duminică, 17 mai 2015

Cum adaugi Facebook Page Plugin pe blog

Întrucât timpul îmi permite şi chiar mă plictisesc, m-am gândit să fac o serie de tutoriale pentru bloggeri. Desigur, s-ar putea să nu fie nişte lucruri neştiute, dar pentru orice persoană mai puţin pricepută - pentru orice blogger care abia se iniţiază în blogosferă, informaţiile mereu sunt binevenite! Aşadar, să începem!

Cei de la Facebook au venit cu o actualizare la vechiul model de like box, aşadar totul va arăta puţin diferit faţă de cum era iniţial. Pentru cei care încă nu au aflat, dezvoltatorii Facebook au schimbat denumirea widgetului "Like box" în "Page plugin", care acum are un aspect mult mai modern şi mai plăcut. Tuturor paginilor web cărora nu le-au fost actualizate widgeturile "Like box" vor primi automat schimbările pentru "Page plugin" în data de 23 iunie 2015

Pentru a putea să adăugaţi pe blog acest widget care vă ajute să contorizaţi mai uşor numărul de abonaţi pe Facebook şi să oferiţi cititorilor dumneavoastră o modalitate mai uşoară de a vă urmări pe Facebook, primul lucru de care aveţi nevoie este o pagină de Facebook. Nu este vorba de un profil personal, ci de o pagină de Facebook a paginii web. Dacă aveţi o pagină web, un blog spre exemplu, este ok! Al doilea lucru pe care trebuie să îl faceţi este să căutaţi următoarea propoziţie pe motorul vostru de căutare: Facebook page plugin. Odată ce aţi făcut acest lucru va trebui să vă apară drept prim rezultat o pagină de la Facebook: Page Plugin - Facebook Developers. De obicei este primul rezultat de pe pagina cu căutări!


Imediat ce aţi intrat pe primul rezultat de la Facebook, o să puteţi observa că vă apar nişte câmpuri pe care să le completaţi pentru a vă primi pluginul pentru blogul dumneavoastră. Este foarte simplu şi util să îţi adaugi pe blog un astfel de plugin! Se poate observa faptul că vă puteţi schimba dimensiunile pe care doriţi să le aibă pluginul, se pot bifa/debifa opţiunile pentru afişarea: feţelor persoanelor care au dat "like" paginii, imaginii de copertă a paginii şi afişarea postărilor. Imediat ce vă decideţi să finalizaţi procesul acesta, apăsaţi pe butonul "Get Code", care se află în stânga, jos. După ce veţi primi codul, veţi primi două instrucţiuni noi pe care să le urmaţi pentru a finaliza întreg procesul.

Acestea sunt cele două coduri pe care le-am primit după ce am făcut pasul către noul meu "Page Plugin". Pentru a introduce pe blog proaspătul widget va trebui să umblaţi puţin prin template şi să căutaţi eticheta <body> şi să introduceţi imediat după acesta primul cod. Cel de-al doilea cod va fi cel folosit pentru widgetul HTML de la aspect. Eu, din păcate, am avut parte de nişte erori din cauza blogului, făcând astfel imposibilă instalarea noului plugin, însă în timp voi reveni cu pluginul instalat. Însă, ca măsură de precauţie, cam aşa ar trebui să arate noul plugin pe blogul meu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu