Înainte de a citi acest articol, trebuie să ştiţi că acest articol este sponsorizat de Reeija, magazin online care oferă genţi.
Cam câţi dintre noi ne-am gândit în ultima perioadă la viitorul acestei ţări? Darămite la viitorul întregii omeniri..! Întrucât elevii şcolilor noastre au început să nu mai acorde atenţia necesară orelor de curs, aceştia nu conştientizează cât de necesară este educaţia şi care este rolul ei în viaţa fiecăruia. Trebuie să recunosc, vorbind din perspectiva unui elev, este destul de enervant să te trezeşti zilnic şi să urmezi aceeaşi rutină timp de nouă luni, în care profesorii ne învaţă un amalgam de informaţii care, în final, nu ne vor ajuta cu nimic în viaţă. Ţinând cont de faptul că am experimentat şi sistemul de învăţământ din Belgia, mă simt nevoit să subliniez că acolo copiii învaţă strictul necesar prin metode mai puţin convenţionale. Ar fi minunat dacă şi la noi în ţară s-ar folosi filmele pentru a analiza o operă literară, la limba şi literatura română, nu doar cărţile. Nu neg folosul cărţilor în dezvoltarea unui creier sănătos şi al unei bogate culturi generale.
O modalitate mult mai bună şi mai eficientă de a pregăti elevii pentru viaţă este prezentarea materialelor într-o manieră mult mai prietenoasă, atractivă şi mai uşor de digerat. Într-o zi, poate că aceştia vor reprezenta viitorul lumii, dar cum să ne simţim când ştim că scânteia pentru dragostea de şcoală este stinsă de mult timp? Avem muzee, dar nu avem iniţiativa de a organiza vizite pentru a descoperi istoria. Avem teatre, biserici şi centre culturale care reprezintă un simbol al educaţiei psihice cât şi spirituale, dar nu profităm de ele. Elevii ar trebui purtaţi prin diferite instituţii pentru a învăţa care este rostul lor. De asemenea, şcolile ar trebui să abordeze un nou program care să fie mult mai relaxant atât pentru elevi cât şi pentru profesori. Odată ce au "gustat" din aceste metode mai puţin obişnuite ale educaţiei, elevii vor începe să înţeleagă rostul şcolii. Ei vor observa, analiza şi extrage lucrurile bune din aceste experienţe plăcute, urmând ca în cele din urmă să îşi creeze modele demne de urmat. Astfel, ei vor conştientiza că fără educaţie, aceştia nu pot ajunge ceea ce îşi doresc. Cred cu tărie că, astfel, copiii vor fi mult mai încrezători în propria ţară, imaginea de sine şi îşi vor da mai mult interesul faţă de şcoală. Orele vor deveni mult mai interesante, iar elevii vor observa cum informaţiile predate de profesori vor deveni lecţii de viaţă pentru ei, mai târziu.
Iti dau mare dreptate!La noi se face multa scoala si se mizeaza pe invatatul pe branci, insa se uita esentialul, si anume ca in viata, invatatura este egala cu 0 daca nu este organizata in asa fel incat sa te poti folosi de ea!
RăspundețiȘtergere