marți, 10 ianuarie 2017

Priviri curioase în viitor

Fiind student trăiesc undeva la limita confortului, deoarece statul român nu prea asigură cele mai bune standarde în ceea ce priveşte cazarea unui student. Cu toate acestea... nu mă voi plânge şi nici nu mă voi lega de acest subiect. De această dată vreau să vă scriu despre cum ar trebui să arate electrocasnicele viitorului. Am decis să scriu despre acest subiect, deoarece ca student duc lipsă de frigider, cuptor cu microunde şi aspirator. Le voi lua pe rând în articole diferite, însă acest prim articol este destinat frigiderului.

După ce trăieşti luni de zile într-o cameră nu foarte mare, în care nu găseşti frigider sau măcar o cutie frigorifică, te obişnuieşti cu ideea că şi pervazul geamului poate fi foarte bun la păstrarea mâncării (pe vreme rece) în condiţii optime. Nu de puţine ori am stat şi m-am gândit la zeci de modele de frigidere... Seri la rând am stat cu ochii pe pereţi şi mă gândeam, ce ar fi dacă aş avea un frigider ultramodern? Un frigider al viitorului? Ce ar fi dacă..? Probabil că aş fi cel mai norocos dacă până la sfârşitul anului universitar aş reuşi măcar să am parte de un frigider amărât, darămite să am un frigider al viitorului. Aşadar, singurul lucru care mi-a mai rămas de făcut a fost să visez la un frigider care să fie exact aşa cum doar eu mi-l pot imagina.


Cel mai probabil există deja frigidere cu Wi-Fi, dar pentru mine o asemenea funcţie este foarte importantă pentru frigiderul care să câştige titlul de "Frigiderul Viitorului". Cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi aş vrea să pot:
- verifica şi regla temperatura de la distanţă;
- fi anunţat dacă uşa este închisă/deschisă;
- obţine o listă cu alimentele care se află în el şi rafturile pe care se află (frigider cu ochi, hehe);
- opri/porni frigiderul de la distanţă;
- crea un meniu inteligent pentru ziua respectivă, în funcţie de alimentele din frigider;


Deoarece îmi place foarte mult stilul minimalist, nu îmi pot imagina ca frigiderul să aibă o capacitate mai mare de 100 litri şi altă culoare decât alb. Frigiderul trebuie să fie de dimensiuni medii şi să aibă o formă uşor rotunjită. Pe părţile laterale trebuie să existe suporţi pentru veselă pe care să o ai mereu la îndemână când vrei să bei ceva răcoritor sau când vrei să pui nişte mâncare pentru tine sau invitaţii tăi. De asemenea, pe uşa de la frigider ar trebui să apară un termometru care să arate care este temperatura interioară a frigiderului şi un ceas digital. Şi referitor la design, frigiderul aş vrea să se încadreze într-o bucătărie modernă, dar cât mai minimalistă (pentru că tot am amintit anterior de acest stil). Ador acest stil, deoarece reflectă într-o oarecare măsură personalitatea mea şi este foarte elegant. Aşadar, un frigider al viitorului trebuie să fie şi elegant, pentru a se încadra la perfecţie în decor.

Sunt conştient de faptul că tehnologia a avansat extrem de mult şi că ne permite să avem totul cum vrem, însă momentan nu dispunem de bugetul necesar pentru un asemenea patent, de aceea las la imaginaţia fiecăruia să viseze asupra unui model de viitor, timp în care eu voi rămâne cu această idee pe care o consider revoluţionară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu