vineri, 2 august 2013

Tag: Liebster Blog Award



Astăzi în jurul orei 11 pe când am ajuns acasă am avut marea surpriză să aflu că am fost nominalizat pentru un tag între bloggeri! Super, nu-i aşa? Este prima oară când particip la un asemenea tag şi sincer să fiu am avut câteva probleme înainte de a înţelege cum funcţionează acest joc.

Regulile care trebuie respectate în vederea acestui tag.

1. Multumeste persoanei care te-a nominalizat si posteaza pe blog link-ul ei.
2. Scrie 11 lucruri aleatorii despre tine.
3. Raspunde la setul de 11 intrebari primite.
4. Alege 11 bloguri care te inspira (cu un numar de followers sub 200) si lasa link-urile lor in postul tau.
5. Creeaza un set de 11 intrebari pentru ei.
6. Lasa comentariu celor nominalizati pentru a ii anunta despre tag!



1. Îi mulţumesc Ildei pentru nominalizare, fiind şi prima persoană care m-a remarcat şi s-a sinchisit să mă invite la acest joc.
2. Acum va trebui să vă împărtăşesc 11 lucruri neştiute despre mine.
- Se prea poate ca unii să mă considere un ciudat, dar sunt un băiat căruia nu îi prea pasă de tehnologie, maşini sau football.
- Sunt o fire emotivă şi foarte uşor de descifrat atunci când sunt supărat sau trist.
- Nu suport hainele din materiale sintetice. Prefer hainele uşoare, făcute din materiale simple.
- Am o slăbiciune pentru verişorii mei mai mici, verişori pentru care aş face orice.
- Iubesc seminţele de floarea soarelui.
- Deoarece mă înţeleg foarte bine cu tatăl meu în ceea ce privesc discuţiile despre armată, iniţial mi-am dorit să urmez o carieră în armată, ba chiar ca soldat pe front, însă mi-am dat seama că nu sunt făcut pentru a ucide, ci pentru a ajuta.
- Deşi îmi este frică de unele animale, port un respect imens pentru ele şi am mai multă milă faţă de ele decât faţă de oameni.
- Ador florile, mă fac să întorc capul după ele.
- Mănânc aproape de 2 ori pe zi, şi atunci când o fac, mănânc foarte puţin... să nu mai spun despre apă, care între noi fie vorba, dacă beau mai mult de 3 sau 4 pahare pe zi, este foarte mult.
- Îmi doresc să urmez o carieră în medicină, de preferat chirurg ortoped sau cardiolog. De ce această dorinţă? Nu îmi plac meseriile care presupun un mediu insalubru, prefer mediile sterile.
- După ce termin facultatea, vreau să mă mut în America, de preferat în oraşul New Jersey, Seattle sau New York.

3. Acum vin întrebările Ildei şi răspunsurile mele:

I. Care este cea mai frumoasa amintire din copilaria ta?
II. Ai visat vreodata ca zbori (avand propriile aripi, nu altfel)?
III. Care este obiectivul turistic ce te-a fascinat, pana la acest moment?
IV. Cine a avut cea mai mare influenta asupra educatiei tale, asupra a ceea ce esti ca persoana?
V. Ce obiectiv (in plan personal sau profesional) este cel mai important pentru tine, in prezent?
VI. Asculti muzica clasica?
VII. Caruia dintre sporturile extreme i-ai spune da?
VIII. Cum obisnuiesti sa te relaxezi?
IX. Cu cine ti-ar placea sa calatoresti prin lume?
X. Unde ti-ai dori sa locuiesti, sa traiesti, sa te stabilesti?
XI. Careia dintre intrebarile de mai sus ti-a placut cel mai mult sa-i raspunzi?:)

I. Hmm... sincer este o întrebare destul de grea, dat fiind faptul că am avut o copilărie super frumoasă. Să nu vă lăsaţi păcăliţi de ceea ce aţi citi mai devreme! Nu, familia mea nu este una bogată sau ca cele din reclamele de la Danone (aşa le spun eu familiilor acelea perfecte care au copii super blonzi, cu tenul foarte alb şi mereu zâmbitori), dar am avut şi avem în continuare acel spirit aparte care ne permite să ne bucurăm de orice lucru. Nu am fost niciodată învăţaţi să tânjim după mai mult, ci să ne mulţumim cu cât avem. Trecând peste aceste amănunte, amintirea mea preferată este pe când eram un ţânc ca oricare altul, stând pe stradă şi jucându-mă cu vecinii mei. Eram doar 3 la număr, dar ne distram foarte bine împreună. Aveam întotdeauna ceva de făcut, însă, iată că a venit şi maturitatea, realizând totodată o ruptură între noi. Ideea finală este că amintirea mea preferată este aceea pe când mă prefăceam cu ceilalţi doi vecini ai mei că suntem şamani, bucătari, şoferi de limuzină şi chiar soldaţi pe front. Da ştiu! Foarte multă imaginaţie!

II. Mmm... dacă stau bine şi mă gândesc, eu am avut multe vise ciudate. Vise în care eram vampir, vârcolac, chiar şi cavaler, însă niciodată nu am visat că pot zbura.

III. Eu am avut o scurtă "aventură" până în Belgia, şi foarte mulţi aţi fi tentaţi să credeţi că aş spune automat că Belgia este, însă nu este aşa. Belgia este o ţară mică, rece şi foarte urâtă (din mai multe puncte de vedere), de aceea voi opta pentru staţiunea noastră de pe litoral, Eforie Nord.

IV. Din fericire, pentru mine nu există o singură persoană, ci trei. Primele două fiind părinţii mei, de la care am dobândit multe calităţi şi deprinderi morale. Cea de-a treia persoană sunt eu însumi. Datorită experienţelor pe care toată lumea din această ţară le trăieşte (mai mult sau mai puţin), mi-am creat o proprie filozofie şi o cale sigură în viaţă.

V. Este foarte dificil să răspund la o asemenea întrebare... am foarte multe lucruri la care m-aş putea gândi în timp ce citesc această întrebare... consider că intrare la facultatea de medicină este cel mai important lucru pentru mine în momentul actual.

VI. Este prima oară când fac publică această informaţie. Da, îmi place foarte mult muzica clasică. Defapt muzica clasică se încadrează pe locul 1 în topul preferinţelor mele, asta deoarece (poate părea foarte drăguţ sau ciudat, depinde din ce poziţie priviţi această gândire) eu apreciez foarte mult societatea umană care a trăit în urmă cu 70-80 de ani - ba chiar mă consider un individ de pe acea vreme datorită preferinţelor mele - o societate care era mult mai elevată, bine crescută şi cu bun gust faţă de cea actuală, iar acest lucru mă face să cred că doar persoanele cu o mentalitate cu adevărat curată mai pot înţelege asemenea opere. Compozitorii mei preferaţi sunt Johann Sebastian Bach, Bizet şi ultimul, dar nu cel din urmă, Beethoven.

VII. Categoric paraşutismului.

VIII. Sincer să fiu, nu prea simt nevoia să mă relaxez prea des, dar atunci când chiar îmi doresc să mă relaxez, fie mă pun în pat şi mă uit la TV, fie mă plimb în aer liber. Aici există două feluri de relaxare pentru mine: relaxare fizică şi relaxare psihică. Este complicat să explic la ce mă refer prin relaxarea psihică, lăsăm asta pentru altă dată.

IX. Mahatma Gandhi şi Charlie Chaplin nu mai trăiesc, din păcate, pentru a spune că mi-ar plăcea să călătoresc cu unul dintre ei, deci rămân la o simplă concluzie: fie cu viitoare mea parteneră (dacă o să am aşa ceva) sau un prieten foarte apropiat, fie pe cont propriu (deşi mi-ar plăcea nespus de mult să cutreier lumea în lung şi în lat singur).

X. De trăit am amintit chiar la primul punct în care mi s-a cerut să spun 11 lucruri despre mine, dar o să scriu şi aici că nu-i bai! Îmi doresc să locuiesc şi să mă stabilesc în America. Călătoriile sunt în schimb altă mâncare de peşte. Cred că unii ştiu deja despre mine că aş avea o pasiune pentru istoria modernă (implicit ceea ce ţine de Primul, respectiv cel de-Al Doilea Război Mondial), tocmai de aceea mi-aş dori să străbat toate locurile din Germania şi Polonia care au poveşti neştiute de mine. Mai exact, mi-ar plăcea să vizitez Varşovia, Auschwitz, Berlin şi Munchen.

XI. Întrebarea căreia mi-a făcut plăcerea cea mai mare să îi răspund a fost a VI-a, cea legată de muzica clasică.

Să trecem la nominalizări:

Tadadam! Şi acum urmează întrebările!
1. Care este cea mai influentă persoană din viaţa ta, şi de ce consideri asta?
2. Cum te vezi peste 10 ani şi care sunt planurile tale pentru viitor?
3. Dacă ar fi să alegi între pacea globală şi hrănirea tuturor oamenilor săraci din lume, ce ai alege?
4. Care este persoana cea mai importantă din viaţa ta?
5. Ce gen de muzică îţi place să asculţi atunci când eşti supărat(ă) şi care este motivul?
6. Ţi-ai imaginat vreodată că poţi deveni preşedintele unei ţări?
7. Te afli într-un parc cu prietenii, respectiv prietenele. Fiecare începe să discute pe un anumit subiect despre care tu nu ai habar. Ce îţi stârneşte cel mai mult curiozitatea?
8. Care a fost motivul de bază atunci când ţi-ai făcut blogul?
9. Te-ai aflat vreodată în situaţia de a alege între aţi îndeplini un vis sau de a ajuta pe cineva?
10. Care sunt criteriile după care îţi faci prieteni?
11. Ce anume te face să te simţi fericit(ă)?

Din păcate nu am putut să fac mai mult de 5 nominalizări, însă, dacă cineva doreşte să facă tagul, este invitat(ă) oricând să răspundă la întrebări, cu mica condiţie de a-mi lăsa un link pentru a citi ce aţi răspuns.


6 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru ca te-ai gandit la mine!
    Ai ales niste intrebari bine puse la punct:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer să fiu, tu mi-ai căzut prima în minte, asta din cauză că ţi-am remarcat încă de la început activitatea pe blog, şi am spus că meriţi să fii prioritară :). În ceea ce priveşte întrebările, nu prea sunt cine ştie ce, le-am făcut fără prea multă străduinţă.

      Ștergere
  2. Iti multumesc pentru nominalizare ! :) Am mai facut odata acest tag , il poti citi aici : http://didiibeauty.blogspot.ro/2013/07/tag-liebster-blog-award.html . Dar iti voi raspunde la intrebarile lasate de tine aici in comentariu,sper ca e ok :D .

    1. Care este cea mai influentă persoană din viaţa ta, şi de ce consideri asta?
    Mama ,categoric ! De ce? Pai de fiecare data cand ma sfatuieste cu ceva , are dreptate si ma ajuta mereu .
    2. Cum te vezi peste 10 ani şi care sunt planurile tale pentru viitor?
    Nu sunt genul de persoana care sa imi fac planuri ... dar peste 10 ani cred ca o sa am o familie si probabil o sa fiu si mamica ,hihi :D . Dar cel mai important lucru este sanatatea.
    3. Dacă ar fi să alegi între pacea globală şi hrănirea tuturor oamenilor săraci din lume, ce ai alege?
    Pacea globala categoric. De felul meu sunt o persoana foarte miloasa,mi-e mila si de o musca :)),dar cred ca daca ar fi pace ar fi automat si bunatate in oameni si ar darui si altora .
    4. Care este persoana cea mai importantă din viaţa ta?
    Mama.
    5. Ce gen de muzică îţi place să asculţi atunci când eşti supărat(ă) şi care este motivul?
    Muzica care ma calmeaza,cred ca ar fi NA' .
    6. Ţi-ai imaginat vreodată că poţi deveni preşedintele unei ţări?
    Cred ca oricine si-a imaginat asta cand a fost copil :)).
    7. Te afli într-un parc cu prietenii, respectiv prietenele. Fiecare începe să discute pe un anumit subiect despre care tu nu ai habar. Ce îţi stârneşte cel mai mult curiozitatea?
    In acest caz as incepe eu un subiect ca sa nu ma plictisesc :)).
    8. Care a fost motivul de bază atunci când ţi-ai făcut blogul?
    Mi-am dorit sa am un "coltisor" al meu . Locul unde pot sa impartasesc cu alte persoane pasiunile mele si sa schimbam pareri si experiente . Dorinta de a ajuta pe cineva cu ideile mele .
    9. Te-ai aflat vreodată în situaţia de a alege între aţi îndeplini un vis sau de a ajuta pe cineva?
    Da.
    10. Care sunt criteriile după care îţi faci prieteni?
    Nu imi aleg prietenii dupa anumite criterii.
    11. Ce anume te face să te simţi fericit(ă)?
    Sa ofer si sa primesc dragoste.

    Cam astea au fost raspunsurile mele la intrebarile oferite de tine :) . Sper ca ti-a placut si te mai astept pe blog-ul meu .

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ti-am facut o bucurie, e perfect!:)
    Revin sa citesc punct cu punct caci nu vreau sa citesc in goana!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorba-i vorba! Am revenit...
    Am citit cu placere atat ceea ce ai decis sa ne destainui despre tine, cat si raspunsurile date!

    De ce tocmai in USA, de ce intr-unul din acele orase?
    Pacat ca nu a fost o experienta placuta Belgia!

    Numai bine!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehm... cred că cel mai uşor ar fi să spun că mi-aş împlini visul american :D... sunt multe motive la mijloc, dar plăcerea de a pleca de aici este una uriaşă.

      Ștergere