marți, 28 aprilie 2015

Control medical la tine acasă

De când am început să fac puţin mai multă mişcare am realizat că mi-ar trebui anumite lucruri pentru a-mi regla funcţiile organismului. Efortul pe care îl depun mă împinge la graniţa dintre adrenalină şi epuizare. După ce corpul consumă toată dopamina şi adrenalina, încep să resimt efectele oboselii, dar mai important este faptul că tensiunea mea rămâne alarmant de mare, chiar dacă am deja câteva minute bune de când mă odihnesc. Ultima dată când am ieşit la alergat ştiu că am avut parte de o neplăcere din partea tensiunii, care din nefericire nu a fost una tocmai bună. Nu am avut un tensiometru cu mine ca să îmi verific tensiunea, însă cu siguranţă mi-ar fi trebuit unul!

Dar ce sunt tensiometrele? O scurta definitie tensiometru: tensiometrul este un dispozitiv menit să îţi măsoare tensiunea arterială. Foarte mulţi oameni bătrâni apelează la un astfel de dispozitiv, întrucât la tensiometre pret mai mare decât o consultaţie la doctor nu o să găseşti nicăieri! Este mult mai util să dai o sumă de bani, o singură dată, şi să poţi să îţi faci singur un control al tensiunii decât să mergi frecvent la doctorul de familie şi să dai bani pe consultaţiile scumpe. Multe persoane au abordat o astfel de gândire după ce au intrat în posesia unui asemenea dispozitiv.

Cu toate că nu recomand evitarea medicului de familie, este foarte evident că aceştia urmăresc mai mult interesul propriu decât sănătatea pacientului, aşadar, tensiometrul pare un dispozitiv destul de util pentru o persoană care are probleme cu tensiunea. Şi de ce spun acest lucru? Fiindcă nu doar oamenii bătrâni au nevoie de un tensiometru! Mi-ar prinde foarte bine un tensiometru care să mă ajute să îmi stabilizez tensiunea după o oră de alergat. Sănătatea este pe primul loc, de aceea nu trebuie să facem sacrificii când vine vorba de ea. Foarte uşor şi util, tensiometrul poate fi cărat oriunde, fiindcă ele nu sunt foarte mari şi încap cu uşurinţă într-un rucsac sau într-o poşetă. Preţurile acestor instrumente variază în funcţie de tehnologie, model şi producător. Cu toate acestea, tensiometrele nu costă foarte mult, de aceea ele devin foarte necesare într-o casă.

Un comentariu:

  1. Sa stii ca pe langa tensiometru pentru hipertensivi, si un glucometru este necesar la casa omului! Eu abia in anul 3 de facultate am inteles cat de important este pentru un bolnav de diabet sa aiba un astfel de aparat la indemana. Uneori, ele pot face diferenta dintre viata si moarte!

    RăspundețiȘtergere