joi, 6 aprilie 2017

Noul telefon din lista de dorinţe

Deoarece trăim în secolul 21, secolul informaţiei şi al tehnologiei, indiferent de gadget-ul pe care ni-l dorim, fie că este vorba de un laptop, telefon, tabletă sau smartwatch, acestea sunt lucrurile care ne definesc astăzi vieţile şi îşi fac cumva loc şi în casele noastre. Ele sunt utile şi oferă utilizatorilor o eficienţă sporită în activităţile şi acţiunile pe care le efectuează. Eu nu sunt genul acela de om care să cumpere gadget-uri datorită brandului, ci mai degrabă persoana care se uită la utilitatea dispozitivului înainte de a decide dacă produsul pe care doresc să îl cumpăr îmi va fi de folos sau nu. În ultima perioadă însă am devenit un fan al brandurilor autohtone, deoarece am învăţat (în cele din urmă) că şi ce producem în România este foarte bun din punct de vedere calitativ. Aşadar, deşi momentan nu am bugetul necesar pentru a-mi schimba telefonul care s-a învechit şi funcţionează rău, mi-am luat libertatea de a cerceta puţin piaţa şi dispozitivele lansate de cei de la Allview, unul din brandurile mele favorite româneşti.


În acest articol vă voi scrie despre două telefoane Allview care mi-au atras atenţia în mod deosebit şi ca bonus voi face o mică comparaţie între cele două, deoarece aş vrea să ştiţi ce telefon mi-ar plăcea să am. Cu toate acestea trebuie să menţionez faptul că articolul este scris în cadrul campaniei aniversare lansate de Marius Călugăru pentru cei 10 ani de activitate în Blogosferă, în care putem câştiga un telefon Allview X4 Soul Style prin promovarea blogului Blogatu.ro şi gadgeturile Allview. Înainte de a începe cu telefoanele aş vrea să fac o urare. Marius, felicitări pentru cei 10 ani de activitate pe Blogatu.ro şi mult succes în continuare!

Fiindcă v-am promis că o să fac două recenzii a două telefoane Allview, am decis ca modelele pe care le voi promova să fie Allview V2 Viper şi Allview X3 Soul Lite. Aceste două telefoane mi-au plăcut întotdeauna prin aspectul lor simplu, dar totodată captivant. Cu toate acestea, telefonul care mi-a atras atenţia prima dată a fost Allview V2 Viper, fiind unul din primele telefoane ale cărui recenzie am văzut-o pe Blogatu.ro. Sunt impresionat de calitatea acestui telefon şi de caracteristicile pe care le are, iar în ceea ce priveşte designul, telefonul este foarte frumos structurat, dimensiunile acestuia fiind pe cât se poate de rezonabile, astfel încât încape cu uşurinţă în mâinile şi buzunarele utilizatorului.


V2 Viper este un telefon versatil care se poate încadra oricând în bugetul românilor, având preţul de numai 599,00 lei. Având un procesor Quad Core tactat la 1,3GHz şi o memorie RAM de 1GB, V2 Viper se numără printre unele dintre cele mai bune telefoane din categoria sa. Rulează majoritatea aplicaţiilor cu o viteză impresionantă şi rareori poate fi vorba de vreo întârziere sau scădere dramatică a cadrelor în jocuri. Am avut ocazia să utilizez acest telefon pentru câteva ore bune şi trebui să vă spun că am fost mulţumit de el. Deşi memoria flash (16GB) nu este foarte mare, sunt de părere că nu este un impediment pentru cei care vor să deţină un telefon performant şi frumos precum este acesta. Bateria de 2000mAh oferă un timp îndelungat de utilizare a telefonului, iar camerele foto obţin fotografii de excepţie prin intermediul funcţiilor Face Beauty şi HDR. Camera principală este de 8MP, iar camera frontală este de 5MP. În ceea ce priveşte display-ul, acesta este de tip HD Amoled cu rezoluţia de 1280x720px, iar diagonala este de 4,7". Telefonul V2 Viper se potriveşte ca o mănuşă celor care sunt caracterizaţi de un tip mai sportiv.


A venit rândul impresionantului X3 Soul Lite care nu este mai puţin bun decât modelul prezentat anterior. X3 Soul Lite se face remarcat cu uşurinţă prin intermediul design-ului său slim şi minimalist. Producătorul oferă utilizatorului experienţa unui telefon ultramodern şi specificaţii de top într-un gadget de 899,00 lei. Acest telefon este foarte util unei persoane care lucrează într-o clădire de birouri, fiind elegant şi întâlnind toate calităţile necesare unei persoane angajate în domeniul financiar sau care participă la o şedinţă. Desigur, X3 Soul Lite se potriveşte tuturor, însă aspectul este total diferit faţă de cel al modelului V2 Viper, mai precis este un telefon de ocazie, nu unul tip sport. În ceea ce priveşte procesorul, acesta este un Quad Core tactat la 1,3GHz, în timp ce memoria RAM este de 3GB. Cei 3GB de memorie RAM reprezintă o diferenţă net superioară faţă de memoria RAM a telefonului V2 Viper. Cu toate acestea ambele telefoane funcţionează foarte bine. Display-ul este de această dată de 5" de tip IPS HD cu o rezoluţie de 1280x720px, fiind foarte rezistent la zgârieturi. Probabil unul din aspectele care fac acest telefon unic este greutatea acestuia. Având doar 142,7g X3 Soul Lite este un telefon numai bun pentru cei care îşi doresc un gadget uşor, subţire şi simplu de utilizat. Şi nu în ultimul rând, cele două camere ale telefonului se descurcă impresionant. Camera principală este caracterizată de cei 13MP cu autofocus care oferă nişte fotografii extraordinar de clare şi frumoase, în timp ce camera frontală este de 5MP, oferind selfie-uri de o calitate superioară.


Cele două telefoane se comportă extraordinar de bine, însă a venit momentul mult aşteptat. Dacă ar fi să aleg între cele două... cel mai probabil aş merge cu X3 Soul Lite, fiind un model mai nou şi mai performant, însă nici V2 Viper nu îmi displace. Ţinând cont de faptul că sunt o persoană căreia îi place sportul şi în acelaşi timp întâlnirile elegante, cred că ambele telefoane mi s-ar potrivi, însă X3 Soul Lite ar fi gadgetul pe care l-aş purta zi de zi cu mine. Dar cine sunt eu să încerc să vă conving de capacităţile unui telefon? Vă recomand cu toată căldura să intraţi pe canalul de Youtube TestArea şi să vă luaţi informaţiile despre gadgeturi de la o sursă sigură. Marius Călugăru este un foarte bun recenzent al cărui conţinut video este apreciat de peste 1000 de abonaţi. Eu consider că este încă începător în a face recenzii, însă pentru moment se descurcă foarte bine şi merită tot respectul pentru efortul depus pentru a ne aduce ultimele noutăţi din tehnologie. De asemenea, pentru cei care vor să citească conţinut de calitate, Blogatu.ro vă prezintă săptămânal articole noi, pline de informaţii interesante.


În cele din urmă, alegerea a fost făcută. Telefonul ales de mine este X3 Soul Lite, iar în ceea ce priveşte calitatea produselor, Allview face o treabă minunată. Acesta este brandul de care românii trebuie să fie mândri şi pe care ar trebui să îl promoveze mai des. Alegerile noastre sunt de obicei făcute strict pe baza numelui celui care produce acel gadget, însă nu întotdeauna întâlnim şi calitate odată cu acel nume. So... keep up the good work, Allview! În ceea ce vă priveşte, sunt curios să ştiu ce gadget de la Allview vă place, motiv pentru care vă invit să îmi spuneţi printr-un comentariu!

4 comentarii:

  1. Mie îmi place foarte mult telefonul X2 Soul Mini. Deşi este o versiune mai veche, este pe gustul meu şi sinceră să fiu are toate funcţiile necesare mie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să fiu sincer, nu mă dau în vânt după modelele mai vechi, dar este ok pentru un telefon din categoria sa. Allview a dat lovitura cu telefoanele din această serie :)

      Ștergere
  2. Eu mi-am luat de Craciun P8 Energy, si pana acum, sunt multumita de cum merge :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper că funcţionează bine şi că nu îţi face probleme!

      Ștergere