joi, 2 ianuarie 2014

O lume mai bună

Vedem natura murind în jurul nostru, dar rămânem pasivi. Emisiile de metan din atmosfera sunt imense, iar noi încă poluăm... noi continuăm să poluăm! Săracele vietăţi, săracele animale, rămân fără adăpost în faţa noastră, nişte fiare ucigaşe fără pic de milă faţă de mediul natural. Anual fiecare stat al lumii contribuie la îmbunătăţirea armatelor, costurile ajungând la suma impresionantă de 1,7 trilioane de dolari!


Se estimează că, pentru a pune capăt sărăciei ar fi nevoie de numai 5,1% din bugetul Statelor Unite ale Americii. În condiţiile în care americanii au un buget anual de 680 bilioane de dolari pentru armată, americanii, având în vedere că sunt cea mai mare putere mondială în momentul actual, au puterea de a pune capăt sărăciei de pe întregul glob pământesc.
Cea mai mare aroganţă a oamenilor este aceea că folosesc banii în scopuri individuale, tocmai de aceea mi se pare că omul este cea mare ameninţare împotriva umanităţii, dar mai presus de toate, împotriva Terrei!

"Dacă nu punem capăt războiului, războiul ne va pune capăt." H.G. Wells

Sunt încă tânăr, poate că nu înţeleg totul aşa cum cei "mari" înţeleg situaţiile de "urgenţă", însă sunt ferm convins de faptul că statele lumii nu sunt afectate de nicio criză economică, dar mai degrabă de o zgârcenie soră cu dracul. Războaiele nu sunt utile, războaiele sunt rele, războaiele aduc moarte şi disperare. Lumea trebuie să îşi schimbe modul de a gândi, lumea trebuie să retrăiască o revoluţie, însă o revoluţie mentală! Trebuie să simţim pe pielea noastră durerea şi efectele acţiunilor noastre pentru a evidenţia necesitatea de a face ceva cu lumea în care trăim, de a schimba felul nostru de a fi... felul nostru de a fi pasivi!

"Pentru fiecare acţiune, întotdeauna există o reacţie opusă de aceeaşi putere." Isaac Newton

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu