miercuri, 5 martie 2014

Să devenim cobai pentru deodorante

Cine nu ţine minte momentele de glorie ale copilăriei, clipe în care zburdam de fericire pe stradă şi ne tăvăleam prin toate gropile cu nisip, peste toate mormanele de pietriş şi chiar prin tufe. Nu de puţine ori am fost certat de vecini pentru că le călcam florile ce creşteau printre crăpăturile din trotuar, fenomen imposibil de explicat la acea perioadă... cel puţin pentru mine. Şi chiar dacă fugeam toată ziua sau cel puţin atât cât ne ţineau plămânii, chiar dacă transpiram şi miroseam ca nişte câini abia ieşiţi dintr-o băltoacă, nu eram deranjaţi de miros. Obişnuinţa se instalase, iar pe atunci nu eram chiar atât de sofisticaţi încât să ne pese de gradul nostru de îngrijire. Eram copii, ce Dumnezeu!


Astăzi însă, trecuţi prin negura timpului şi mult mai experimentaţi decât eram cu mulţi ani în urmă, nasul devine unul dintre cei mai buni prieteni ai noştri. Din perspectiva mea, tânărul care trece peste vârsta de 14 ani ar trebui să aibă în permanenţă grijă de felul în care arată, se îngrijeşte, mănâncă şi cel mai important, cum miroasă. Nu prea mai văd din păcate oameni educaţi, ceea ce mă dezamăgeşte profund. Dacă am ocazia să întâlnesc persoane care să fie la fel de obsedate ca şi mine de curăţenie şi sănătate, atunci sunt foarte fericit. Nu judec pe nimeni, fiecare avem momentele noastre mai puţin norocoase. Eu spre exemplu a trebuit să mă prezint în faţa unui medic dermatolog în urmă cu doi ani... moment în care realizasem că nu eram epilat la subraţ, iar temperatura din acea perioadă nu îmi era deloc de folos. Vă spun sincer că am fost foarte jenat să intru în cabinetul medicului ştiind că miros destul de urât. Dar oare de ce să am nesăbuinţa să cred că medicul era bărbat? Normal că trebuia să fie femeie, doar... ce putea să meargă mai prost decât atât?! Într-adevăr, nu era un chiar insuportabil, dar am o imagine pe care nu prea doresc să o "pătez", dacă înţelegeţi ce vreau să spun.


Deşi în urmă cu doar patru ore făcusem un duş rapid, mă simţeam super jenat de această experienţă neplăcută. Imediat după ce am plecat din cabinet, a trebuit să mă duc la cel mai apropiat supermarket în dorinţa de a cumpăra un deodorant antiperspirant bun. Mă săturasem să folosesc deodorante antiperspirante care îşi pierdeau efectul după doar câteva ore. Nu mai ţin minte ce anume am cumpărat, dar ştiu că nici acel deodorant nu era super, dar ce pot să spun? Greşesc pentru a învăţa mai târziu!


Ţinând cont de câte magazine şi comercianţi şi-au mutat produsele şi în piaţa virtuală, nu de mult m-am decis că ar trebui să mă axez chiar mai mult decât o făceam de obicei pe cumpărăturile online. Un brand care avea un Farmec apare m-a atras în mod special. Cercetând cât mai multe produse, un comerciant m-a invitat la propriul domiciliu pentru a testa câteva din produsele cele mai frecvent cumpărate de oameni. Mi-a fost înşirat o listă uriaşă de produse antiperspirante Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan din care am putut să testez mostre din: deodorant antiperspirant Gerovital H3 Splendide, deodorant antiperspirant Gerovital H3 Natural, deodorant antiperspirant Gerovital H3 Fresh şi deodorant antiperspirant Gerovital H3 Sensitive. Trebuie să recunosc, am fost mulţumit de calitatea acestora! Şi chiar dacă la acel moment nu aveam prea mulţi bani, comerciantul mi-a făcut o reducere pentru două dintre deodorante. Am plecat acasă cu trei din deodorantele testate. Folosesc o vorbă foarte inteligentă de atunci: "Doar pentru că mă costă mai mult, asta nu înseamnă că nu merită cumpărat. Mă costă mai mult, dar în final scap mai uşor de momentele complicate!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu