duminică, 17 septembrie 2017

Ţara celor trei

 

În Europa, una dintre cele mai frumoase ţări care se pot remarca este însăşi România. Nicio altă ţară nu se poate mândri cu păduri atât de frumoase sau cu zone încă necutreierate de oameni. Nici apele nu fac excepţie când vine vorba de mândria naţională. Avem ieşire la o mare unică în lume, de asemenea avem şi un fluviu care străbate întreaga ţară şi alimentează pământurile cu tradiţie. S-au scris multe cărţi şi opere literare în jurul Dunării, Munţilor Carpaţi şi câmpiilor care ne înconjoară. Din acest motiv ţara noastră este "ţara celor trei". Câte ţări din lume poartă şi denumirea de spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic? Nicăieri în lume nu va mai fi găsită o asemenea unicitate. Nicio altă ţare din lume nu se bucură de asemenea frumuseţi naturale precum se bucură România. Din acest motiv românii ar trebui să înceapă să aprecieze mai mult ţara în care locuiesc. 

O ţară care uimeşte prin simpla sa existenţă trebuie explorată. O ţară ca România, o ţară care produce fiori prin frumuseţea şi naturaleţea sa; o asemenea ţară trebuie promovată aici şi peste hotare. Ar trebui introdus un nou concept şi la noi, un concept care să aducă un venit pentru a sprijini turismul. Cu un astfel de concept vin cei de la SIXT Rent a Car. Această firmă de leasing operaţional oferă turiştilor posibilitatea de a se bucura de nemaipomenitele locuri pe care România le găzduieşte, la preţuri super avantajoase. În principiu nu foarte mulţi acceptă să meargă în călătorii îngrămădiţi într-un microbuz sau autocare. Este destul de inconfortabil să stai ore întregi pe un scaun şi să nu vezi mare lucru din traseul pe care îl parcurgi. Din această cauză firma SIXT Rent a Car pune la dispoziţia călătorilor o nouă modalitate de a face vacanţele mai frumoase.

Sistemul de închiriere a maşinilor pe o perioadă scurtă este relativ nou la noi în ţară, însă în străinătate există de ani buni şi contribuie la o dezvoltare considerabilă a turismului. Dacă şi la noi în ţară ar exista mai multe centre SIXT Rent a Car, cu siguranţă ar fi şi mai multe persoane dispuse să facă un tur al ţării. Aceste închirieri sunt foarte avantajoase pentru cei pasionaţi de călătorii, deoarece nu sunt costisitoare şi nu obligă persoana care încheie contractul să aibă un traseu bătut în cuie. Ba din contră! Cei care optează pentru închirierea unei maşini de la SIXT Rent a Car se bucură de libertatea de a se plimba prin toată ţara, fără să aibă grija că îi aşteaptă un autocar sau vreun microbuz plin de persoane. Şi cum toţii suntem disperaţi de îngrămădeală şi modul în care este aceasta este gestionată de firmele de transport, companiile precum SIXT Rent a Car transformă coşmarul unei astfel de călătorii în visul oricărui pasionat de turism. (Pentru mai multe detalii, vizitează: http://www.newkopel.ro/ro/alwaysyestoromania şi https://www.sixt.ro/.


Dacă aş avea posibilitatea de a închiria o maşină prin intermediul SIXT Rent a Car, cu siguranţă aş merge să văd atât munţii, dar şi litoralul. Nu am mai mers de ani buni pe litoralul românesc, loc în care m-am distrat de minune alături de familie şi prieteni, iar un astfel de loc nu merită uitat. Mi-ar plăcea la nebunie să petrec din nou pe plajă, să mă arunc în apă şi să înot printre valuri. Şi munţii îmi plac nespus! Tare aş mai vrea să repet experienţele anterioare cu munţii... tare aş mai vrea să merg iar pe trasee montane şi să simt cum sudoarea îmi scaldă faţa... cum efortul este întrecut de reuşită şi de sentimentul de învingător în momentul în care urc muntele, pas cu pas. Nimic însă nu este imposibil pentru mine, fiindcă sunt un visător şi tot ce îmi propun de obicei se întâmplă. 


Voi prin ce peripeţii aţi vrea să vă aventuraţi? Dacă sunteţi visători, nu vă lăsaţi dorinţele călcate în picioare. Credeţi în ele, fiindcă o asemenea ţară păstrează lucruri frumoase doar pentru oamenii care îndrăznesc să o descopere. România furată..? Pff, nici vorbă! România FRUMOASĂ! Vei descoperi că munţii sunt mai mult decât un morman de pământ şi rocă, iar că litoralul românesc înseamnă multe lucruri, numai nu coji de seminţe şi peturi de bere aruncate la întâmplare. Elixirul fericirii stă în mâinile voastre. Cum decideţi să îl consumaţi?

4 comentarii:

  1. Mi-ar plăcea foarte mult să mă plimb prin munţi. Nu am mai mers de când eram mică şi îmi este dor. Aş merge la Slănic Moldova, loc în care am întâlnit pentru prima dată minunea naturii. Un peisaj teribil de frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine. Munţii care străbat România sunt o minune şi aş da orice să îi vizitez an de an.

      Ștergere
  2. Eu cred că sunt un om al muntelui. Nu mă dau în vânt după litoral, deşi am mers în nenumărate rânduri la mare. Îmi place mai mult să merg la munte, deoarece am o grămadă de lucruri noi de învăţat, atât despre natură, cât şi despre mine. Un astfel de traseu îţi oferă o nouă perspectivă asupra vieţii şi te ajută să descoperi lucruri de care nici măcar tu nu ştiai că eşti în stare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine şi mai frumos de atât nici că se putea spune. Ai dreptate când spui că munţii şi explorarea lor te ajută să te redescoperi ca persoană, să afli lucruri noi despre tine. :)

      Ștergere