miercuri, 12 martie 2014

S.O.S, casa mea plânge!

Soarele arzător îşi făcea simţită prezenţa. Era o zi de vară foarte fierbinte. O uşă fugea ca arsă spre cabinetul Doctorului Deco. Odată intrată în cabinet, aceasta fu întâmpinată de doctor şi o asistentă. De abia dacă mai avea aer ca să vorbească!
- Hei, ce este cu tine? Eşti în regulă? întrebă doctorul.
Uşa gâfâia, încă nu îşi putea exprima oful. Asistenta o aşeză cu blândeţe pe un pat în timp ce doctorul îi lua pulsul. De îndată ce reuşi să vorbească, uşa se ridică şi începu să plângă.
- Domnule... domnule doctor! De când a venit vara... de când a venit şi soarele arzător... proprietarul a fugit de acasă, ne-a lăsat în praf să ardem şi să îmbătrânim. Unii dintre noi au pierit deja! Săracul cuier... şi cănile... frumoasele căni! Toate s-au prăfuit şi au crăpat! Şi tare-mi este frică de ziua în care se va întoarce proprietarul deoarece va crede că săracul şoricel şi-a făcut de cap prin casă... dar este atât de inofensiv..! Ce este de făcut? Îmi puteţi da un sfat..? Întrebă uşa tristă fiind.
- Păi... măi uşiţă, măi... ai încercat să mergi vreodată la magazin?
Uşa se strâmbă şi se înclină răspunzând astfel că nu a fost nicăieri.
- Of, să ştii că pe str. Blanari, nr. 12, Bucureşti există un magazin super tare! Acolo vei fi ajutat de echipa Deco să alegi doar ce este mai frumos pentru tine şi pentru prietenii tăi! Obiecte de cea mai înaltă calitate, alese de cei mai buni furnizori străini! Ei, ce zici?
Cu o privire uşor ruşinată, uşa îşi fixă ochii asupra doctorului.
- Nici acum nu te-am convins? Foarte bine! Să ştii că nu trebuie neaparat să scapi de vechii tăi prieteni, ci să le dai un partener pe măsură. Ştii tu draga mea? Cantitatea nu contează întotdeauna, ci mai mult calitatea. Eşti îndreptăţită să îţi ajuţi colegii de acasă să arate mult mai bine... alături de nişte noi prieteni.
Un sentiment de fericire o cuprinse pe micuţa uşă în timp ce doctorul o consola. Ştergându-şi ultima lacrimă, îl apucă pe doctor de mână şi îi mulţumi.
- Să ştiţi că nu aş fi ştiut ce să fac fără ajutorul dumneavoastră. Vă mulţumesc enorm de mult! Sunteţi eroul nostru!


După doar un minut, uşa se îndreptă spre magazinul precizat de doctor. Intră şi la fel ca la cabinetul doctorului, fu întâmpinată de un angajat. Angajatul ştia deja motivul pentru care uşa se afla la magazin, doctorul îl sunase înainte ca aceasta să ajungă la magazin. Tânărul o plimbă pe un coridor lung plin de obiecte de artă, desigur, obiecte de artă în ochii plângăcioasei. Uşa se opri în faţa unui cuier în formă de mustaţă. Îi făcu imediat cu ochiul şi plecă mai departe. Trecu pe lângă un set frumos şi chic de căni, cărora le lăsă un bileţel pe care scria: "voi sunteţi noile mele colege de cameră".
Astfel, uşa fu ajutată şi de doctor să găsească o soluţie pentru interiorul casei pe care o păzea de persoane nepoftite, dar şi de angajatul cel tânăr care o îndrumă pe "coridorul prieteniei". Făcu comanda, îşi luă prietenii şi plecă împreună cu ei la noul lor cămin. Peste doar câteva zile, proprietarul se întoarse acasă. Nu înţelegea ce anume se întâmplase sau cine aduse noile obiecte, dar era profund recunoscător. Ştia că trebuia să facă cumpărături, dar niciodată nu îşi închipuise că acestea aveau să se afle în casă înainte de a le cumpăra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu