miercuri, 10 septembrie 2014

În căutarea unui laptop

Pentru că tot vine toamna şi îmi trebuie câteva gadget-uri noi, mi-am propus să arunc o privire pe site-ul Bocris. Este un site de care nu am mai auzit până acum, însă am rămas surprins să aflu cam cât de avantajoase sunt preţurile acestui magazin. Pentru că îmi doresc să vă răspund la curiozităţi, vreau să vă prezint câteva produse şi motivele pentru care îmi doresc să le cumpăr. Întrucât sunt aproape de începutul unui nou an şcolar, cred că este foarte important pentru mine să îmi cumpăr un laptop şi un smartphone. M-am cam săturat să tot navighez pe computerul meu, deja foarte vechi şi slab pentru a îndeplini câteva sarcini importante pentru mine. Prin aceste sarcini mă refer la blogging, iar eu sunt nerăbdător să am un nou gadget de pe care să îmi redactez articolele şi să mă conectez alături de prietenii mei în mediul virtual. Desigur, şi o tabletă mi-ar plăcea de asemenea, informaţia fiind a doua cea mai hrănitoare sursă a mea din viaţa de zi cu zi. Deşi în decursul anului trecut am reuşit să câştig o tabletă, am cedat-o părinţilor mei, întrucât ei o utilizează mai des decât mine. Şi până la urmă... oare ar strica două tablete la casa omului?

Vreau să încep cu laptopul pe care doresc să mi-l cumpăr, întrucât aici sunt mai multe de discutat. Atunci când mă uit după un laptop caut să aibă caracteristicile cât mai bune, însă cel mai mult mă axez pe frecvenţa procesorului, memoria RAM şi placa video. M-am confruntat deja mai bine de un deceniu cu un computer al cărui capacitate de a executa comenzi şi viteză au scăzut drastic. În ultimul an am pierdut zile întregi căutând programe de curăţare a erorilor şi îmbunătăţire a componentei software, însă mi-am dat seama, în cele din urmă, că fără o componentă hardware mai bună nu pot să fac prea multe lucruri.



De foarte mult timp tânjesc după un laptop Asus X5511MA-SX131D, deoarece întruneşte toate aspectele pe care le caut la un laptop. Încep prin a vă spune că am nevoie de acest laptop pentru că, pe lângă statutul de blogger mai sunt şi un gamer înfocat. Ce implică acest lucru? Îmi place să testez şi să joc cele mai noi jocuri de pe piaţă. Având în vedere că grafica a ajuns la nivel de artă în anul 2014, laptopul trebuie să aibă o placă video bună pentru a reuşi să joc ceva la capacităţile maxime ale jocului. Acest laptop are o placă video Intel HD Graphics şi un display tip LED HD Glare, fiind foarte recomandată pentru astfel de activităţi. Cât despre procesor, am văzut altele şi mai bune, însă cu greu mai dai astăzi de un laptop cu un procesor Quad Core (are patru nuclei) la un preţ de numai 1.273,93 lei! Iniţial când am văzut preţul acestui laptop am crezut că este o promoţie de Black Friday, însă nu, nu este. Nemaipomenit, din punctul meu de vedere, luând în calcul faptul că magazinele ce fac concurenţă celor de la Bocris au preţuri mult mai mari. Dacă este vorba de o tactică de marketing sau nu, pe mine nu mă interesează. Atâta timp cât placa video este de la Intel, procesorul este Quad Core şi are o frecvenţă de 1,86GHz, iar platforma acestuia fiind Silvermont, eu sunt foarte mulţumit! În ceea ce priveşte memoria RAM şi capacitatea HDD, sunt de asemenea la fel de mulţumit. Memoria RAM este de 4GB DDR3L, laptopul având un singur slot pentru memorie. Întotdeauna mi-am dorit un laptop care să ajungă la 8GB memorie RAM, însă ştiu că odată cu o listă mai complexă de caracteristici, şi preţul creşte considerabil, de aceea mai bine mă rezum la 4GB. Interfaţa HDD-ului este SATA, iar capacitatea acestuia este de 500GB. Minunat! Ţinând cont de faptul că nici acum, când vă scriu de pe computerul meu vechi, nu folosesc mai mult de 60% din capacitatea totală a HDD-ului, habar nu am cam câte lucruri aş putea stoca pe un HDD de 500GB cu 5400 rotaţii pe minut!




Trecând de la aspectele tehnice la aspectele ce ţin de design, vreau să menţionez că, deşi îmi plac mai mult gadget-urile pe negru, am făcut o excepţie când am ales acest laptop, întrucât mi-a furat privirea încă din momentul în care am accesat pagina cu laptopuri. Ştiţi şi voi cum este... aspectul reprezintă un factor foarte important în vederea alegerii unui gadget. Culoarea albă şi dimensiunile acestui laptop îl propulsează în topul preferinţelor mele în ceea ce priveşte laptopurile. Diagonala LCD este de 15.6inch, numai bun pentru un film cu o rezoluţie mare! Dimensiunile sunt 380x251 x 30.9 ~ 36.59 mm şi cântăreşte 2.15kg, făcându-l foarte uşor de transportat. Are un aspect foarte plăcut, nefiind încărcat cu elemente inutile de design. Porturile sunt în număr de 7, fiind compatibile cu: USB 2.0, HDMI, VGA, RJ45, DC-in (port pentru încărcător), USB 3.0 şi un port pentru audio + microfon.



Per total sunt mulţumit de acest laptop. V-am spus caractersticile cele mai importante ale acestuia, urmând ca acum să dau şi o notă. Având în vedere cele amintite anterior, ofer nota 9/10 acestui laptop. Trebuie să recunosc, cei de la Asus ar fi putut să facă ceva mai mult pentru a îmbunătăţi acest laptop, însă pentru preţul pe care îl are, cred că este un laptop rezonabil şi accesibil pentru toate buzunarele. Întrucât bugetul meu pentru cumpărăturile de toamnă nu o să întreacă 1.600 lei, trebuie să fac tot posibilul să mă echipez cu cele mai bune gadget-uri, la preţurile pe care mi le pot permite. Totodată doresc să menţionez că Bocris a dat startul ofertelor Back to school 2014 şi oferă transport gratuit pentru orice comandă de peste 200 lei. Am reuşit să identific mai multe gadget-uri foarte bune în catalogul de oferte al acestui magazin, de aceea vă recomand să faceţi cumpărături cu încredere de la acest magazin. Odată cu sfârşitul acestei postări simt nevoia să urez tuturor elevilor şi studenţilor din ţară un an şcolar cât mai uşor şi plin de informaţii noi şi folositoare!

Un comentariu:

  1. Wow, arata chiar bine si nu mi-ar strica si mie un laptop nou. Eu am acum un notebook pentru ca imi este mai usor sa il transport la facultate asa ca iti dai seama ce performante are..dar oricum, imi rezolv treaba cu el si deocamdata e ok insa imi doresc ceva mai bun pentru ca asa cum spui si tu, viata de gamer nu e asa usoara cand nu ai gadget-urile esentiale..:)

    RăspundețiȘtergere