joi, 6 martie 2014

Vara este anotimpul nunţilor

Ador zilele de vară! Este cel mai frumos anotimp pe care îl are anul, după părerea mea. Chiar dacă sunt mai mult un fan al toamnei, trebuie să recunosc faptul că vara aduce în sufletele oamenilor un sentiment de relaxare şi bucurie linişte. Chiar dacă nu am ajuns încă în acel moment din viaţă în care să mă gândesc la nunta mea, ceea ce habar nu am când o să se întâmple, dar am primit o temă destul de interesantă recent. Care ar fi aşteptările mele şi ce aş aprecia la un salon de nuntă? Eu, ca de obicei, am o imaginaţie foarte bogată, ceea ce mă duce imediat la realizarea unui regat. Deoarece îmi place ideea de a fi unic şi de a organiza ceva memorabil, ba chiar epic, m-am gândit întotdeauna că nunta de vis ar trebui să se desfăşoare într-un loc unde spaţiul este generos cu invitaţii. Nu mi-a plăcut niciodată faptul că nuntaşii aleg de obicei localuri mici unde invitaţii sunt obligaţi să danseze cu perechea pe un ring foarte îngust. Până la urmă, este o nuntă, nu o fabrică de conserve cu sardine. Pentru că tot am menţionat de vară, mi-aş dori ca nunta visurilor mele să aibă loc undeva în luna iunie sau, de ce nu, în iulie. 


Un alt aspect pe care nu l-am menţionat este acela că nunta, după ceremonia religioasă, trebuie întreţinută cu animatori, muzică şi voie bună. În general aş spune că focurile de artificii ar fi de ajuns, dar nu este chiar aşa (deşi artificiile reprezintă momentul meu preferat). Mâncarea ar trebui să fie una pe cât se poate de tradiţională, iar băutura la discreţia invitaţilor. Întotdeauna am detestat mesele pe care vedeam trântite două sticle de băutură alcoolică, în schimb ieşind în evidenţă doar băuturile energizante şi sucurile. Nu! Chiar dacă nu suport alcoolul, nu pot interzice invitaţilor consumul băuturilor alcoolice. Ştiţi ce ar mai merge pe lângă aceste băuturi? Un show întreţinut de barmani. Am tot auzit că este la modă să angajezi jongleri profesionişti. De ce să faci un asemenea lucru când salonul în care are loc petrecerea există mai mult ca sigur un tânăr experimentat cu o dorinţă arzătoare de a dovedi de ce este în stare?


Un ultim amănunt pe care nu l-am observat niciodată la vreo nuntă la care am participat, dar pe care îl doresc cu ardoare la nunta mea, este aspectul salonului, lipsit de emoţie. Sunt de părere că salonul trebuie să aibă un aspect romantic, nu unul plictisitor. De cele mai multe ori, nunţile sunt organizate în localuri care promit marea cu sarea, însă realitatea este alta. Pentru început, lumina reprezintă un element foarte important pentru ambianţă. Voi nu v-aţi săturat de petrecerile în care sunt utilizate doar becurile de iluminare a încăperii? Atmosfera trebuie să fie colorată de reflectoare şi jocuri de lumini (la propriu). Cel de-al doilea aspect care deranjează foarte tare este reprezentat de lipsa unui spaţiu verde. Mai mult ca sigur, o parte din invitaţi o să simtă nevoia de a ieşi la aer după ce a dansat pentru o lungă perioadă de timp. Este jalnic să ieşi din salon şi să ajungi direct în inima oraşului, să fii înconjurat numai de maşini, asta datorându-se faptului că parcarea nu este spaţioasă, deşi ar trebui! Astfel, am ajuns la concluzia că o nuntă perfectă trebuie să aibă toate elementele precizate mai sus.

2 comentarii:

  1. Nu stiam ca participi la SuperBlog. Multa bafta ! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumesc nespus de mult! Dacă şi tu eşti participantă la competiţie, îţi urez de asemenea mult noroc şi la cât mai multe probe câştigate! :)

      Ștergere