luni, 22 mai 2017

Teatrul, religie pentru cultură



În istoria omenirii se ştie foarte bine că teatrul a fost şi va rămâne una dintre cele mai importante forme ale artei cu care ne-am delectat şi cultivat timp de sute de ani. Oriunde în această lume găsim o amprentă a scenelor şi este foarte cunoscut faptul că teatrul este, probabil, cea mai criticată artă din lume. Orice gest, orice emoţie, toate acestea au un impact foarte puternic asupra spectatorului şi sufletului acestuia, de aceea actoria este o pasiune înainte de a fi meserie şi trebuie tratată cu respect şi multă delicateţe. Aşadar, putem spune că teatrul este o religie pentru cultură. Nu oricine digeră” actele scenice precum persoanele care apreciază fiecare moment fiecare trăire a personajelor aduse la viaţă prin intermediul actorilor. Cum bine ştim şi putem găsi oriunde în presa tipărită, pe internet sau pe canalele audiovizuale, teatrul este prezent oriunde, adăugând lumii o notă de eleganţă şi rafinament.


Aşa se merge pe scenă, pe vârfuri, teatrul trebuie respectat, în teatru nu trebuie să faci gălăgie. Sică Alexandrescu


Consider că teatrul este cea mai sacră formă de artă pe care omenirea a putut să o cunoască. Este foarte uşor să aduci teatrul la om, dar este greu să aduci teatrul din om. S-ar putea ca de cele mai multe ori să aflaţi că îmi cumpăr bilete la teatru sau că merg la un spectacol în aer liber. Aşa sunt eu, îmi plac foarte mult cum joacă actorii şi nu pot să mă abţin din a trăi odată cu ei sentimentele pe care le transmit. Pentru mine, teatrul este precum o beţie fără alcool. După ce am văzut celebra piesă de teatru Take, Ianke şi Cadîr, am rămas profund impresionat de jocul artistic şi am jurat că scena îmi va fi râul din a cărei ape îmi voi spăla faţa şi îmi voi scălda mâinile spre a le răcori şi dezmorţi de greutatea inculturii.


În curând însă va avea loc un altfel de teatru la care aş vrea neapărat să particip. Este vorba de teatrul în aer liber, la care este invitată toată lumea, în Bucureşti, în perioada 30 mai 5 iunie. Festivalul Noaptea Statuilor Vivante este unul dintre cele mai renumite festivaluri pe care societatea română le-a putut cunoaşte vreodată în actorie. Este un festival minunat care adoptă un nou stil puţin mai modern. Cea de-a şaptea ediţie a festivalului internaţional se desfăşoară pe o perioadă de şapte zile, pline de haz şi voie bună. Statuile Vivante vă aşteaptă să le admiraţi şi să le aflaţi poveştile. Intrarea la festival este liberă, iar programul complet al festivalului este acesta: 

30 mai Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu Cesianu, ora 20.00
31 mai 1 iunie Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
2 3 iunie Parcul Crângași (cartierul Crângași)
4 5 iunie Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului (Locul de la Roata mare)

Invitaţia la teatru se adresează tuturor şi oferă posibilitatea renaşterii culturale prin aprecierea frumosului şi promovarea cunoaşterii. Sufletele care vor întruchipa statuile vor fi la festival pentru a vă reda zâmbetul pe buze şi pentru a reaprinde scânteia iubirii faţă de teatru. Festivalul Internaţional de Statui Vivante vă aşteaptă în număr mare să descoperiţi plăcerea petrecerii în aer liber cu familia, prietenii sau cei dragi vouă, alături de statuile Vivante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu