miercuri, 26 octombrie 2016

După ce să te ghidezi când îţi cumperi o locuinţă?

În condiţiile în care statul român nu prea oferă o soluţie viabilă pentru tinerii care vor să îşi construiască un viitor decent şi o locuinţă rezonabilă, de cele mai multe ori suntem puşi faţă în faţă cu o decizie foarte importantă. Am realizat că nu mai este o idee bună să îţi cumperi o locuinţă "la prima mână", deoarece bugetul tinerilor care vor să facă un pas înainte spre întemeierea unei familii este foarte redus. Din această cauză este recomandat să cumperi o casă "second hand" şi să îi faci modificările şi reparaţiile de rigoare, astfel încât să te simţi ca la tine acasă. Eu susţin această iniţiativă, deoarece casele la mâna a doua sunt, de cele mai multe ori, mai ieftine decât locuinţele noi, vândute prin intermediul agenţiilor.

termoviziune clădiri
M-am documentat despre necesitatea unui certificat energetic atunci când cumpărăm o locuinţă, iar acesta este foarte important pentru o tranzacţie de acest gen. De curând am aflat despre existenţa acestui certificat energetic care este foarte important, deoarece el arată gradul de consum energetic al proprietăţii şi astfel oferă nişte informaţii super utile noilor chiriaşi, cumpărători sau moştenitori. Ca să înţelegeţi mai bine la ce mă refer, sunt sigur că majoritatea ştiţi că pe maşinile de spălat sunt afişate nişte grafice. Iată, pe acele grafice sunt trecute nişte grade de eficienţă, acestea începând de la A, care este cel mai bun nivel. Acest lucru ne arată cât de performantă este maşina de spălat sau cât de slabă este din punct de vedere calitativ. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul consumului energetic, deoarece certificatul energetic oferă informaţii referitoare la consumul energetic total al locuinţei pe care urmează să o cumpăraţi.


Cel mai bun loc în care puteţi să vă simţiţi ca "acasă" este taman locuinţa pe care, fie o construiţi de la zero, fie o cumpăraţi deja construită, urmând ca dumneavoastră doar să o personalizaţi. Îmi surâde foarte mult această idee şi consider că este foarte important ca un auditor energetic să treacă pragul acelei locuinţe, deoarece odată ce decidem să înstrăinăm proprietatea sau să o lăsăm drept moştenire, aceasta trebuie să aibă obligatoriu un astfel de document, în caz contrar toate contractele fiind anulate. Cred că este foarte important ca atunci când ajungem să avem propriul nostru "cuib", să ne interesăm din timp de toate documentele necesare şi să aflăm dacă are o certificare energetică făcută. Iar pentru cei care sunt din Bucureşti, lucrurile sunt şi mai uşoare, fiindcă bucureştenii pot să îşi facă un certificat energetic ieftin, doar prin intermediul Avizez.ro.

Acest articol a fost scris în cadrul competiţiei Superblog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu