joi, 18 ianuarie 2018

Suferi de preeclampsie? Citește 4 sfaturi pentru un stil de viață adecvat


Proaspetele mămici ori cele în devenire se confruntă cu o serie de schimbări la nivelul corpului și cu câteva complicații ce pot afecta progresul de refacere al organismului după naștere sau pot pune în pericol gestația. Una dintre acestea este preeclampsia, care poate apărea fie în timpul sarcinii, fie în perioada postpartum și care are efecte atât asupra mamei, cât și a bebelușului nenăscut. Preeclampsia este o afecțiune caracterizată de dezvoltarea anormală a placentei, de o presiune a sângelui crescută, dar și prin printr-un nivel ridicat de proteine în urină. 

Poți afla mai multe despre preeclampsie pe site-ul Babystem.ro, dar și despre cum să diminuezi efectele incomode ale acesteia cu ajutorul câtorva sfaturi pentru un stil de viață adecvat.

Totuși, este foarte important să privești această boală cu seriozitate și să consulți medicul înainte de a face orice schimbări în timpul sarcinii sau imediat după. 

Citeste 4 sugestii pentru a reduce efectele preeclampsiei: 


• Primul și cel mai ușor sfat de urmat este includerea activităților fizice în programul tău zilnic. Este crucial să îți ții întregul corp activ, întrucât acest lucru are efecte extraordinare asupra metabolismului tău – menținerea unei greutăți optime și relaxarea. Pe Internet găsești o serie de clipuri video care să îți indice exercițiile cele mai potrivite, în funcție de trimestrul de sarcină în care te afli; 

• Alimentația este la fel de importantă, iar ceeea ce mănânci trebuie să contribuie la reducerea presiunii din sânge, unul dintre efectele preeclamsiei. Încearcă să incluzi în mesele de peste zi cât mai multe alimente care să îți asigure doza de vitamine necesară, dar și unele bogate în potasiu. Consumă legume și fructe proaspete și evită, în special, zahărul și mâncarea prăjită. 


• Conteză foarte mult hainele pe care le porți în această perioadă. Din cauza umflării mâinilor și a picioarelor, trebuie să găsești pantofi comozi, măsura potrivită a pantalonilor și bluze cu mâneci largi pentru că vei vrea să te simți cât mai comod. Este nevoie să fii mai atentă și la calitatea și tipul de șosete pe care alegi să le porti, de aceea poți verifica oferta de dresuri si ciorapi a celor de la Falke România pentru a te asigura că se mulează perfect pe corpul tău de actuală sau viitoare mămică. 

• Hidratarea organismului și a pielii sunt vitale în această perioadă. Bea apă suficientă, evitând-o pe cea de la robinet și încearcă să renunți cât de rapid posibil la băuturile care deshidratează, precum cafeaua. Mai mult, lichidele pe bază de cofeină ori teină, cum sunt ceaiul negru ori ceaiul Mate, te pot priva de odihna care îți este extrem de necesară acum. Te poți asigura de o hidratare optimă dacă incluzi alimente precum kiwi-ul, pepenele roșu, castraveții ori morcovii în dieta ta. 

Nu uita, preeclampsia nu este o simplă afecțiune, ci o boală ce trebuie tratată cu seriozitate. Sfaturile de mai sus nu pot înlocui recomandările doctorului, însă te pot ajuta să treci mai ușor peste această perioadă și să asiguri corpului tău tot confortul de care are nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu