luni, 14 iulie 2014

Plan de afaceri

De câte ori nu ne-am făcut oare planuri de afaceri pentru afacerea visurilor noastre? Unii începem încă din copilărie cu aceste planuri şi le terminăm abia atunci când fie înţelegem că nu putem face nimic din lipsa banilor, fie atunci când ai ridicat în picioare un vis. La ce mă refer prin a "ridica în picioare"? Mă refer strict la clădirea şi consolidarea afacerii. Pentru asta, dragii mei, aveţi nevoie de multe resurse financiare. Cam imposibil de realizat o afacere astăzi, în România, nu-i aşa? Foarte mullţi cred acelaşi lucru, însă nu mulţi sunt educaţi în această privinţă.

Încă de la orele de antreprenorială învăţăm că există un serviciu care pune la dispoziţia întreprinzătorului o sumă de bani, rambursabilă sau nerambursabilă, menită să ajute în clădirea afacerii. Este mult mai greu să faci rost de fonduri nerambursabile ca întreprinzător decât de fondurile rambursabile. Astăzi însă avem noroc, iar norocul se găseşte cam greu în ţara noastră. Planul-de-afaceri.ro ne invită să aruncăm o privire asupra serviciilor pe care le pune la dispoziţia noastră această echipă. Pe acest site puteţi observa că există mai multe tipuri de fonduri, precum cele pentru investiţii în comerţ şi fonduri minimis. Care este partea cea mai avantajoasă la aceste fonduri? Aceste fonduri sunt nerambursabile. Cât de super poate suna asta?!

În rândurile tinerilor, o sumă de bani care nu mai trebuie returnată are o denumire mai ciudată, dar cred că şi adulţii ar fi la fel de "încântaţi" ca şi tinerii dacă ar primi o astfel de sumă. "Banii moca", pentru că despre ei este vorba, sunt banii care ne clădesc visele şi ne încântă. Aşa cum românul este mai egoist şi zgârcit de fel, ştiu că nimănui nu i-ar prea plăcea să bage banii din buzunar într-un proiect care, poate, nu va avea niciodată succes. Mulţi întreprinzători au păţit să simtă acest sentiment pe propria lor piele, dar mulţi au riscat şi au "biruit" în afaceri. Până la urmă cei mai câştigaţi rămân tot cei care primesc fonduri nerambursabile, întrucât reprezintă o sumă de bani care le intră în buzunar, fără să îi mai returneze statului.

Planul-de-afaceri.ro ne prezintă astfel de planuri de afaceri care mai de care atrăgătoare. Cele prezentate mai sus sunt doar două dintre cele prezente pe site. Dacă şi voi sunteţi un posibil întreprinzător, vă invit să aruncaţi o privire asupra paginii web şi credeţi-mă că nu o să regretaţi! Nu este nimic personal... doar afaceri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu