duminică, 18 octombrie 2015

De ce aş recomanda Allview unui prieten?

De când mă ştiu mi-a plăcut la nebunie să urmăresc ultimele modele în materie de gadget-uri. Tehnologia face parte din viaţa mea şi are un rol foarte bine definit atunci când vine vorba de relaţia pe care o am cu internetul. Nu am fost întotdeauna priceput în ale tehnologiei, însă treptat am început să învăţ din ce în ce mai multe despre acest domeniu. Cine am fi noi, oamenii din zilele noastre, fără telefoanele şi toată aparatura aceasta modernă care ne înconjoară? Eu unul nu mă pot despărţi de laptopul meu. Temporar nu sunt posesorul unui smartphone, însă în curând, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate o să mă bucur de un telefon performant în buzunar. Sunt puţin dependent de dispozitivele ce ţin de comunicare şi internet. Cu toate acestea, eu am învăţat să folosesc acest aspect în favoarea mea, spre deosebire de cei care îşi irosesc timpul stând doar pe reţelele de socializare. A avea un telefon inteligent nu este totuna cu a fi inteligent. Am putea ajunge o lume dominată de oameni proşti, dar telefoane inteligente, ceea ce pare că nu mai este chiar un scenariu imposibil. Aşadar, atunci când mă uit la un telefon mobil, mă uit să fie capabil să acceseze internetul, dar care să îmi permită să fiu totodată om. Poate că sună imposibil, însă nu este chiar aşa. Pentru mine un telefon ar trebui să nu fie nici prea performant, dar nici mediocru. Telefonul ar trebui să fie numai bun! Despre acest lucru urmează să vă vorbesc în articol. Deci, să spunem că un prieten de-al nostru ar vrea să îşi cumpere un nou telefon mobil. Vine la noi ca să ne ceară ajutorul, spunându-ne totodată că bugetul său este de 1.000 lei. Ei bine, cu un buget de 1.000 lei putem să cumpărăm un telefon la mâna a doua care să se comporte minunat şi să aibă un aspect impecabil. Dar de ce să dăm 1.000 lei când putem să economisim o parte din sumă şi să cumpărăm un telefon mobil bun, direct de la producător şi să mai fie şi ieftin? Pentru că ştiu că Ovidiu Marius Călugăru (alias Blogatu) este un mare pasionat de tehnologie şi telefoane mobile, îmi propun să îi recomand un telefon mobil care mi-a atras atenţia în mod deosebit.
Mie îmi plac foarte mult telefoanele minimaliste, cu specificaţii rezonabile, preţuri accesibile şi materiale rezistente. Îmi place foarte mult, şi vreau să îl aduc în discuţie, telefonul X2 Soul Lite. Acesta este probabil unul dintre cele mai accesibile şi mai impresionante telefoane mobile inteligente pe care le-am văzut vreodată. De la specificaţii până la aspect şi preţ, telefonul îndeplineşte toate standardele pentru a se regăsi în lista telefoanelor mele mobile preferate. Atunci când mă uit la un telefon, ochii mei zburdă imediat către aspect şi specificaţii, iar dacă acestea întrunesc un anumit nivel, pot da verdictul şi în legătură cu preţul. X2 Soul Lite are un aspect foarte plăcut, simplu şi păstrează dimensiunile standard ale telefoanelor mobile din zilele noastre. Cei 5 inch astăzi reprezintă dimensiunea standard pentru fiecare telefon, însă ceea ce contează cel mai mult este ceea ce vine cu această dimensiune. Am rămas surprins într-un mod plăcut în clipa în care am aflat că acest telefon mobil rivalizează cu unele dintre cele mai noi modele de telefoane din industrie, la nivel global. Trebuie să recunosc, telefonul mobil este un dispozitiv fără de care nici măcar eu nu aş putea trăi. Aşa cum spuneam anterior, încă nu deţin un telefon mobil inteligent, însă nu cred că aş suporta să trăiesc fără să simt o greutate în buzunar când merg sau să nu am nimic cu care să îmi verific conturile personale de pe reţelele de socializare sau adresele de e-mail. Acest telefon facilitează toate aceste acţiuni prin doar câteva atingeri. În ceea ce priveşte aspectul, telefonul primeşte notă mare pentru originalitate şi eleganţă. Pe o piaţă unde telefoanele mobile fură elemente de aspect şi de specificaţii, acest telefon este sinonim pentru unicitate! După cum îl cunosc eu pe Marius, el nu se mulţumeşte cu puţin, însă acest telefon are un preţ rezonabil şi este echipat cu de toate.
Astăzi internetul este ceva ce nu lipseşte de pe telefoanele mobile, iar X2 Soul Lite este conceput în aşa manieră încât să acceseze paginile web şi aplicaţiile ce necesită internet la viteze impresionante. Caracteristica cea mai importantă, cel puţin din punctul meu de vedere, este aceea că telefonul dispune de tehnologie 4G. Probabil că mulţi nu înţeleg şi nu observă diferenţa între aceste generaţii de tehnologii. În primul rând, odată cu 4G vine o nouă calitate a vocii în timpul apelurilor. Pentru consumatorul zilnic de telefonie mobilă, neinformat, acest aspect este insesizabil, însă pentru cei mai critici dintre utilizatori, elementul cel mai important este ceea ce defineşte telefonul mobil, şi anume vocea. În al doilea rând, viteza de navigare pe internet creşte considerabil. Desigur, se poate ca nu toate telefoanele mobile inteligente să respecte acest principiu, însă aşa cum ştiu eu brand-ul Allview, mă îndoiesc de faptul că ar putea dezamăgi din acest punct de vedere.
Display-ul este foarte important, iar X2 Soul Lite are un display foarte bun pentru preţul său. Revenind la dimensiune, cei 5" fac diferenţa, însă aceşti 5" nu sunt întotdeauna de ajuns atâta vreme cât ecranul nu este bun. De această dată însă avem culori vii, o luminozitate ridicată şi o claritate foarte mare a imaginilor. Ce atrage cel mai mult la un telefon pe utilizatorul comun de telefoane mobile? Imaginea, desigur! Nu trebuie să fii foarte învăţat în acest domeniu pentru a avea habar de câteva principii de bun gust în ceea ce priveşte ecranul. Experienţa ne învaţă să vrem mai mult, iar atunci când calitatea imaginii este slabă, cu siguranţă nu vom avea aşteptări prea mari din partea acelui telefon.
Un alt aspect foarte important este reprezentat de camerele foto-video, care din fericire au un număr impresionant de megapixeli. Camera principală (camera din spate) are 8 megapixeli şi este numai bună pentru a fotografia şi captura cele mai importante momente ale zilei. Pentru că generaţia selfie este la putere, nici camera secundară (camera din faţă) nu este de lepădat, având nu mai puţin de 5 megapixeli care ajută la realizarea celor mai faine selfie-uri. Şi să vă spun un secret? Nu contează câţi megapixeli are o cameră foto atâta vreme cât conţinutul imaginii este penibil. Ţinând cont de regula de "3", pe care toţi cei care îşi fac selfie-uri ar trebui să o ştie, camera de 5 megapixeli este mai mult decât şi-ar putea dori cineva.
În ceea ce priveşte procesorul, acesta este numai bun pentru a rula orice tip de aplicaţie, fără a întâmpina probleme. Este vorba de un procesor cu patru nuclee (Quad-Core) pe 64bit cu o frecvenţă de 1.3GHz. La o asemenea frecvenţă, telefonul mobil poate să ruleze cele mai noi aplicaţii din magazin. Procesorul funcţionează perfect, deci ce ne mai rămâne de discutat? Memoria RAM şi versiunea sistemului Android! Beneficiind de 1GB RAM, telefonul are mai mult decât i-ar trebui pentru a avea o funcţionalitate impresionantă în tandem cu procesorul. Memoria flash fiind de 16GB este mai mult decât de ajuns, de aceea nu este necesară achiziţionarea unui card de memorie, dar pentru cei mai pretenţioşi, telefonul poate suporta carduri de memorie de până la 128GB. Sistemul Android rulează pe versiunea 5.0 , Lollipop, deci nicio surpriză. Şi pentru a termina această recomandare în acelaşi mod cum am început-o, luăm în colimator bateria telefonului. Foarte multe telefoane mobile impresionează prin specificaţii, însă acestea sunt inutile în clipa în care bateria este predispusă descărcării imediate. Allview a făcut un fel de tradiţie când vine vorba de bateriile pe care le au telefoanele mobile, de aceea este cunoscut faptul că doar telefoanele mobile Allview au o durată probabil cea mai lungă durată de viaţă în ceea ce priveşte bateria, în România.
Aşadar, acestea fiind spuse, am trecut cu vederea prin cele mai importante aspecte pe care un telefon ar trebui să le întrunească. De la aspect la camerele foto-video, până la memoria RAM, procesor şi baterie, acest telefon este mai mult decât rezonabil. Ceea ce am omis în mod intenţionat până acum este preţul. Telefonul poate fi găsit pe site-ul brandului, fiind în valoare de 699 lei şi având disponibile două culori. Recomand acest telefon nu numai lui Marius, dar şi celor mai critici utilizatori de telefoane mobile. La preţul de doar 699 lei, X2 Soul Lite este mai mult decât şi-ar putea dori orice utilizator.

X2 Soul Lite, definiţia telefonului construit pentru a bate stereotipurile.

Un comentariu:

  1. Am cumparat si eu acest telefon si pot spune ca sunt foarte multumit de raportul dintre calitate si pret. Tin sa mentionez ca inainte am avut un Galaxy S3, insa X2 Soul este mult mai bun.

    RăspundețiȘtergere