luni, 7 septembrie 2015

4 căi de a combate oboseala

De câteva zile am fost cam obosit datorită activităților și stărilor mele zilnice. Îmi doresc foarte mult totuși să trec peste această oboseală, întrucât sunt foarte morocănos în ultima vreme și mă simt vlăguit de energie. Există totuși câteva metode care m-ar putea ajuta, dar care v-ar putea ajuta totodată și pe dumneavoastră. Oboseala nu este ceva cu care ar trebui să ne obișnuim, deoarece odată intrată în noi, aceasta ne cam poate deforma caracterul pe o perioadă îndelungată. Dacă acest lucru nu prea are sens acum, mai târziu, când vi se va atrage atenția că nu ați făcut anumite lucruri corect sau că nu mai sunteți aceleași persoane, abia atunci totul va avea sens. Oboseala schimbă persoane. Așadar, ce este de făcut?

1. Acceptă persoana care ești.
Fiecare dintre noi, și să fim onești, urâm la un moment dat un aspect din viața noastră. Fie că este vorba de felul în care arătăm, vorbim sau ne comportăm, urâm ceva la noi. Acest lucru trebuie să dispară. Este greșit să încercăm să schimbăm ceea ce suntem doar pentru a îndeplini anumite standarde, pentru a impresiona pe cineva. Făcând acest lucru schimbăm o mare parte din personalitățile noastre și ne supunem unui stres uriaș, chiar dacă nu putem observa asta, însă în această fugă constantă de a impresiona și de a fi pe placul unei persoane sau a unui grup de persoane este mai mult decât obositor, atât pentru psihic cât și pentru fizic.

2. Petrece timp alături de familie.
Deși este discutabil, recomandat ar fi ca în fiecare zi să petrecem cât mai mult timp alături de membrii familiei. Ei vor fi singurele persoane care te vor asculta și te vor înțelege mai bine ca oricine. Ținând cont de faptul că ne naștem și creștem în interiorul celei mai de preț instituții ale unui stat, trebuie tratată cu sfințenie (familia). Chiar dacă în acest interval de timp în care suntem în preajma familiei poate nu vor exista doar momente de fericire, spre exemplu vom petrece timp pentru a discuta anumite probleme sau pentru primi și dărui sprijin moral, familia este cunoscută ca fiind una dintre puținele lucruri care ajută la reducerea stresului.

3. Fă-ți un program. Trăiește viața sănătos!
Somnul este foarte important. La fel ca alimentația, somnul are un rol foarte important în reglarea ceasului biologic și aportul zilnic de energie. Un somn sănătos ar trebui să dureze minimum 8 ore pe noapte. Cu toate acestea, somnul trebuie tratat cu mare atenție! Pentru un somn cât mai relaxant și cât mai plăcut, trebuie să ne punem în pat și să încercăm să dormim înainte de ora 11. Somnul nu poate fi recuperat, iar dereglarea ceasului biologic poate avea efecte negative asupra întregului organism. Și la prânz este indicat să dormim!

Alimentația este de asemenea foarte importantă. O alimentație sănătoasă și echilibrată este benefică, iar efectele sale se resimt pe durata întregii zile. Încercați să renunțați la tutun, cofeină, alcool și excesul de sare, zahăr și grăsimi! Dacă aveți ocazia să țineți post, faceți acest lucru! Postul nu reprezintă doar o apropiere de biserică și de cele sfinte, postul reprezintă totodată o bună modalitate de a ne curăța organismul.
4. Meditează asupra vieții tale.
Din când în când este foarte important să ne mai gândim și asupra vieții noastre. Ce anume ne face fericiți și ce ne face triști. Trebuie să învățăm să dăm la o parte toți factorii care pot influența în mod negativ propriul stil de viață. Stresul acumulat de-a lungul zilelor se poate datora și celor mai mici lucruri care ne provoacă silă, disconfort sau pur și simplu nu ne ajută cu nimic. Cel mai important este să ne dăruim mai mult timp făcând lucrurile care ne fac fericiți și ne mențin această stare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu