Fie ca esti inca student sau ai absolvit deja studiile superioare, CV-ul reprezinta cartea ta de vizita. Acesta iti poate ingreuna sau facilita accesul la oferte atractive de joburi, in functie de modul in care il construiesti si informatiile pe care le oferi in el.
Iata 5 aspecte pe care trebuie NEAPARAT sa le incluzi intr-un CV reusit!
1. Datele personale si de contact
Un CV bun trebuie sa includa, in mod obligatoriu, datele tale personale complete si corecte. Este ideal ca numele, varsta si orasul in care locuiesti sa fie usor de observat. De asemenea, ai grija sa nu oferi informatii redundante. De exemplu, nu scrie si varsta, si data de nastere, ci alege doar una dintre acestea. Datele de contact trebuie sa fie si ele vizibile, pentru ca potentialii angajatori sa te poata contacta, in cazul in care doresc sa te cheme la un interviu. Este indicat sa incluzi atat numarul de telefon, cat si adresa de e-mail.
2. Limbile straine cunoscute
In prezent, toti angajatorii, indiferent de domeniu, acorda o atentie deosebita limbilor straine cunoscute de catre candidati. Cu cat stii sa te exprimi in mai multe limbi, cu atat vei avea mai mult de castigat. Asadar, completeaza in CV atat limbile straine cunoscute, cat si gradul de experienta. Totodata, un certificat recunoscut la nivel international este un atuu extrem de valoros. Inscrie-te acum pe shakespeare-school.ro/cursuri-de-pregatire-cambridge/ la cursurile speciale de pregatire si intra in posesia unui atestat Cambridge. Cu siguranta, acesta va reprezenta elementul care te va diferentia de competenta!
3. Experienta relevanta
Un angajator va alege intotdeauna candidatul care arata cele mai multe competente. De aceea, este esential sa treci in CV orice fel de experienta ai acumulat, de-a lungul timpului. Poti include aici joburile pe care le-ai avut, proiectele in care te-ai implicat si activitatile la care ai participat. Ia in considerare, insa, ca trebuie sa iti adaptezi CV-ul in functie de fiecare job pentru care aplici. Asadar, un internship intr-o firma de IT, pe o pozitie tehnica, nu va fi relevant pentru un angajator care cauta o persoana pentru departamentul de resurse umane. In consecinta, modifica-ti CV-ul astfel incat informatiile oferite sa fie relevante!
4. Voluntariatul
Un alt element pe care angajatorii il apreciaza din ce in ce mai mult este voluntariatul. Faptul ca ai fost implicat in activitati de acest tip atesta ca esti o persoana proactiva, cu spirit de initiativa, care isi doreste sa actioneze si sa aduca un plus de valoare. Asadar, include aici orice munca voluntara. Daca ai participat la o actiune de plantare a copacilor, ai oferit lectii particulare de pregatire pentru bacalaureat sau ai facut parte din echipa de organizare a unui eveniment, este momentul sa impartasesti aceste informatii.
5. Soft skills
Atunci cand vine vorba despre alegerea unui candidat, nu numai experienta profesionala conteaza. Asa-numitele soft skills se refera la aptitudinile si calitatile tale speciale. Acestea sunt extrem de apreciate, asa ca nu uita sa le incluzi in CV! Daca esti o fire extrem de creativa, daca ai initiativa si iti place sa iti asumi riscuri, daca iti gestionezi timpul intr-un mod eficient, trece aceste atuuri in cateogoria soft skills.
Include toate aceste elemente pentru a crea un CV atractiv, pe care angajatorii il vor alege dintre alte zeci de variante. Nu uita sa acorzi o atentie deosebita designului si corectitudinii gramaticale si ortografice. Un CV organizat si corect demonstreaza ca esti o persoana responsabila si atenta la detalii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu