doar câteva utilizări.

Citatul zilei

Nu sunt un foarte mare filosof, dar datorită evenimentelor şi problemelor specifice perioadei adolescentine, am reuşit să îmi creez o mică regulă care vine sub forma unui citat propriu.

"Nu eşti obligat să trăieşti, ci privilegiat să te bucuri de viaţă."

Eu cred că viaţa este cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni l-a putut da. De ce să încetăm să mai trăim atunci când avem parte de un necaz? Moartea este dovada laşităţii noastre. Nu sunt un fan al sinuciderii şi nici nu cred că voi fi vreodată. Întotdeauna există o cale prin care putem să mediem orice problemă a vieţii, să ajungem la o soluţie.

Desigur, acest citat poate avea o dublă semnificaţie. Tinerii vor înţelege mai greu, cel puţin aşa văd eu lucrurile. Prin a "trăi" mă refer şi la faptul că nu este nimeni obligat să petreacă sau să se facă remarcat pentru a fi bucuros/bucuroasă, ci pur şi simplu trebuie să te bucuri de viaţă, cu toate detaliile ei, exact aşa cum este ea. Vă las pe voi să găsiţi alte semnificaţii ale acestui citat.

Timpul valorează mult

De mult timp îmi doresc să am un ceas sport, dar uite că niciodată nu mă îndur să dau bani pe o asemenea achiziţie. Deşi aş avea banii necesari pentru a achiziţiona chiar două sau trei astfel de ceasuri, de calitate superioară, nu mă simt niciodată ok să arunc cu bani pentru un ceas de mână. Totuşi, navigând pe internet am putut observa o sumedenie de ceasuri, care mai de care. Pentru mine ceasurile reprezintă un accesoriu din categoria "must have" pentru fiecare individ al societăţii, indiferent de sex, etnie, religie, rasă şi aşa mai departe. 

Ştiţi ce îmi place cel mai mult la aceste accesorii? Ador faptul că fiecare individ are un model unic care i se potriveşte. Deşi mulţi am fi tentaţi să credem că am putea purta la fel de bine un ceas ca acela al vecinului de pe partea cealaltă a străzii, eu vin cu această filosofie prin care consider că fiecare om are un ceas al lui. Mergând la cumpărături şi probând mai multe ceasuri, mai mult ca sigur voi avea surpriza să aflu că majoritatea ceasurilor care le-am probat nu îmi plăceau sau nu îmi veneau. Încă nu mă credeţi pe cuvânt? Credeţi-mă că nu vorbesc bazaconii! Spre exemplu, mâna mea nu suportă ceasurile cu cureaua din zale metalice. Automat, încheietura mea este mult prea mică pentru un astfel de ceas, cureaua din zale făcându-mă să arăt foarte caraghios. Dacă aş purta un asemenea ceas, mai mult ca sigur m-aş face de râs. Ceasul începe cu uşurinţă să se plimbe pe încheietura mea şi să facă zgomot din cauza zalelor care nu pot sta fixe.


În fine, trecând peste acest aspect care pe mine mă deranjează destul de mult, ceasurile sunt cele mai importante accesorii din vestimentaţia unui om. Desigur, acestea nu pot fi purtate în orice situaţii. Eu unul nu mă văd purtând un ceas cu curea din piele la plajă. Există foarte multe astfel de scenarii în care ceasurile nu pot fi purtate, iar eu am amintit doar unul dintre ele. O altă greşeală des întâlnită la oameni este aceea că nu ştiu să asorteze culorile. Bine, bine, dar ce treabă au culorile vestimentaţiei cu ceasul de la mână? Nu este tocmai o ştiinţă, ci mai mult vorba de bun simţ. Cu siguranţă nu aş purta un ceas roşu la o vestimentaţie care are negru drept culoare impunătoare. Repet faptul că nu este vorba de nimic altceva decât de bun simţ şi, poate, puţină înţelegere faţă de modă. Ceasurile! Timpul! Valorează mult, dar nu am putea exista niciodată fără el!

Premature (2014)

Astăzi, din plictiseală, mi-am făcut puţin timp ca să mă uit la un film. Cum de fel caut să mă uit numai la filme de comedie, dar care să combine în acelaşi timp şi drama/romantismul, am ajuns la concluzia că "Premature", film lansat anul acesta, este filmul pe care ar trebui să îl vizionez.

"Premature" este un film care prezintă o zi din viaţa unui tânăr. Această zi se repeta de foarte multe ori... şi începea de fiecare dată când protagonistul avea un... orgasm. Da, aţi citit bine! Rob Crabbe (jucat de John Karna) este băiatul al cărei zile se tot repetă la nesfârşit. După teoria prietenului său, Stanley (Craig Roberts), blestemul reprezenta o modalitate de a accentua o greşeală pe care o săvârşea în mod deliberat, dar care trebuia corectată pentru a scăpa de blestem.


Ziua lui este plină de evenimente mai puţin plăcute. Totul începe cu trezirea lui dimineaţa, moment în care acesta realizează că toate lucrurile se repetă. Îi ia ceva vreme lui Rob până să înţeleagă faptul că fiecare reluare a zilei îi permite să facă alegeri mai bune faţă de cele făcute anterior. Tânărul protagonist reuşeşte să înţeleagă, în cele din urmă, că toate momentele în care curiozităţile sale erau satisfăcute, de la pipăitul sânilor profesoarei lui de clasă până la fumatul unei ţigări cu marijuana, nu erau greşelile pe care trebuia să le corecteze, ci faptul că acesta se culca cu persoana nepotrivită, lăsându-şi prietena cea mai bună în umbră, în defavoarea unei blonde.


În cele din urmă, Rob îşi dă seama că este îndrăgostit de prietena lui şi că satisfacerea nevoilor sale cu o altă fată nu îl ajutau cu nimic. Filmul are o morală din filmele americane ale anilor '80, şi anume faptul că o blondă voluptoasă nu oferă decât plăcerea momentului, în timp ce prietena brunetă este întruchiparea "sfârşitului fericit". Pe româneşte? Nu da vrabia din mână pentru cioara de pe gard.

joi, 10 iulie 2014

Cu bani puţini

De câţi bani este nevoie pentru a face cumpărături pe internet? Vă spun că nu de mulţi! Eu mă strofoc de foarte mult timp să strâng nişte bani pentru a-mi cumpăra un laptop decent, cu care să îmi desfăşor activităţile zilnice din mediul virtual. Am tot navigat pe site-urile marilor furnizori de electronice în speranţa că voi găsi ceea ce îmi doresc, la un preţ super avantajos. Din păcate preţurile treceau cu mult peste suma pe care o deţin în momentul de faţă. Căutările mele pe internet nu s-au încheiat cu una cu două, ci am continuat să trec în revistă site-urile care mi-au atras atenţia în mod deosebit. Unul dintre site-urile care a reuşit acest lucru este şi server-config.ro care pune la dispoziţia clientului o gamă largă de electronice la preţuri super mici. Parcă îmi şi imaginam pe cineva cum îmi făcea semn, odată intrat pe site, spre un laptop bun, spunând: aici laptop ieftin!

Chiar dacă produsele prezentate pe site sunt refurbished sau second-hand, calitatea nu se măsoară în zgârieturile produse în timpul utilizării acestora de către primul deţinător. Nu am înţeles niciodată persoanele care au refuzat cu desăvârşire produsele la mâna a doua, aducând argumente negative faţă de acestea. Vă spun cu sinceritate că în decursul anilor computerul meu a suferit foarte multe transformări, ducând astfel la înlocuirea, aproape totală, a pieselor sale care ţin de hardware. Şi ştiţi ce? Computerul meu funcţionează foarte bine pentru un computer vechi de un deceniu. Lăsând în umbră micile defecte care mă nemulţumesc la el, sunt fericit per total de performanţa sa, asta cel puţin până voi reuşi să îmi achiziţionez laptopul mult dorit.

Am reuşit să identific foarte multe laptopuri, monitoare şi periferice de calitate care îmi făceau cu ochii, la figurat vorbind. În momentul de faţă m-aş putea axa pe achiziţionarea unui nou computer, întrucât mai am timp până la toamnă ca să strâng banii necesari pentru laptopul mult dorit. O adevărată surpriză pentru mine să aflu că o unitate poate să ajungă la incredibilul preţ de numai 300 lei. Minunat! Pentru bugetul meu, pentru banii pe care îi aloc anual în computer, o unitate în perfectă stare de funcţionare, la numai 300 lei, reprezintă un mare câştig pentru mine. Acest site este unul dintre puţinele magazine online care te poate ghida spre cumpărăturile făcute pe internet, cu bani puţini. Repet din nou faptul că aspectul nu contează atunci când performanţa şi calitatea sunt pe primul loc. Aspectul poate fi reparat oricând.

Breaking Bad

Finalul serialului Breaking Bad mi-a lăsat un gust oarecum amar pe cerul gurii. Este un sfârşit care combină o multitudine de sentimente menite să încarce emoţional persoana. Deşi credeam că Walter o să aibă parte de ceea ce a visat întotdeauna, şi anume bani pentru a-şi întreţine familia chiar şi după moarte, totul a luat o întorsătură ciudată, dar tristă. Ştiam de la început că Hank se apropia prea mult de centrul întregii operaţiuni, fapt pentru care moartea sa a survenit foarte rapid, chiar dacă nu a fost Gustavo cel care i-a pus capăt zilelor.


În ceea ce îl priveşte pe Jesse, el a fost şi va rămâne în continuare personajul meu preferat din acest serial. Viaţa sa este una dintre cele mai mizerabile, fiind plină de dezamăgiri şi pierderi. Dacă ar fi să caracterizăm viaţa acestui personaj într-un singur cuvânt, cred că este suficient să spunem: minciună.


Pe de altă parte, nu credeam că Walter o să ajungă să ia locul lui Gustavo, devenind astfel cel mai înfricoşător personaj. Mândria cu care vorbeşte despre acţiunile pe care le-a săvârşit în ultimele clipe de viaţă ale lui Gus denotă răutate pură. Cel mai mare şoc a fost suportat de Skyler întrucât nu mai trebuia să trăiască cu frică de Gustavo, cel mai influent furnizor de droguri, ci trebuia să trăiască cu cel mai renumit producător de droguri din întreaga lume, fiind de asemenea un foarte mare criminal.

În cele din urmă, lupta cu Frăţia Ariană a fost cea care i-a adus sfârşitul lui Walter, fiind o moarte anticipată încă din momentul în care Hank este ucis, iar Jesse este răpit. Cu toate acestea, latura cea mai umană a lui Walt iese la iveală atunci când păşeşte prin laboratorul făcut special pentru Jesse, fiind singurul loc în care Walt s-a simţit cu adevărat om încă de la început. Ultimul drum pe care l-a făcut a fost în locul care a fost iniţiat drept producător de droguri. Primul drum i-a fost şi ultimul.


Din punctul meu de vedere, Breaking Bad este un serial care merită să fie vizionat cu mare atenţie. Un serial care combină acţiunea cu drama nu poate să ofere nimic altceva decât un val de sentimente plăcute celui care vizionează. Am trăit şi crescut odată cu aceste personaje, am fost trist alături de ei şi am simţit fiecare gram de suferinţă prin care a trebuit să treacă aceştia.

Plictiseală mare şi căldură

Este aşa o căldură pe aici prin reşedinţa lui subsemnatu'..! Dacă mă credeţi, de câteva zile nu prea mai ştiu ce să fac pentru a putea închide puţin ochii seara. Până şi somnul este ceva complicat şi pare că trebuie să depun un efort supraomenesc pentru a intra în acea stare de moleşeală care să mă trimită în lumea viselor. Nici apa, nici oboseala nu mă mai ajută să adorm rapid.

Trecând peste subiectul căldură, plictiseala este un alt factor care, din păcate, îşi are loc în sufletul meu pe timp de vară. Locul de muncă pe care l-am dorit acum două luni de zile s-a dovedit a fi o mare nesimţire. Nu doresc să fac public numele angajatorului, dar din cauza comportamentului neadecvat pe care îl avea faţă de toţi angajaţii şi modul în care munceam, am decis să nu mai merg la muncă. S-ar putea ca mulţi dintre cititori să mă acuze pentru această decizie luată spunând că toţi patronii sunt aşa. Ei bine, nu este chiar adevărat, vă spun.

Sunt aşa de plictisit încât nu mai ştiu ce aş putea face nici pentru câteva minute. Am încercat orice activitate pe care o făceam şi în timpul liceului, însă fără efect. Cred că ultimul lucru care îmi mai rămâne de făcut este să mă apuc să citesc câte ceva pe ici-colo. Ei, aşa arată vacanţa mea de vară. Plictisitoare, foarte caldă şi în acelaşi timp neprielnică pentru un tip ca mine.

miercuri, 2 iulie 2014

Nuntă de sezon

Vara este cel mai potrivit anotimp de a încheia jurămintele în faţa altarului faţă de persoana iubită. Este de la sine înţeles că temperatura, verdeaţa şi timpul liber creează o atmosferă plăcută pentru toţi participanţii. Desigur, eu ador toamna şi mi-aş dori să trec prin acea etapă din viaţă (când va veni vremea), în care voi fi nevoit să îmi declar iubirea şi loialitatea faţă de partenera mea, pe o perioadă tomnatică în capitală sau undeva la munte. Şi oraşul meu este bun pentru un astfel de eveniment, însă, consider eu, este cam micuţ şi nu are ceea ce mi-aş dori eu.

La o mică-mare căutare pe Google, vă spun sincer că poţi găsi cele mai bune restaurante care să vă ajute să găzduiţi evenimentul vieţii voastre. Este vorba de doar câteva cuvinte cheie: restaurante Bucureşti, restaurante nunţi. Există sute de restaurante care pot oferi de la spectacole care să rămână întipărite în mintea omului pentru toată viaţa, până la petreceri la piscină sau chiar petreceri tematice. Am avut de foarte multe ori oportunitatea de a participa la nunţi, însă am refuzat în mod politicos, întrucât nu mă atrag prea mult acest tip de petreceri.

De apreciat un punct forte la restaurantele româneşti, primeşti foarte multe oferte cu serviciile care intră în aceste pachete speciale, la un preţ super avantajos. Deşi este criză, unele afaceri trăiesc încă foarte bine, planificând cu foarte multă atenţie "strategiile" pentru "joc". Măcar cu atât să ne bucurăm şi noi, românii, că avem restaurantele la fel de bune ca ţările din Occident. Hotelurile sunt cam slăbuţe, dar standardele restaurantelor sunt la fel de impunătoare ca acele restaurante din Statele Unite ale Americii. Deci, eu cu siguranţă o să îmi fac nunta în România, pe lângă faptul că vreau să mă însor cu o româncă şi vreau să participe şi rudele mele la nuntă.