sâmbătă, 13 decembrie 2014

Cel mai fericit din lume

Ok, deci să vă spun cum stă treaba. După ce am plecat ieri la liceu, tatăl meu a rămas acasă în aşteptarea curierului care avea să livreze laptopul pe care l-am comandat de Black Friday de la eMag. Din nefericire nu am avut ocazia să îl primesc personal, întrucât a trebuit să mă grăbesc. Fix după 15 minute de la plecarea mea, tatăl meu mi-a spus că a primit un apel de la fratele meu, deoarece a fost sunat de curier să iasă cineva în întâmpinarea sa. Zis şi făcut!

Aseară, după ce am revenit acasă de la liceu, credeţi-mă că am fost în culmea fericirii! Adică, mă aşteptam să fie acasă, întrucât am vorbit cu un reprezentant de la eMag să aflu mai multe detalii despre comandă. Mi s-a spus că laptopul era deja în curs de livrare pe la ora 10:00, fiind ieşit din Focşani. Vă daţi seama ce fel m-am simţit în momentul în care am aflat că, în sfârşit, după aproape 3 săptămâni de aşteptare, laptopul avea să ajungă la mine. 

Pentru că nu mă puteam abţine să nu îl folosesc în aceeaşi zi în care l-am primit, am instalat Windows 7 pe el şi am început să îl butonez aşa cum ştiam mai bine. L-am testat şi chiar vreau să vă spun ce anume cred despre el. Înainte de toate trebuie să ştiţi că este vorba despre un Acer ES1-512-C99N, laptop care de Black Friday s-a vândut pe eMag la senzaţionalul preţ de 499,99 RON. Deşi caracteristicile acestui laptop nu sunt foarte mari, consider că pentru ceea ce am eu nevoie să fac este numai bun!


În primul rând trebuie să spun că sunt mulţumit de procesorul Dual Core cu frecvenţa de 2,16GHz. Întrucât mă săturasem să mă chinui cu vechiul meu computer (rest in peace!), nici memoria RAM nu m-a dezamăgit. Să fiu sincer, nu am aşteptări prea mari de la el, dar pentru 2 GB DDR3, eu îl văd destul de rapid şi eficient. Probabil că ar fi fost mult mai ok dacă ar fi avut o placă video dedicată, dat fiind faptul că are o placă video integrată, însă la preţul acesta, sunt foarte mulţumit de el. Cei 500 GB HDD sunt de asemenea mai mult decât mi-ar fi trebuit vreodată.

Trecând la design, aspectul laptopului este unul foarte simplu. Îmi place la nebunie materialul din care este făcută carcasa. Dacă ar fi să reproşez un singur lucru la aspect, probabil touchpad-ul este puţin prea mare şi mă încurcă uneori când scriu ceva, însă cu timpul mă voi obişnui. Este foarte uşor de cărat şi subţire, motiv pentru care cred că este un laptop atât pentru casă, cât şi pentru birou. Foarte elegant şi frumos, acest laptop cred că o să mă însoţească multă vreme de acum încolo. Aşadar, acesta este cadoul pe care mi l-am făcut singur, în avans, de Crăciun.

Un comentariu:

  1. Sa-l stapanesti sanatos! Ma bucur ca ti.ai luat ceva ce.ti doreai! Eu am cedat laptopul de acasa sotului,dar il car pe cel de la munca,pt ca este un i5,adica mult mai performant. Eu innebunesc fara laptop,recunosc :D

    RăspundețiȘtergere