marți, 25 noiembrie 2014

4 metode de aţi creşte traficul pe blog

Cândva mă gândeam ce aş putea face pentru a creşte traficul pe blogul meu. Am încercat foarte multe metode cunoscute, însă uneori nu dădeau roade, iar dacă dădeau roade, o făceau pe termen scurt. Astăzi vreau să vă prezint câteva metode cunoscute de mine, şi foarte utile, de a vă creşte numărul de vizitatori zilnici pe blog. Numărul în creştere de cititori este, probabil, cea mai mare răsplată pe care o poate avea un blogger, pe lângă toate celelalte beneficii care vin la pachet cu această creştere a numărului de vizite.

1. Deşi este o metodă ciudată, una dintre cele mai bune metode pentru a mări traficul pe un blog este de a scrie în engleză. Eu o fac foarte des şi scriu despre haine. Făcând acest lucru, nu numai că atrag public din România, ci atrag şi cititori de peste hotare. Abordând un stil cât mai elegant şi uşor de înţeles, publicul va aprecia foarte mult postarea scrisă în engleză, astfel încât vor veni în număr cât mai mare spre blogul tău. Până acum această metodă este cea mai des utilizată de mine, fiind aproape singura care mai dă roade şi durează mult.

2. Cea mai cunoscută metodă de aţi mări publicul pe blog este de a distribui conţinutul blogului tău pe reţelele de socializare. Indiferent că este vorba de Facebook, Twitter, Yahoo sau orice altă platformă, reţelele de socializare au un rol foarte important în publicitate. Buzz-ul făcut pe Facebook este temporar cel mai cunoscut, deoarece, din punctul meu de vedere, este principala reţea de socializare pe care oamenii o folosesc cel mai mult în timpul vieţii.

3. Comentează şi vei fi răsplătit! Ceea ce iniţial poate suna plictisitor şi ineficient, credeţi-mă că este o metodă foarte bună. În urmă cu doar câteva luni eram în căutare de abonaţi pentru blog, aşadar am început să bântui prin Blogosferă în căutarea unor posibili cititori. Deşi nu este o ştiinţă exactă, a comenta pe blogurile altora te ajută foarte mult. La rândul meu, bloggerii s-au întors pe blogul meu şi au comentat la ultimele mele postări. Singura problemă pe care am observat-o la această metodă este aceea că odată ce vei începe să fii inactiv pe blogul lor, aceştia vor uita de asemenea să mai fie activi pe blogul tău.

4. Fă schimb de link-uri cu alţi bloggeri şi intră în grupuri de bloggeri pe Facebook! Schimbul de link-uri între bloggeri este o metodă OK. Nu pot să spun că este ceva minunat în publicul creat prin intermediul schimbului de link-uri, deoarece nu primeşti prea multe vizite, însă dacă reuşeşti să convingi un număr foarte mare de bloggeri, care să aibă de asemenea un public consistent, vei avea parte de mult trafic pe blog. În ceea ce priveşte grupurile, baza de la care plecaţi este una foarte simplă: distribuie şi vei primi! Conceptul acestei idei este foarte simplu şi pleacă de la o vorbă foarte cunoscută: "cere şi ţi se va da"!

Aşadar, nu ştiu cât de eficiente pot fi aceste metode pentru voi, însă pentru mine au dat roade. Nu sunt cel mai experimentat blogger din lume, şi îmi asum orice greşeală pe care aş putea să o fac aplicând oricare dintre metodele menţionate anterior, însă pentru mine, după ce am cercetat mai multe metode, acestea sunt cele mai bune şi cele mai utile modalităţi prin care am reuşit să îmi cresc traficul pe blog.

Un comentariu:

  1. multumim pt idei! adevarul e ca daca nu ai Fb, nu existi :)) e adevarat! nici blogul tau nu exista si nu e vizualizat

    RăspundețiȘtergere