joi, 24 octombrie 2013

Un vecin "harnic"

De câteva săptămâni vecinul meu a cumpărat nişte lemne pentru sobă. Ştiţi şi voi, vine iarna, nu toată lumea utilizează o centrală electrică, iar lemnelul rămâne cel mai bun combustibil pentru o sobă. În seara în care vecinului i-au venit lemnele şi s-a apucat să le mute în curte, iadul s-a dezlănţuit. Încă de atunci, în fiecare dimineaţă şi seară se aud sunete puternice de lovituri. Este cel mai enervant moment acela când trebuie să te trezeşti din cauza sunetelor scoase de o secure neascuţită, şi poate că mai veche decât ochelarii bunicii. După cele auzite, consider că sunetul se propagă pe o rază mai mare de 30 de metri, ceea ce este deranjant. Nu mă plâng, şi chiar nu aş dori să îi spun ceva în legătură cu asta, dar ştiţi şi voi cum este, unii au nevoie de acele ore bune de somn dimineaţa pentru a se menţine în formă toată ziua. Părinţii mei au fost de aceiaşi părere, dovedind astfel că suntem pe aceiaşi lungime de undă.
Având în vedere că un alt vecin îşi renova casa, a decis că ar trebui să îşi cumpere nişte geamuri noi şi chiar uşi. Într-una din zile se trezi foarte devreme dimineaţa, şi ieşi afară din rulota din faţa casei începând să găsească sursa zgomotelor. Din ceea ce văzusem şi eu, credeam că mintea începu să îi redefinească perspectiva asupra casei. Avea nevoie de nişte geamuri termopan rezistente care să aibă un aspect frumos şi totodată să nu permită sunetelor exterioare să ajungă în locuinţă.
Zilele de astăzi ne oferă posibilitatea de a testa o gamă largă de produse. Cred că în cele din urmă a găsit ce şi-a dorit, asta pentru că de când şi-a pus geamurile la casă nu l-am mai văzut ieşind afară în fiecare dimineaţă pe la orele 6-7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu