sâmbătă, 29 iunie 2013

Simplu gând

În ideea de a mă face înţeles, am decis să vă prezint nişte realităţi din viaţa noastră de zi cu zi. Cel mai bun exemplu pentru a prezenta mai multe sentimente este însăşi prietenia.
Încă de când ne naştem suntem supuşi unor "probe". Mai mult sau mai puţin, suntem concepuţi să credem că umanitatea există datorită relaţiilor pe care le avem împreună cu alte persoane. Prietenia este probabil cea mai bună modalitate de a socializa cu persoanele dragi şi totodată de a ne menţine cât mai vii, iar prin vii mă refer la fericirea noastră interioară.  
Cu regret am ajuns să înţeleg că aceste concepte au devenit nişte simpli termeni în zilele de astăzi. Unii folosesc cuvinte "puternice" fără a cunoaşte adevărata valoare a acestora, sau chiar definiţia! 
De foarte multe ori în relaţiile cu prietenii mei am auzit următorul cuvânt: orgoliu.
În situaţii teribil de urâte sau poate doar la supărare, prietenii pe care îi ajuţi şi crezi că îţi vor fi alături cel mai mult atât la bine cât şi la rău, ajung să te calce în picioare, dovedind încă odată o teorie care nu mulţi o înţeleg, dar poate că au încredere în ea: Cei de care fugi se dovedesc a fi cei mai buni prieteni.
Prietenia a fost şi este încă subapreciată datorită intereselor. Mulţi considerăm că este bine să ne facem prieteni de speţă nobilă, cu bani, ba chiar "populari", fără să ne mai uităm la adevărata valoare a persoanei. Şi eu am făcut această greşeală aşa cum au făcut-o mulţi alţii. Credeţi că acestea sunt valorile pentru care o să ne bucurăm mult mai încolo? Pasul dintre tinereţe şi maturitate - bătrâneţe este unul foarte mic, iar perioada în care ne putem bucura de reuşitele pe care le avem la activ este foarte mică. Luând în considerare acest pas din cele câteva zeci sau poate chiar sute care există, ar trebui să luăm aminte şi să ne întoarcem cu picioarele pe pământ, să ne trezim din beţie! 
Abia acum realizez că defapt cel sau cea care îmi spunea cât de orgolios eram, poate că nu a avut dreptate în totalitate, însă în aceste circumstanţe pot recunoaşte că am fost odată cel ce se regăseşte printre aceste rânduri. 
La fel cum am făcut eu şi mulţi alţii, o minunată ocazie de a explora minunăţiile vieţii este de a scăpa de orgoliu şi prejudecăţi, astfel vom putea în sfârşit să înţelegem adevărata definiţie a prieteniei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu