vineri, 13 iunie 2014

Cum să faci o izolaţie termică calumea

Tată, ai nevoie de vata minerala dacă vrei să izolezi calumea o casă. Izolaţia termică este una dintre cele mai importante aspecte în vederea construirii unei case. Dacă nu vrei să te încurci cu plăcile de polistiren, care sunt destul de scumpe dacă mă întrebaţi pe mine. Oricum, de ce plusez pe vata minerală? Vata minerală poate fi utilizată pentru toţi pereţii, inclusiv tavan/pod. Încă mai există case care au podul făcut cu lut, şi nu neg, şi lutul este un izolant destul de bun, dar să fim serioşi, cam cât de mult poate rezista un asemenea material? În timp ce lutul crapă şi mai poate fi afectat de cine ştie ce şoricel care-şi face loc prin pod, vata minerală nu prea este pe placul lor. 

Un alt aspect pe care îl oferă acest tip de izolaţie este protecţia fonică. Pereţii care sunt izolaţi cu vată minerală sunt foarte buni în cazul în care aveţi vreun vecin mai nărăvaş căruia îi place să asculte muzică dată la maxim pe timp de noapte. Eu unul m-am cam săturat de astfel de situaţii! De asemenea pereţii păstrează răcoarea pe timp de vară şi conservă căldura pe timp de iarnă... pentru că ştiţi şi voi cum este... buzunarul cam gol, iar plata la întreţinere este cam mare. Cam urât, nu-i aşa? Vorba aia a lu' nenea Caragiale: "Famelie mare... remuneraţie mică...".

Cel mai enervant aspect care-l necăjeşte pe tata de ani de zile este umiditatea. Pereţii sunt mai mereu umezi, ceea ce sporeşte riscul apariţiei mucegaiului pe pereţi. Şi să nu credeţi că este mucegai din acela care se pune pe brânza cu mucegai. Nu! Este un mucegai care transformă întreaga încăpere într-un salon de bătrâni, dintr-un azil de bătrâni. Ce poate să reieasă din cele spuse anterior? Vă puneţi sănătatea în pericol... iar sănătatea contează cel mai mult, aşa-i? Apreciaţi-vă sănătatea în mod corect pentru că este mai bună decât toate.

În cele din urmă trebuie să ne gândim la toate aceste aspecte şi să ne formăm o imagine de ansamblu. Confortul este trecut pe listă, la fel şi sănătatea. Protecţia mediului? Să vă mai spun că mediul înconjurător are mai puţin de suferit de pe urma producerii acestei vate minerale în comparaţie cu plăcile de polistiren? Iubiţi şi mediul înconjurător la fel de mult precum vă iubiţi sănătatea, pentru că în cele din urmă s-ar putea să nu mai aveţi ce să iubiţi. Acolo unde natura este distrusă, omul nu îşi prea face un rost în viaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu