sâmbătă, 18 martie 2017

Cunoaşte-ţi mâncarea mai bine cu un salam inteligent

Poate o să sune dubios faptul că am scris “salam inteligent” în titlu, însă iată că există şi nişte produse din carne pe piaţă care oferă soluţii mai mult decât bune la nişte probleme des întâlnite de consumatori. Să vă explic cum am ajuns să scriu despre acest subiect.

Totul a început acum două zile când am fost în supermarket. Ca orice student care se respectă, mi-am luat un baton de salam pentru a mânca dimineaţa. Ştiţi cum este... plecat de acasă, mâncare la conservă, borcane... zacuscă! Dar hai că pe lângă zacusca aia şi ciorbele făcute de mama parcă mai merge şi ceva carne, nu-i aşa? Ei bine, eu pentru dimineaţă mi-am propus să consum unul-două sandvişuri cu salam. Adevărul este că nu am mai mâncat de foarte mult timp salam, însă pe când treceam pe la raionul cu produse din carne am văzut un baton mai altfel. Da... este vorba de salamul Semenic Caroli. Compania care produce aceste bunătăţi se numeşte Caroli Foods şi este cunoscută drept una dintre cele mai importante producătoare de mezeluri. Chestia care mi-a atras atenţia foarte tare la acest salam a fost ambalajul care avea pe el un... Carolimetru! Pentru a evidenția că produsele Caroli sunt păstrate la temperatura optimă, respectiv la 2-8°C, salamurile Semenic Extra de la Caroli au de acum o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil, denumită Carolimetrul Termic. Aceasta își schimbă culoarea în funcție de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este de sub 8°C și devenind galbenă când temperatura depășește 8°C.


Da, aţi citit bine, este vorba de un Carolimetru care vă permite să aflaţi dacă produsul pe care l-aţi cumpărat se află la o temperatură optimă sau dacă se află într-un mediu care este mult prea cald pentru el. „Hai să-l iau”, am zis mergând spre casa de marcat, fiind curios de ambalaj. Odată ajuns la căminul studenţesc nu am mai rezistat şi mi-am tăiat o bucăţică să gust. Adevărul este că mi-a fost de ajuns o singură feliuţă din acest salam Semenic Caroli şi am rămas uimit de gustul extraordinar pe care îl are. O altă chestie care mi-a provocat o plăcere uriaşă a fost preţul care era surprinzător de mic. Pe batonul de salam pe care l-am cumpărat am dat doar 7 lei, ceea ce m-a bucurat foarte tare.

Iar eu cum sunt obişnuit să mănânc sănătos, exact aşa cum îmi făcea mama acasă, am decis ca ziua următoare să îmi fac un mic dejun copios. Două ouă ochiuri şi o porţie de cartofi prăjiţi, iar pe margine câteva felii de salam Caroli Semenic şi o cană de cafea. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi trebuie tratată ca atare. Nerăbdarea de a mânca îmi urla prin vene încă din timpul în care stăteam la bucătărie, astfel că din când în când mai muşcam dintr-o felie de salam pe care o luasem cu mine... de poftă, na! Dar ce spun eu? Mai bine vă arăt o poză cu micul dejun pe care l-am avut!


Iată, este foarte uşor să fii inventiv în bucătărie şi să îţi transformi micul dejun într-o masă super gustoasă. Cu salamul Semenic de la Caroli şi noul ambalaj care te ajută să determini dacă produsul a fost păstrat în condiţii optime vei ajunge să cunoşti mai bine mâncarea. De asemenea, Carolimetrul (#mâncarecunotificare) este foarte util şi în privinţa achiziţionării salamurilor, deoarece prin intermediul acestei etichete inovatoare afli dacă frigiderul sau locul în care a fost depozitat salamul oferea o temperatură potrivită, fără să riscaţi să cumpăraţi un salam stricat. Aşadar, dacă vreţi să vă cumpăraţi un salam proaspăt, gustos şi „inteligent”, vă recomand cu toată încrederea salamul Semenic de la Caroli.

Un comentariu:

  1. Foarte ingenioasa metoda de a descoperi daca tii mancarea in conditii optime! De asemenea, imi place foarte mult cana ta! Big up!! :D

    RăspundețiȘtergere