sâmbătă, 18 aprilie 2015

Octavian Patrascu bursa - ce trebuie să ştii pentru aţi deschide o afacere de succes!

Recent am avut ocazia să citesc un articol interesant din categoria "business" care nu a evitat aducerea în prim plan a călătoriilor cu scopul explorării posibilităţilor de deschidere a unei afaceri în ţările străine. Octavian Patrascu este persoana în jurul căreia se învârte întreg articolul, acesta venind cu nişte informaţii foarte valoroase pentru potenţialii oameni de afaceri care vor să se extindă în alte ţări.

Un exemplu foarte concret pe care l-a folosit domnul Patrascu Octavian, dezvoltator de afaceri, a fost ideea de cumpărare a unui call center din Republica Dominicană. Deşi aparent un plan banal, Codul Muncii în Republica Dominicană este foarte bine pus la punct, iar ţara este foarte bună pentru o asemenea afacere, întrucât limba oficială care se vorbeşte este spaniola, însă cetăţenii pot vorbi foarte bine şi limba franceză, acest aspect ajutând foarte mult la comunicarea atât pe continent cât şi în afara acestuia. Acel call center are 150 de angajaţi şi se ocupă cu vânzarea asigurărilor de viaţă, de sănătate şi de călătorii. 

Aspectul cel mai important, pe care Octavian Constantin Patrascu îl menţionează în articol, este acela că se doreşte achiziţionarea call center-ului pentru a fi iniţiat "în vânzările şi promovarea pachetelor educaţionale clienţilor interesaţi de pieţele de capital". În ceea ce priveşte Codul Muncii din Republica Dominicană, omul de afacere trebuie să ştie că poate să încheie contracte de muncă orale, nu doar scrise! Pentru a se realiza acest lucru, trebuie totuşi să se ţină cont de legislaţia ţării. Octavian Constantin Patrascu a înţeles potenţialul acestor ţări cu o slabă dezvoltare în asemenea domenii, motiv pentru care îşi doreşte foarte mult să bată palma cu partenerii săi de afaceri dominicani. Întrucât continentul de sud nu este "exploatat" în trading-ul online, costurile sunt reduse, iar şansa ca afacerea să fie prima şi cea mai de succes în acest domeniu este foarte mare!

Cum în Republica Dominicană economia reprezintă o creştere impresionantă, odată ce economia mondială a ieşit din recesiune, ţara este o ţintă foarte bună pentru investitori. În acest context, primii care se vor remarca în piaţa dominicană, precum Octavian Patrascu, se vor putea bucura de avantaje pe care doar primii veniţi le pot avea. Aşadar, ţinând cont de evoluţia economiei Republicii Dominicane, această ţară este numai bună pentru investitori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu