marți, 27 august 2013

Partenerul ideal

O zi bună tuturor! Astăzi sărbătorim o zi foarte specială pe plan global. Dacă vă întrebaţi care este relevanţa dintre titlu şi conţinutul articolului, ei bine nu vă aşteptaţi să găsiţi informaţii despre site-uri matrimoniale sau de întâlniri, nu. Astăzi, pe 26 august sărbătorim ziua partenerilor noştri canini. Deşi poate nu ştiaţi asta, în fiecare an se sărbătoreşte pe data de 26 august relaţia om-câine care a durat şi încă durează de mii de ani. Sincer, nici eu nu ştiam până astăzi despre această sărbătoare, însă acest lucru nu mă opreşte să scriu câteva cuvinte frumoase despre prietenii noştri patrupezi.

Câinele, poate cea mai frumoasă fiinţă descoperită vreodată, este şi astăzi la fel ca acum câteva mii de ani cel mai bun prieten al omului. Deşi oameni s-au îndoit de fiecare dată de loialitatea acestora, nu trebuie judecaţi din cauza instinctelor primare. Agresivitatea la fel ca şi starea în care ei sunt docili se manifestă în timp datorită evoluţiei lor. Cu siguranţă, câinele la fel ca multe alte fiinţe trebuie tratat cu respect la fel ca multe alte animale. 

Părerea pe care mi-o formez despre câine este foarte simplă: un prieten adevărat, mereu alături şi, deşi este dependent de noi, nu poţi să te enervezi vreodată pe ei, iar acest lucru din simplu fapt că ne sunt supuşi şi ne iubesc poate chiar mai mult decât putem noi să iubim un om. Dacă este adevărat sau nu, această este părerea mea. Nu ştiu ce credeţi voi despre această zi specială, însă eu vă doresc tuturor celor care aveţi în grijă un prieten canin o zi cât se poate de frumoasă alături de familie şi animal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu