vineri, 7 martie 2014

Sunt un mare... brânzar!

Dacă aţi mai auzit sau nu acest termen (brânzar), să nu vă speriaţi, este spus din obişnuinţă. Pentru mine, fiecare lucru din lume are un fan. Încă din Al Doilea Război Mondial am fost învăţaţi că există fani pentru orice. Italienii erau denumiţi macaronari, în timp ce noi românii eram numiţi mămăligari, ceva ce nu este ieşit din comun nici la ora actuală. Subliniez faptul că sunt un consumator de lactate înfocat. 


Poate faptul că mă axez pe o viaţă cât mai sănătoasă, sau cel puţin asta încerc să fac, m-a determinat să aleg lactatele în defavoarea cărnii. Dar ce înseamnă pentru noi un fan? Eu am o definiţie super complexă pentru acest termen. Evit să încep un curs online sau să explic provenienţa, dar cuvântul fan poate avea două înţelesuri. Pentru mulţi, fanul reprezintă a doua parte din structura unui obiect, fenomen sau a unei persoane. 


Consideră că fiecare element al vieţii, fie el de natură vie sau moartă, pe lângă structura materială, iar aici mă refer la ceea ce vedem, ceea ce este palpabil şi vizibil, trebuie să aibă un agent care să susţină întreaga formă. Întoarcerea în timp arată cum telefoanele mobile au devenit treptat un gadget de nelipsit din vieţile oamenilor. O simplă idee, un plan ce a fost la început o fantasmă a unei imaginaţii bogate, rodul unei minţi strălucite! Cu asta sunt unii înzestraţi de la Bunul Dumnezeu, încât să poată pleca de la o simplă idee şi să ajungă să creeze un adevărat gigant al lumii moderne. A fost necesară realizarea unui singur model, iar ceea ce a urmat a intrat în istorie. Fără fani, ideile pe care oamenii le-au avut acum câteva sute de ani, poate chiar mii, nu ar fi fost dezvoltate niciodată. Exact cum într-o propoziţie subiectul este dependent de predicat... sau poate că era taman invers... aşa sunt şi fanii, dar trebuie menţionat că nu toţi sunt astfel. 


Revenind la cel de-al doilea înţeles al cuvântului, sens privit din perspectiva mea, fanul este o persoană care iubeşte cu desăvârşire un anumit lucru, cu un motiv întemeiat. Spre exemplu, eu sunt un fan brânză Delaco. De ce? Imaginaţi-vă un loc al abundenţei unde apele cascadelor sunt înlocuite cu brânza topită, iar pe jos în locul pavajelor se află felii de pâine. Coroana copacilor să fie făcută din salată verde, iar fructele să fie roşiile coapte cum numai la bunica în grădină poţi găsi! Ah, ce imagine... ce deliciu! Doamne... Iisuse! Deviez de la subiect doar gândindu-mă la numele acestor bunătăţi. În cele din urmă, ce este un fan? Fanul este ceea ce este, iar noi nu putem să îi cerem explicaţie pentru ceea ce face, dar ştim sigur că tot ce face, face cu un anumit scop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu