marți, 3 februarie 2015

Resurse pentru bloggeri

Întrucât Blogosfera se află într-o continuă dezvoltare, este foarte important ca bloggerii să se ajute reciproc. Ei bine, eu vreau să vin în ajutorul acestora şi aduc în această postare toate paginile web de pe internet care m-au ajutat foarte mult în construirea acestui blog.

Prima dată când îţi faci un blog vei fi pus în poziţia de a nu şti ce nume să îţi alegi. Este foarte greu să te decizi din acest punct de vedere. Mie mi-a luat foarte mult să decid şi din câte puteţi observa nu este un nume tocmai strălucit. Cu toate acestea, subliniez şi atrag atenţia că este foarte important ca un blogger să decidă numele blogului său cu foarte mare atenţie, fiindcă schimbarea numelui în timp poate să aducă efecte negative blogului. Deşi eu nu am avut nevoie de un asemenea ajutor, dacă aveţi probleme în găsirea unui nume potrivit pentru blogul dumneavoastră, intraţi pe www.spinxo.com/blog-names şi folosiţi-vă de acest generator de nume pentru bloguri. Cu siguranţă veţi găsi ceva pe placul vostru, potrivit temei blogului şi topica pe care doriţi să o abordaţi.

Unul dintre cele mai importante aspecte la un blog este design-ul. Am întâlnit foarte multe situaţii în care doream să îmi schimb tema blogului, însă nu găseam niciodată ceva pe gustul meu. Aici vă voi da două site-uri depe care îmi luam temele, dar cred că mai bine este să rămâneţi la template-urile originale de la Blogspot. www.btemplates.com şi www.deluxetemplates.net sunt cele două site-uri principale de unde îmi luam template-urile pentru blog.
O altă unealtă foarte importantă pentru bloggeri este www.prchecker.info care vă ajută să determinaţi care este pagerank-ul blogului dumneavoastră. Pentru că nu vreau să vă las totuşi fără o explicaţie, pagerank-ul vă ajută să deveniţi membri ai platformelor care plătesc bloggeri pentru a le scrie advertoriale. Despre advertoriale v-am mai vorbit într-o altă postare, aşadar vă las să căutaţi pe blog şi să vedeţi despre ce este vorba. Veţi înţelege în timp mai multe despre importanţa pagerank-ului.

Desigur, după ce ne-am ocupat de aspectul blogului şi vrem să ne apucăm de configurarea lui, avem nevoie de widget-uri. În afară de cele puse la dispoziţie de către Blogspot, pe internet puteţi găsi o grămadă de tutoriale pentru widget-uri utile pe care să le folosiţi pe blog. Eu unul am folosit o grămadă în trecut, însă acum nu mai am, deoarece îmi place stilul cât mai minimalist al blogului. Chiar şi aşa, widget-urile sunt foarte bune atât pentru blog cât şi pentru cititori. Pe www.bloggerplugins.org găsiţi cele mai bune tutoriale şi coduri pentru widget-uri pe care trebuie să le aveţi pe blog.

În cele din urmă, dacă vă folosiţi imaginaţia şi vă puneţi câteva ore în faţa laptopului, respectiv computerului, puteţi să vă faceţi blogul să arate de milioane. Cu puţină răbdare şi multă perseverenţă aveţi şansa să deveniţi un blogger adevărat, într-un timp relativ scurt. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu