duminică, 21 septembrie 2014

Lecturile mele preferate (online)

Hei, salutare tuturor! Nu am mai deschis niciodată un subiect pe o astfel de temă, dar îmi doresc de foarte mult timp să vă spun câteva păreri despre blogurile pe care le urmăresc cu drag şi le citesc frecvent. Sunteţi gata? Să-i dăm drumul!

Nu este o noutate faptul că o pun pe primul loc pe una dintre cele mai bune bloggeriţe pe care o pot cunoaşte. Este vorba de Loredana Vlăescu şi blogul ei www.culore.blogspot.ro. Ea este prima mea prietenă din Blogosferă, de aceea nu îmi permit să o pun pe alt loc decât pe primul în clasamentul meu. Îmi place foarte mult modul în care scrie şi trebuie să recunosc, sunt uimit de faptul că m-a întrecut la numărul de vizitatori, abonaţi şi comentarii. Una peste alta, cred că este din cauza subiectelor abordate de ea, întrucât Blogosfera Românească este formată majoritar din bloggeri de sex feminin, ceea ce a făcut ca postările ei să atragă un public feminin. În orice caz, sunt un cititor frecvent al blogului #culore şi îmi place foarte mult să văd ce mai postează. Cred că prima dată când am vorbit pe Facebook a fost în cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2014, asta dacă nu mă înşeală memoria. Ca să nu mă lungesc prea mult, Loredana este bloggeriţa mea preferată şi ador tot din ceea ce face.

De asemenea îmi place să citesc şi din postările Anei, cu blogul dedicat frumuseţii şi îngrijirii personale www.everythingaboutlittlesecrets.blogspot.com. La fel ca şi Loredana, Ana abordează teme destinate femeilor, în schimb am mai văzut şi recenzii la filme, lucru care mi-a plăcut foarte mult, fiindcă sunt un iubitor de filme. Ana a fost prima persoană cu care am interacţionat în Blogosferă, fiind de asemenea şi persoana care m-a împins spre decizia de a deschide primul meu blog. Vreau să mă leg puţin de aspectul blogului ei, întrucât îl ador! Îmi place foarte mult felul în care este organizat şi arată, fiind foarte curat şi simplu. Header-ul blogului este agentul de promovare, acesta reuşind să atragă cu uşurinţă privirea oricărui vizitator. Per total, sunt de asemenea abonat la blogul ei şi îl accesez cu regularitate.

Trebuie să îl menţionez şi pe #vânzătoruldeiluzii, blogul lui Strumphy, de unde îmi iau doza săptămânală de recenzii şi postări haioase. Nu am descoperit de mult timp acest blog, dar prin căutarea mea de noi bloguri... iată că mi-a picat în faţă şi această bloggeriţă. Vedeţi ce vă spuneam? Blogosfera este formată în proporţii foarte mari din persoane de sex feminin. Strumphy a adoptat un stil aparte, deosebindu-se cu uşurinţă de restul bloggerilor. Aceasta scriitoare şi cititoare de cărţi, şoricel de bibliotecă după cum îmi place mie să îi numesc pe aceşti oameni, poate fi găsită pe blogul ei la adresa www.vanzatorul-de-iluzii.blogspot.ro. Adevărul este că prin dorinţa ei de a citi cât mai mult cărţi m-a cam determinat şi pe mine să încep să citesc, însă timpul nu prea îmi permite, fiind foarte ocupat cu şcoala şi având foarte multe proiecte la activ. Uşor impulsionat de dorinţa de a cunoaşte mai mult, nu cred totuşi că nu îmi voi putea face timp vreodată să citesc o carte bună, de aceea vreau să îi mulţumesc pentru faptul că, indirect, am fost atras mai mult spre această lume a cărţilor. Vă invit să deveniţi membru al comunităţii iluziilor, fondată de Strumphy. Credeţi-mă pe cuvânt că nu o să vă pară rău!

În cele din urmă am ajuns şi la Gabriela Militaru cu blogul www.paginidezisidenoapte.blogspot.ro. Am descoperit blogul Gabrielei în timp ce mă uitam prin listele de abonamente ale altor bloggeri. Titlul ales de Gabriela pentru blogul ei m-a atras necondiţionat, astfel eu am devenit un abonat de-al ei şi un comentator al postărilor ei. Ea, la fel ca şi mine, este unul dintre acei bloggeri care participă cu regularitate la competiţii online. Îmi place foarte mult modul în care scrie şi abordează anumite teme. Şi chiar dacă este mai mare decât mine, eu vreau prin intermediul acestor cuvinte pe care i le adresez în mod special să continue ceea ce face, pentru că o face bine! Nu mă diferenţiez prea mult de ea, întrucât avem moduri asemănătoare de a ne exprima opiniile, sau cel puţin aşa am putut vedea eu.

3 comentarii:

  1. Incep prin a-ti multumi sincer! Nu ma gandeam ca intru intr-un top al preferintelor tale! Multumesc mult pentru apreciere, ce pot sa spun? Fac ce pot mai bine! Scrisul e pasiune veche si-mi pare bine ca am avut ocazia sa o dezvolt, sa o "cresc" ca pe o floricica. Daca anul trecut era boboc, acum pot spune ca s-a mai deschis, dar inca nu complet. Urmeaza! Sau cel putin, asa imi doresc! Noroc cu tine ca m-ai gasit, ca asa te-am descoperit si eu! Mie imi place la tine faptul ca abordezi teme diverse, din toate sferele, asa ca sigur nu ma plictisesc citindu-te. Si am descoperit si pasiuni comune (vezi pariuri sportive :D). In incheiere, iti mai multumesc o data si iti urez si tie bafta multa si sa scrii in continuare cu acelasi drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru cuvintele de mai sus, chiar m-au facut sa ma simt tare bine. Si eu te citesc des, te felicit pentru rezultate!
    Sa auzim doar de bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cauza şcolii abia acum am reuşit să citesc această postare. Mulţumesc mult pentru nominalizare şi mă bucur enorm că recenziile mele te-au făcut să te apropii mai mult de lumea cărţilor. Acest şoricel de bibliotecă este fericit. :)) Şi eu îţi citesc postările cu regularitate şi îmi place diversitatea subiectelor pe care le adopţi. Baftă în continuare :D

    RăspundețiȘtergere