joi, 3 decembrie 2015

Coolpad pe plaiuri româneşti

Deja cu un număr impresionant de nume pe piaţa de telefoane mobile, România se bucură în sfârşit şi de telefoanele Coolpad. Mai exact, Coolpad Romania aduce în premieră telefoane de ultimă generaţie, la preţuri avantajoase, precum Coolpad Modena. Nu vreau deja să fac un caz din asta, dar v-am mai spus de câteva ori că nu sunt posesorul unui smartphone. În ultima perioadă am urmărit piaţa spre a vedea care mai sunt tendinţele şi ce preţuri mai au telefoanele. Spre uimirea mea am aflat faptul că un gigant din China şi-a făcut apariţia şi pe piaţa de telefoanelor mobile din România. Sunt tentat să dau câţiva bani din buzunar spre a-mi cumpăra un telefon de la Coolpad, întrucât au nişte telefoane super faine şi, zic eu, merită!
Mai critic de felul meu, am vrut să văd ce poate să facă acest telefon şi am căutat câteva recenzii video ale telefonului, dar pe lângă asta am vrut să văd şi prin magazine ce se aude. Mi-am luat liber să mă documentez şi să aflu dacă telefonul Coolpad Modena merită cumpărat sau nu. De obicei nu mă las impresionat cu una, cu două, însă smartphone-ul acesta m-a dat peste cap şi jur că mă atrage atât de mult încât l-aş cumpăra. Vreau să încep prin a spune că preţul este de-a dreptul impresionant. Pe internet, şi anume pe eMag, dar şi pe MediaGalaxy am avut marea plăcere să găsesc acest telefon cu preţul de doar 699 lei. Ce face acest telefon aşa de special încât să merite 699 lei?
Pentru cei care sunt mai selectivi în ceea ce priveşte telefoane mobile, acest telefon vine în trei culori, alb, auriu şi negru. Specific faptul că în toate cele trei culori telefonul arată spectaculos şi este potrivit pentru ambele sexe. Cu toţii ştim că există anumite persoane care consideră că albul la telefoane este de femei, însă acest smartphone este compatibil în egală măsură atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Ca aspect, telefonul păstrează o notă de eleganţă cum la foarte puţine smartphone-uri poţi găsi, având o diagonală de 5.5" şi o rezoluţie a display-ului mai mult decât satisfăcătoare (960 x 540). Display-ul este de tip qHD IPS, reuşind să redea imagini clare având culori vii şi intense. 
Aspectul, pentru că mulţi se uită şi la înveliş, nu numai la proporţii, este unul încântător. După cum puteţi vedea în imaginea de mai jos, telefonul beneficiază de un aspect minimalist, dar în acelaşi timp are o notă de telefon sofisticat/futurist. Pentru cei mai stricţi şi mai mofturoşi, telefonul îndeplineşte toate cerinţele în materie de design. Rama este invizibilă, iar grosimea de doar 8.6mm, cu spatele puţin curbat, fac din acest smartphone un telefon de lux, menit să încapă cu uşurinţă în palmele oricui.
La nivel tehnic, Coolpad Modena este unul dintre cele mai performante telefoane din categoria entry level pe care l-am putut găsi vreodată. Pentru smartphone de numai 699 lei, Coolpad Modena întruneşte un set de caracteristici de top. Am rămas uimit când am aflat că bateria are o capacitate de 2500mAH, având o autonomie de până la 10 ore în regim de conversaţie şi de până la 300 de ore în regim de aşteptare, ambele situaţii utilizând tehnologia 3G! Dar acest telefon nu beneficiază doar de tehnologie 3G. Nu! Coolpad Modena este un smartphone cu tehnologie 4G LTE integrată!

Conform ultimelor tehnologii în materie de smartphone-uri, Coolpad Modena este telefon Dual SIM ce vine cu un sistem de operare Android versiunea 5.1. Rularea sistemului de operare se face foarte uşor datorită unui procesor Quad Core de 1200GHz şi 1GB memorie RAM. Pentru cei care sunt pasionaţi de filme şi/sau jocuri, telefonul este numai bun! Combinaţia de 5.5" şi procesorul Quad Core face ca experienţa trăită prin intermediul acestui telefon să fie extraordinară. Şi, nu în ultimul rând, camera foto de 8mp a acestui smartphone vă ajută să faceţi unele dintre cele mai frumoase poze pe care le-aţi putea face cu un telefon de nivel entry level. Aşadar, pentru cei mai mofturoşi dintre mofturoşi, acest telefon este foarte rentabil şi foarte ok din punct de vedere tehnic şi în ceea ce priveşte designul. Tu de ce ai vrea un smartphone Coolpad Modena?

59 de comentarii:

  1. Imi place foarte mult telefonul acesta si chiar cred ca merita cei 699 lei. Pentru un telefon care costa atat de putin, caracteristicile sunt foarte bune si cred ca intrece foarte multe alte telefoane din lumea tehnologiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi pe mine m-a impresionat foarte mult calitatea telefonului. Din cele citite pe internet şi recenziile video pe care le-am văzut, Coolpad Modena pare a fi un telefon numai bun pentru un consumator de informaţii ca mine.

      Ștergere
  2. Eu as vrea telefonul asta pentru aspectul lui, fiindca este foarte elegant, iar eu, ca fata, chiar as avea nevoie de un telefon atat de unic si iesit din comun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare bine să aflu că ai gusturi atât de bune în materie de telefoane! :D Şi pe mine m-a atras foarte mult aspectul lui. Ca design, trebuie să repet, el nu arată ca şi cum ar fi un telefon menit unui sex anume. Telefonul ăsta se potriveşte atât femeilor cât şi bărbaţilor, după cum spuneam anterior.

      Ștergere
  3. Nu mă dau în vânt după ultimele tendinţe în ceea ce priveşte telefoanele, asta pentru că eu mă descurc cu un Huawei, însă cred că smartphone-ul Coolpad Modena ar fi un upgrade binevenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, Coolpad Modena este un telefon foarte performant care poate să întreacă multe alte nume cunoscute pe piaţa telefoanelor inteligente din ţară. :) Mă bucur că gândeşti astfel!

      Ștergere
  4. Super telefonul. Super plăcut şi la aspect. Pentru mine, pe lângă caracteristici şi toate chestiile astea ce ţin de componente, aspectul este foarte important, iar telefonul Modena arată super interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aspectul e foarte important în alegerea unui telefon. Adevărul este că primul lucru pe care îl văd oamenii la un telefon atunci când vor să îl cumpere este designul, abia apoi caută să se uite şi la partea tehnică. Deci prima impresie este foarte importantă! :D

      Ștergere
  5. Mie imi place mult telefonul în ceea ce priveşte RAM-ul şi procesorul. E foarte bn făcut pentru jocuri şi filme, exact ceea ce am eu nevoie! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul ăsta de vedere, da, telefonul este super performant şi chiar este potrivit pentru gameri şi filme. Îl recomand cu încredere. ;)

      Ștergere
  6. Uaaai, ce fain e telefonul! Tare l-aş dori şi eu! Nu de alta, dar eu aş vrea telefonul ăsta pentru a-l face cadou unei rude foarte apropiate mie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot vine Crăciunul... telefonul ăsta chiar e un cadou potrivit pentru a fi dăruit unei persoane dragi.

      Ștergere
  7. Foarte buna bateria! Mai rar gasesc de 2500 la telefoane, si chiar nu mi-ar strica!
    Iar design-ul este foarte reusit. Imi place mult, iar pretul este super ok pentru orice buget!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Designul este foarte reuşit, şi trebuie să recunosc faptul că asta mi-a atras atenţia prima dată. În ceea ce priveşte bateria, într-adevăr este impresionant cât de mult poate să reziste acest telefon în regim de convorbire şi regim stand by, atât la nivelul tehnologiei 3G cât şi a tehnologiei 4G LTE.

      Ștergere
  8. Tot ce pot sa sper este ca Mos Craciun sa stie ca imi doresc aceasta jucarie. Ii poate sopti cineva ca are un pret foarte bun si ca vreau sa le urez prietenilor La multi ani! de an nou scriind de pe acest telefon ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! :)) Ce fain! Adică, şi eu mi-aş dori un smartphone de sărbători. Nu ştiu, nu am avut până acum ocazia să am un telefon inteligent şi chiar mi-ar plăcea să am un telefon de pe care să trimit mesaje video sau să sun pe cei dragi de pe Skype! :D

      Ștergere
  9. E tare telefonul , recomand pentru cei ce au bugetul limitat ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aşa este. Pentru cei care au un buget limitat, telefonul ăsta este numai bun. Jur că nu am găsit un telefon mai rentabil la preţul ăsta! ;)

      Ștergere
  10. Daca pana acum clasificam telefoanele pe doua categorii: nokia si celelalte, incep sa cred ca gandirea ema eronata m-a facut sa scap din vedere telefoane care ofera nu doar calitate ci si multe caracteristici la un pret foarte bun. Coolpad se califica din start in top 3 preferate ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul este că eu nu am apucat până acum să pun mâna pe vreun model de telefon de la Coolpad, însă tare aş mai vrea. Cu toate acestea, nu ştiu dacă odată ce l-aş testa aş mai avea aceeaşi părere despre el. Caracteristicile tehnice sunt încântătoare pentru doar 700 lei, dar niciodată nu dau un 10 doar pentru ceea ce văd pe internet. Cel puţin nu până când nu pun eu mâna pe produs.

      Ștergere
  11. Imi place mult telefonul, desi nu as spune ca este cel mai bun, dar la pretul lui, specificatiile sunt ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine mă interesează cel mai mult procesorul. Din punctul meu de vedere, procesorul este cel mai important dintre componentele telefonului. Sunt un devorator de informaţii şi îmi place şi să mă uit la filme, aşadar procesorul Quad Core vine ca o mănuşă la un asemenea telefon! :)

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. Sincer? Am mai spus într-un comentariu anterior că nu am avut încă unde şi cum să testez telefonul, însă din toate recenziile video şi scrise pe care le-am văzut şi citit reiese faptul că ţine exact cât apare şi în tabelele cu specificaţii de pe eMag şi MediaGalaxy.

      Ștergere
  13. E prima oara cand aud de acest model de telefon. Designul exterior pare ok. Ar fi interesant de vazut finisajele si materialele din care este realizat. Pretul nu este nici mare nici mic, dar depinde daca ii merita sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, depinde dacă telefonul merită sau nu banii, dar cred că îi merită. În ceea ce priveşte materialele din care este conceput telefonul, am înţeles că este făcut dintr-un plastic destul de ok. Sper să nu mă înşel!

      Ștergere
  14. Nu mi-aş da S5-ul pe un telefon ca ăsta, însă ca o rezervă ar fi foarte bun. Îmi place ceea ce văd d.p.d.v. tehnic, dar nici aspectul nu este de lepădat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neg, Galaxy S5 este un telefon foarte performant, dar să nu uităm în ce categorie intră telefonul ăla deja. Comparând preţurile lor, S5-ul este de cel puţin 3 ori mai scump decât Modena, cu toate că nu este musai ca preţul să reflecte şi calitatea telefonului. Am găsit telefoane ieftine şi mai bune de 100 de ori decât cele de la Samsung. :)

      Ștergere
  15. Un smartphone interesant. Mi-ar placea si mie un gadget performant,cred ca isi merita banii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precum spunea Vienela în comentariul ei! Poate reuşeşte Moş Crăciun şi îl aduce prin ale noastre case pe 25! :D

      Ștergere
  16. Este ok telefonul, chiar imi place si mi-ar placea sa il am din cauza camerei foto, pentru ca este numai buna pentru un selfie de nota 10

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul este că pentru un telefon de 699 lei, mai rar găseşti o cameră atât de performantă. 8mp pe spate sunt mai mult decât necesari pentru o fotografie minunată.

      Ștergere
  17. De ce as vrea eu telefonul asta? Sincer, imi place mult aspectul si pretul. Putin cam mare el asa, dar merge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu mă arăt puţin îngrijorat în privinţa dimensiunii telefonului. Nu ştiu cum mi-ar putea încăpea în buzunar un phablet de 5.5", dar dacă l-aş avea, cu siguranţă cred că aş găsi eu o soluţie. :))

      Ștergere
  18. Nu mă prea pricep la gadgeturi, dar telefonul ăsta este reuşit ca design. Este pentru prima dată când aud de acest brand şi sunt curioasă cum se vor dezvolta pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am mai auzit până acum câteva zile de acest brand. Eu, care sunt un împătimit al tehnologiei şi care verifică zilnic magazine de IT şi Mobile, sunt la curent cu cele mai noi modele de telefoane din industrie, însă nu am mai auzit vreodată de Coolpad. Cu toate astea, ştiu că şi Asia are telefoane mobile foarte bune, ţinând cont că de acolo au cam pornit multe nume mari din telefonie.

      Ștergere
  19. E un telefon performant pentru pretul lui. Pentru nivelul la care este telefonul, chiar imi place si cred ca merita sa fie achizitionat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mă aşteptam ca un telefon entry level să fie atât de performant. 699 lei mi se par o afacere foarte bună pentru asemenea caracteristici!

      Ștergere
  20. Imi place telefonul, e chiar tare şi la un preţ super avantajos. Cred că merită să îl cumperi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un telefon pentru toate persoanele şi accesibil pentru orice buget. Cred că într-o lună de muncă, sau două, pentru cei care economisesc mai mult de felul lor, îţi poţi lua telefonul ăsta cu banii în mână.

      Ștergere
  21. Îmi place mult aspectul. Aş vrea să ştiu cum arată pe auriu, chiar mă intrigă modelul acesta. Într-adevăr, camera este foarte bună pentru nişte selfie-uri reuşite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi pe mine mă interesează foarte mult să ştiu cum arată pe auriu. Nu prea îmi place cum arată pe alb, deşi, nu pot să neg, nu îi stă rău. Dacă aş avea telefonul, aş face imediat un selfie-uri cu ambele camere ca să văd cât de bună este camera pentru că şi pe mine m-a impresionat puţin numărul de megapixeli. :D

      Ștergere
  22. Mie nu imi prea place ca e cam mare, dar din ce am vazut la specificatii, e un telefon destul de bun pentru pretul lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, este puţin cam mare. Şi eu am o problemă cu telefoanele foarte mari, pentru că la cum mă îmbrac eu, mai skinny, dat fiind faptul că sunt mai slab, nu cred că mi-ar încăpea în vreun buzunar de la pantaloni! :)) Eventual în buzunarele de la geacă!

      Ștergere
  23. Chiar mi-ar plăcea un asemenea telefon de Crăciunul acesta. De ce l-aş vrea? Pentru că este un telefon super slim, din punctul meu de vedere, şi are o capacitate RAM destul de bună pentru un telefon de bugetul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte plăcut faptul că este puţin curbat şi este foarte subţire. Într-adevăr, este un telefon slim. :)

      Ștergere
  24. Cred ca e un telefon ok la raportul calitate pret. Si cred ca mi-ar place pe auriu ca sa fiu eu diferita de toata lumea. Si sincer, l-as incerca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi mie mi-ar plăcea pe auriu, pentru că este o culoare mai plăcută decât negru sau alb, deşi nici pe negru nu mi-ar displăcea.

      Ștergere
  25. Ca băiat pot să spun că e prea mare. Nu îmi place să car după mine un asemenea telefon, că este mai mult tabletă decât smartphone, în schimb ca preţ şi calitate, da este foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, spuneam şi eu anterior că este foarte mare pentru mine, dar nu mă deranjează. L-aş putea purta în buzunarele de la geacă. :D

      Ștergere
  26. Si eu imi doresc un astfel de telefon, auriu sa fie, asa ca o sa-i scriu lui Mos Craciun, mai ales ca pretul nu e deloc mare. Imi place cum arata si ma bucur ca o sa ma scuteasca sa car dupa mine aparatul foto, pentru ca are o camera de 8 MP foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că poate să înlocuiască o cameră foto, în schimb, da, pot să spun că întrece multe aparate foto digitale care sunt la acelaşi preţ.

      Ștergere
  27. Bună recenzia pe care ai făcut-o. Cred că este un telefon destul de ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumesc! Mă bucură faptul că am cititori care îmi apreciază munca! :)

      Ștergere
  28. frumos cum ai prezentat telefonul, chiar e reusit pentru 7 milioane cat costa el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi mie mi se pare un preţ destul de rezonabil. Îţi mulţumesc pentru apreciere! :)

      Ștergere
  29. De obicei marile telefoane din industrie provin din Asia, deci ăsta nu ar trebui să fie o excepţie, mai ales că e pe 4 în China.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea ţin cont de poziţia unui telefon într-un clasament. Eu sunt mai degrabă omul care până nu pune mâna pe un anumit lucru, nu crede, dar am mai spus-o, telefonul ăsta este ok şi merită cumpărat.

      Ștergere
  30. interesant articol! foarte bun! te invit si pe blogul meu poate te ajuta cu ceva http://it-solution-software.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere