vineri, 27 ianuarie 2017

Cel mai mare ambuteiaj din Bucureşti

Nu ştiu despre voi, însă eu nu prea mă împac bine cu traficul intens. Nu suport să merg pe stradă şi să aud claxoane, să simt miros de fum emanat de maşini sau să fiu stropit de şoferii neatenţi sau nesimţiţi care conduc cu viteze foarte mari, în apropierea trotuarelor. Pe de altă parte sunt o persoană căreia îi place la nebunie să meargă cu bicicleta, să meargă pe jos sau să ia transportul în comun. De când sunt student am ajuns să merg din ce în ce mai mult cu transportul în comun şi sunt foarte mulţumit de faptul că nu dăunează nici mediului precum maşinile personale, nu poluează fonic, iar capacitatea de transport este îndeajuns de mare încât să care oamenii dintr-un loc în altul, la ore de vârf, fără să fie prea îngrămădit. Mobilityweek.ro împart aceleaşi idei şi promovează mobilitatea urbană durabilă.


O să vă dau un motiv pertinent pentru care nu suport traficul intens, în această postare, deoarece nu vreau să fiu considerat un individ radical care doar este invidios pe cei care conduc maşini, din cauză că eu nu deţin încă un autovehicul. Transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor este de-a dreptul infernal. De sărbători am vizitat nişte prieteni la Bucureşti şi sunt de părere că nu se poate să existe ceva mai enervant ca traficul din capitală din timpul sărbătorilor. Transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor este super aglomerat, iar acest lucru se datorează faptului că din ce în ce mai multe persoane aleg maşinile personale în defavoarea transportului în comun, în pofida faptului că deja cunosc situaţia de pe străzi. Nu înţeleg deloc aceste persoane, însă nici nu le pot judeca. Fiecare face cât îl duce capul!


Pe de altă parte, transportul în comun este o alegere mult mai bună, deoarece nu emană la fel de multe noxe precum ambuteiajele de maşini, nu poluează fonic şi nici nu blochează circulaţia. Dacă lumea ar înţelege acest detaliu simplu, probabil că şi traficul ar fi unul mai degajat. Dar nu este nimic! Cu ajutorul lui Dumnezeu am găsit pagina de FB a celor de la Mobilityweek pe care o urmez cu foarte mare plăcere şi v-o recomand şi vouă. Veţi afla pe pagina lor mai multe detalii despre campania pe care o promovează şi credeţi-mă pe cuvânt că nu o să vă pierdeţi timpul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu