marți, 17 septembrie 2013

Valută! Striga lumea

Cum la noi în ţară valuta tot scade, creşte şi apoi scade din nou, oamenii au început să caute mijloace din ce în ce mai realizabile pentru a face bani. Unii au devenit agenţi de bănci în ideea că "se câştigă bine!", pe când alţii au devenit brokeri de asigurări, brokeri de investiţii, brokeri de imobil şi aşa mai departe. Ideea în sine este pe cât se poate de frumoasă. Cui nu i-ar conveni să aibă un loc de muncă atât de satisfăcător? Într-adevăr, o carieră destul de complicată, aţi fi dispuşi unii să spuneţi, însă oamenii sunt făcuţi pentru a trece peste obstacole atât în viaţa privată cât şi în viaţa publică.
Deşi banul este o armă puternică în societatea modernă, ar trebui totuşi să rămânem aceiaşi oameni modeşti care am fost odată. Unul din cele mai mari defecte ale omului modern este acela că tinde la mai mult decât i se cuvine. A avea un ban în buzunar nu este atât de rău pe cât pare, însă atunci când cifrele şi tot tiparul banului ni se impregnează în subconştient, latura umană a persoanei începe să se încline spre o extremă pe care nici un om nu şi-ar dori să o "îmbrăţişeze". Soluţia este pe cât de uşoară pe atât de simplă de aplicat: omul trebuie să ştie să aprecieze banul într-un mod cât mai corect cu putinţă. A profita de bani până când se ajunge la exces devine automat un mod eronat de a aprecia moneda şi chiar dovedeşte mârlănia şi nesimţirea unora faţă de propria persoană. Un adevărat erou al antichităţii şi al lumii în sine, care ar trebui urmat ca model şi în zilele noastre, este chiar Alexandru Macedon care chiar şi pe patul de moarte a gândit ca un om cu o logică curată, respectând totodată biblia.
Căci noi n-am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem, dar, cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.
Acesta este mesajul pe care toată lumea ar trebui să îl citească cu atenţie atât cu inima cât şi cu mintea. Banul este bun atunci când este folosit cu simţ de răspundere. Repet, moneda este o armă foarte puternică, însă poate distruge chiar şi cei mai mari titani. Să învesteşti totul cu simţul răspunderii (poate într-o afacere, poate în formarea carierei) reprezintă o virtute! Citeşte mai multe şi pe http://teletrade-dj.ro/ cât şi pe http://teletrade.hu/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu