vineri, 27 noiembrie 2015

Devino un trader de succes

Tranzactiile cu marfuri pe piata de capital nu sunt unele dintre cele mai usoare. De fapt nici un fel de joc pe piata de capital nu e usor. Daca nu ai notiunile de baza si nu esti documentat cum trebuie de cele mai multe ori risti sa pierzi tot ce investesti. In ultimii ani am incercat diverse tipuri de tranzactii. Uneori am avut succes alteori nu. De curand am inceput sa tranzactionez marfuri. Inainte insa de a incepe sa fac asta m-am documentat atent deoarece la acest gen de tranzactii riscul este relativ mare. Cele mai multe si mai utile informatii le-am gasit la cei de la Nuntius.

In ultimii ani traderii care tranzactioneaza marfuri s-au inmultit considerabil. Chiar daca ai risc de pierdere, atunci cand castigi senzatia e diferita. Nu te mai rezumi la sume mici si daca ai si putin noroc pe langa o strategie bine pusa la punct banii se fac relativ usor. Printre cele mai comune marfuri tranzactionate pe piata de capital tin sa mentionez: aurul, argintul, cuprul, petrolul, zaharul, graul, titeiul, platina si multe altele. 
Cei care investesc si traderii care vor sa faca asta pe termen scurt opteaza pentru astfel de tranzactii datorita volatilitatii crescute a pietei. Daca esti informat la timp cu evenimentele politice, schimbarile climatice si demografice ai toate sansele sa identifici la timp oportunitatile si sa faci bani intr-o asa maniera cum nu ai putea-o face cu alt gen de tranzactii.

Marfurile se tranzactioneaza in marja. Acesta e un detaliu de retinut pentru cei care nu vor sa-si asume riscuri. In momentul in care poti castiga mult, poti pierde la fel de mult. Unii risca tot in ultima vreme, dar asta nu inseamna ca nu e o miscare inteligenta. Cat timp stii ce faci, in ce te bagi si daca esti documentat, sansele de a avea un esec sunt minimalizate. Ce e foarte util in ceea ce priveste tranzactionarea marfurilor e posibilitatea de a actiona si de a marca profit atat pe pozitiile long cat si short. Mai pe intelesul celor care nu se pricep in domeniu, tranzactiile de cumparare se numesc tranzactii de tip long si cele de vanzare sunt numite tranzactii de tip short. 
Daca sunteti la inceput de drum in acest domeniu va recomand un cont demo. E important sa stii ce sa faci pentru ca in acest domeniu daca nu esti bine informat e ca si cum apesi singur tragaciul armei si in fond nimeni nu investeste pentru a pierde. Ideea e sa fii mereu la curent cu tot ceea ce inseamna macro economie si politica pentru a reusi sa te mentii in top si pentru a avea succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu