Prea des suntem martorii unor atacuri continue asupra educaţiei şi culturii româneşti. Stop! Astăzi trebuie să punem capăt acestor comportamente barbare şi să începem să apreciem mai mult ceea ce are cultura noastră de oferit. Desigur, nici obiceiurile împrumutate sau preluate din străinătate nu trebuie înlăturate, aşadar, haideţi să aflăm împreună care ar fi leacul pentru această cultură batjocorită de timpuri şi mentalităţi.
Mai curând decât v-aţi imagina, în Bucureşti va începe un festival care ar putea să vă aducă multă bucurie în suflet. Dacă nu aţi mai văzut demult o piesă de teatru care să vă facă inima să tresară de entuziasm sau o scenă plină de actori care să vă încânte cu personajele pe care le întruchipează, iată că Bucureştiul aduce pentru al 7-lea an consecutiv teatrul în stradă. Pentru cei interesaţi, acest eveniment se adresează tuturor celor care vor să participe la 7 zile de distracţie şi frumuseţe. Teatrul de stradă este unic prin faptul că invită cei mai buni actori, aceştia fiind nevoiţi să stea nemişcaţi pentru lungi perioade de timp spre uimirea celor care îi observă.
Festivalul Internaţional de Statui Vivante vă aşteaptă în perioada 30 mai - 5 iunie să îmbrăţişaţi arta teatrului şi să vă lecuiţi de lucrurile prezentate la TV. La acest festival vor participa o mulţime de actori veniţi din ţări precum Olanda, China şi Austria. În ceea ce priveşte programul în care se va desfăşura festivalul, acesta arată astfel:
- 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
- 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
- 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
- 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)
În cazul în care nu sunteţi încă siguri dacă vreţi să participaţi la acest festival interesant şi încă vă puneţi întrebări, daţi-mi voie să vă răspund la ele.
Ce o să văd la Festivalul Internaţional de Statui Vivante?
Această întrebare o au majoritatea persoanelor care nu au mai participat până acum la teatrul stradal organizat în cadrul festivalului. Cu toate acestea, răspunsul este pe cât se poate de simplu. Festivalul Internaţional de Statui Vivante adună actori din mai multe colţuri ale lumii şi îi provoacă, spre admiraţia tuturor spectatorilor, să se deghizeze în statui şi să stea nemişcaţi pentru mai multe ore.
Cât costă intrarea la festival?
Deşi există multe spectacole şi piese de teatru pentru care, din păcate, trebuie să plătiţi pentru a le vedea, pentru a deveni un spectator în cadrul festivalului nu trebuie decât să vă prezentaţi la locurile amintite anterior. Nu se percepe nicio taxă de participare!
Pot să mai aduc pe cineva cu mine?
Cu siguranţă! Actorii vor fi mai mult decât încântaţi să vadă cum lumea se adună în jurul lor şi cum le este apreciată munca. Desigur, festivalul acesta se adresează oricărui cetăţean român, deoarece nu doar bucureştenii au privilegiul de a vedea în carne şi oase actorii. Pe lângă acest aspect, este foarte cunoscut faptul că acolo unde sunt mai mulţi, distracţia este mult mai mare, aşadar, de ce să nu se distreze mai mulţi?
Dacă în această perioadă vă aflaţi la muncă sau pur şi simplu nu reuşiţi să ajungeţi, nu e nimic! Se pare că Bucureştiul are un fel de tradiţie anuală odată cu apariţia acestui festival. Anul viitor poate vor fi mai mult de 7 zile, cine ştie? 7 zile de festival, după 7 ani în care s-a organizat an de an. Cu siguranţă nu veţi fi dezamăgiţi de cele pe care le veţi vedea şi cu siguranţă veţi dori să revedeţi cât mai curând actorii care v-au lecuit de batjocura unora.