sâmbătă, 14 septembrie 2013

O lună a dezastrelor

Având în vedere că şi eu sunt din judeţul Galaţi, am zis că ar trebui să îmi spun şi eu părerile despre ceea ce s-a întâmplat recent în zonă, şi nu numai!

Doresc să încep prin a-mi arăta respectul şi totodată tristeţea faţă de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 12 ani în New York pe data de 11 septembrie. Distrugerea celor două turnuri gemene au creat în economia statului American o adevărată cădere a finanţelor, dar totodată o gaură în sufletul a zecilor de mii de cetăţeni care şi-au pierdut rudele sau prietenii în atacurile teroriste din acea vreme. Deşi fostul lider Al Qaeda a fost ucis, unii nu pot încă să considere că s-a făcut dreptate în acest caz. Ştiind că Al Qaeda este o organizaţie care acţionează pe plan global, noi atentate şi crime pot avea loc oricând, de aceea unii nu pot fi încă liniştiţi.


În ceea ce privesc inundaţiile, recunosc că şi eu am fost în poziţia de a deveni sinistrat în orice moment în anul 2007 când şi oraşul meu fusese inundat. Omenirea a avansat atât de mult în tehnologie încât am ajuns să putem controla aproape orice din jurul nostru. De ce spun aproape orice? Natura cred că este singurul lucru pe care omenirea nu o va putea controla vreodată. Deşi ar fi super să o putem controla şi pe aceasta, mă simt foarte fericit că încă nu o putem face. Doar imaginaţi-vă cât de rău ar fi dacă am tulbura ciclul vieţii. Eu unul nu aş vrea să trăiesc un asemenea scenariu. Îmi pare rău că se întâmplă asemenea lucruri, că asemenea tragedii au loc, însă acestea nu pot fi oprite decât printr-o intervenţie divină care, apropo, nu prea vine niciodată. 


A fost şi vineri 13 şi am spus că poate o să înţeleg şi eu măcar odată care este semnificaţia acestei zile cu adevărat, însă nu am avut parte de ghinion şi nici de evenimente neplăcute. De fapt această zi mi-a oferit ocazia de a afla că ziua de 13 septembrie este ziua internaţională a ciocolatei. Super!

O zi bună vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu