sâmbătă, 26 aprilie 2014

Vremea panourilor solare

Ştiţi şi voi că lumea a început să o ia pe drumurile greşite în ultima vreme. Nu vreau să mă refer neaparat la războiul care mai că tinde să izbucnească în orice moment, deşi mă rog să nu se întâmple asta, ci mă gândesc la forţa distrugătoare a omului care atacă mediul înconjurător fără milă prin poluare. Eu consider că întotdeauna au existat metode mult mai benefice şi profitabile de a obţine energie electrică - pentru că asta mă frământă cel mai mult - din natură. Dacă nu mă înşel, avem o grămadă de firme care pot oferi servicii de proiectare termice şi modalităţi mult mai ortodoxe de a obţine energie din conservarea mediului.

Ştiu că unii dintre noi am fi dispuşi să credem că energia solară în această ţară nu prea poate exista, dar asta doar pe timp de iarnă sau primăvară, însă nu trebuie să uităm că vara la noi este foarte însorită, iar o zi are 24 de ore, în care soarele stă pe cer 14 ore în cele mai multe cazuri. Problema la noi este intoleranţa faţă de nou. Câţi dintre români ar fi dispuşi să apeleze la energia oferită de puterea soarelui în schimbul energiei produsă de termocentrale? Dar pentru că nu îmi doresc să generalizez şi să rămân pe ideea că doar românii ar fi atât de încăpăţânaţi să facă această trecere, ar fi la fel de bine şi în cazul vecinilor de peste hotare dacă ar apela la această metodă.

Cred cu tărie că umanitatea mai are un strop de bunătate şi că se merită să fii bun, chiar dacă aceste zile în care trăim ne dovedesc exact contrariul. Trecând prin oraş chiar am putut să observ cum mai multe familii au apelat la acest sistem inteligent şi responsabil de producere a energiei. Desigur, poate exista şi problema banilor, pentru că... trebuie să fim sinceri... nu toată lumea îşi poate permite un asemenea lux, nu-i aşa? Dar ce se întâmplă cu masele? Iar aici mă refer strict la persoanele înstărite, cu afaceri, magazine şi aşa mai departe!

Până acum nu am auzit pe nimeni să se plângă ce aceste instalaţii care, deşi sunt scumpe iniţial, te vor scăpa de nişte facturi destul de usturătoare pentru buzunar. Şi pentru că doresc să termin într-o notă la fel de frumoasă, cred că avem şi noi tăria de caracter de a proteja mediul, nu doar englezii şi nemţii... că doar ne-am născut lângă natură şi o preţuim (unii) cum niciun alt popor nu o mai face.

marți, 22 aprilie 2014

Haideţi să “cumpărămisim"!

Un cuvânt ciudat veţi spune, ba chiar inventat de mine, însă dacă e să staţi să-l desfaceţi, veţi putea descoperi faptul că mi-am dorit ca astăzi să vă aduc în prim plan două lucruri foarte importante: cumpărăturile online şi economiile personale.

În zilele noastre, shopping-ul online a depăşit orice barieră şi astfel este cu mult mai aproape de utilizatorii din online prin diversitatea pe care o pune la dispoziţie, dar şi prin ofertele tentante ale producătorilor, care nu doar că ne oferă un bun prilej de a ne achiziţiona produsele dorite în cel mai scurt timp, dar şi oportunitatea de a ne organiza cu mult mai bine situaţia financiară.


Nu ştiu cum sunteţi voi, însă eu nu am fost mereu o persoană chibzuită. Atunci când am avut bani, nu i-am păstrat, ci chiar am cheltuit tot ce se putea pe mici prostioare care îmi aduceau bucuria doar în acele momente, pentru ca mai apoi să mă pună în situaţia de a regreta faptul că nu am acordat atenţia cuvenită shopping-ului.

Din fericire, astăzi te poti pune la punct singur, fără ajutor specializat (asta dacă eşti un cumpărător inrăit), deoarece magazinele online s-au dezvoltat, iar preţurile şi ofertele pe care le au pot varia, astfel încât să îţi poţi găsi într-o anumită sumă de bani, nu doar unul, ci două sau chiar mai multe opţiuni ale produselor pe care doreşti să le achiziţionezi.

Înainte de toate aş vrea să vă întreb ceva: voi de unde vă faceţi cumpărăturile zilnice, şi mai ales, ce modalitate de achitare preferaţi (aici mă refer la mersul la piaţă unde se dau banii în mână şi la shopping-ul online). Eu vă spun sincer că de când mi-am deschis contul de paypal, lucrurile mi-au mers cu mult mai bine în viaţa de zi cu zi! Întâi şi întâi am învăţat de la sora mea mai mare ce înseamnă shopping-ul online, dar şi care sunt micile trucuri pe care trebuie să le folosesc pentru a economisi timp şi bani! Apoi, mi-am pus motoarele de căutare în funcţiune şi am găsit câteva site-uri pe care intru constant pentru a urmări ofertele şi achiziţiona cam tot ce am nevoie pentru a-mi desfăşura într-un mediu cât mai placut activităţile zilnice. 

Pentru mine, şcoala este foarte importantă. Îmi place foarte mult să citesc, să mă documentez cu privire la numeroase subiecte şi să aflu toate noutăţile din lumea mondenă şi nu numai, astfel că mi-am găsit în scurt timp un site de încredere pe care poposesc de fiecare dată cu mare plăcere pentru o sesiune de cumpărături online liniştită şi plină de idei bune! Dacă nu ştiţi despre care site este vorba, vă voi dezvălui acum secretul: Elefant.ro

Trebuie să recunosc faptul că la inceput numele acestuia mi s-a parut a fi extrem de ciudat şi nu înţelegeam despre ce ar putea fi vorba, însă când am intrat, am aflat imediat cum stă treaba! Elefant.ro este un imens şi drăguţ portal de căutare a numeroase titluri de cărţi fascinante. Am rămas efectiv cu gura căscată când am văzut numeroasele cărţi la promoţii super şi, de multe ori, am profitat de acestea îmbrăcându-mi frumos biblioteca din casa părinţilor cu cele mai fabuloase poveşti şi aventuri fantastice care mi-au deschis “apetitul” pentru acest blog. 


Consider că un om care se respectă va pune întotdeauna accentul pe îmbogăţirea vocabularului, dar şi pe dezvoltarea imaginaţiei, astfel că un astfel de bazar magic este de mare preţ pentru orice persoană îndrăgostită de lectură, dar nu numai! Recent, cei de la Elefant au luat decizia de a extinde aria de produse din magazin, şi nici nu vă închipuiţi cât de fericit am fost când am vazut că pot să achiziţionez pe lângă manuale şi carti, şi tricouri cu mesaje amuzante, articole de încălţăminte şi accesorii diverse. Mi-a făcut o adevărată plăcere să aflu că de acum nu va mai trebui să intru pe diferite site-uri pentru a fi fresh de şcoală sau pentru a face un cadou cuiva important din familie. Până acum, de fiecare dată când voiam să îmi iau haine trebuia să răscolesc întreg internetul pentru a căuta ceea ce îmi doresc.

Nu sunt pretenţios de felul meu în ceea ce priveşte alegerea articolelor vestimentare, pentru că mereu mi-au plăcut şi am ales doar tricouri şi pantaloni cât mai simpli, fără imprimeuri care să poată fi cu uşurinţă combinate pentru realizarea de outfit-uri cât mai accesibile pentru orice ocazie. La cadouri treaba stă exact la fel: în funcţie de preferinţele sărbătoritului, îmi alegeam o gamă de produse, iar de acolo începeam căutările, însă vă daţi seama că uneori un search poate avea o durată îndelungată, astfel că se impunea realizarea unui mall pentru întreaga familie!

Mă bucur enorm că astăzi avem posibilitatea de a îmbina atât plăcutul cât şi utilul când vine vorba de shopping-ul online. Ofertele sunt întotdeauna bine venite pentru oricine, iar reducerile substanţiale şi acordarea de reduceri pentru clienţii fideli sunt şi mai şi! Pe Elefant avem aceasta posibilitate şi doresc să vă invit să vizitaţi site-ul şi să vă bucuraţi alături de mine de o oră relaxantă de shopping online!

duminică, 20 aprilie 2014

Gadget-ul primăverii

Cu toţii avem laptop-uri şi tablete de diferite dimensiuni şi caracteristici tehnice care mai de care, dar ce se aude de cel mai indispensabil gadget pe care orice amator de tehnologie îl deţine? Fie el mai ieftin sau extrem de scump, nimeni nu se poate despărţi de el, nici dacă ar vrea. Şi să fim serioşi, ce ne-am face în ziua de azi fără el. Nu v-aţi dat seama despre ce vorbesc? Gândiţi-vă puţin; pe lânga portofelul plin, sau nu, cu bani şi cheile de la maşină, nu ar trebui să fie prezent şi un telefon pe măsură? Cu siguranţă, zic eu. Cu toate ascestea, nu toată lumea îşi permite să achiziţioneze un telefon foarte performant, aşa că mulţi se rezumă la un telefon simplu, cu sau fără cameră, care să le servească doar când apare o urgenţă. Pe lista acestor oameni se află şi fratele meu, care nu deţine un smartphone, nu pentru că nu îşi permite, ci pentru că nu simte nevoia de a-şi pierde timpul pe internet sau WhatsUp! atunci când iese în oraş cu prietenii. Deşi el nu vrea să risipească banii pe aşa ceva, eu am considerat că a venit vremea să evolueze şi să treacă la ceva mai futurist, aşa că am apelat la „contul” meu de economii şi cu ocazia Sf. Gheorghe, ce se apropie repede, şi care din întâmplare este şi ziua lui de nume, m-am gândit să îi fac cadou un smartphone pe atât puternic pe cât de drăguţ, aparţinând unei mărci de telefoane de renume, care din păcate a căzut în partea întunecată al succesului, acesta îşi menţine interesul şi admiraţia. Un scurt istoric va evidenţia numele firmei despre care vorbesc şi totodată cauza decadenţei acesteia.


După ce s-a crezut că sfârşitul este aproape pentru combinaţia dintre Nokia şi Windows Phone, aceştia au uimit lumea modernă cu un nou proiect care a fost menit să reprezinte un impuls puternic din punct de vedere tehnologic pentru ambele companii. Cu câteva luni mai târziu, marele proiect a fost făcut public către lume, fiind reprezentat de modelul Nokia Lumia 920. Acesta a stârnit o mare agitaţie la Consumer Electronics Show, aprinzând speranţa pentru Nokia, crezându-se că acesta ar putea ieşi cu uşurinţă din propria sa spirală descendenţă şi, de asemenea, că ar putea reprezenta un adevărat combatant pentru Android şi iPhone, însă lucrurile nu au mers prea bine datorită faptului următoarea mişcare majora a celor de la Windows Phone nu ar fi compatibilă cu hardware-ul existent. Astfel, mai repede decât s-ar putea spune "mort în apă", întunericul s-a abătut şi asupra liniei de asamblare Lumia. Acest lucru este cunoscut sub numele de Osborne Effect, acesta având loc atunci când un produs de pe piaţă îşi ratează momentul datorită scurgerilor de informaţii, în ceea ce priveşte o versiune mai nouă, care devine atât de atragatoare încât nimeni numai doreşte versiunea precedentă.
Având în vedere lipsa de succes a platformei Microsoft Windows Phone, din cauza concurenţei acerbe din patea celor de la Android şi iOS, Nokia speră să aducă sistemul de operare Metro-based în prim-planul lumii mobile, cu acest telefon emblematic. Forma de ansamblu şi aspectul, cu margini rotunjite, din plastic, şi integrarea perfectă a ecranului care a fost pastrata, i-a oferit un aspect unic printre toate telefoanele de tip "ciocolată" proiectate. La 185 de grame, Lumia 920 este unul dintre cele mai grele smartphone-uri existente, însă acesta rămâne în buzunar cu totul neobservat


Lumia 920 are un ecran de sticlă curbat de 114 mm (4,5 inch), ce rulează la WXGA (1280 × 768), cu un aspect ratio de 15:9 şi contrast ratio 1065:1 (nominal) şi 2.107:1 (lumina soarelui). Are un număr de 16 miloane de culori şi o densitate a pixelilor de 332 ppi, care foloseşte tehnologia IPS îmbunătăţită, numită de către Nokia "PureMotion HD + ClearBlack display" precum şi Corning Gorilla Glass 2, menită să protejeze ecranul de zgârieturi şi alte obiecte ce ar putea dăuna. Are un timp de tranziţie cu 9ms mai mic, spre deosebire de un IPS LCD convenţional care are o medie de 23ms, ceea ce duce la reducerea efectului motion blur. Cu un asemenea display ar trebui să ne aşteptăm şi la o placă video pe măsură. Aşa şi este: Adreno este un nume masiv pe piaţa portabilelor, el fiind cunoscut pentru procesoarele video puternice şi fiabile pe care le-a scos pe piaţă. Adreno 225 este o placă video cu o frecvenţă de 400 MHz ce funcţionează pe o tehnologie de fabricaţie de 28nm şi are un filtru de pixeli de 2.4 (GP/s). Poate susţine tehnologii video precum: OpenGL ES 2.0 & 1.1, EGL 1.4, Direct 3D, dar şi DirectDraw & GDI. Văzând îndeaproape ce capacităţi video are acest telefon, consider că este timpul să vedem şi ce „motor are sub capotă” şi să îi facem o „inspecţie tehnică”.


Cu Nokia Lumia 920 totul este dublat, datorită procesorului său dual-core 1,5 GHz SnapDragon S4 Plus. Având o litografie de 28nm LP, procesorul funcţionează pe setul de instrucţiuni ARMv7 şi are un cache L2 de 1MB. De asemenea, memoria de executare de 1GB RAM are ca rezultat un timp de procesare cu mult mai mic, cele mai multe aplicaţii încărcându-se aproape instant. Acesta este un telefon frumos, cu câteva defecte, dintre care cele mai multe pot fi reparate prin actualizări de software. Un telefon extrem de rapid şi responsabil care poate pune în umbră modele de aceeaşi vârsta cu el, precum iPhone şi Samsung Galaxy S3.

Pe scurt, pot spune că Nokia a reuşit într-o oarecare măsură să iasă din întuneric şi să pună pe picioare linia de asamblare Lumia cu acest telefon care, surprinzător, a avut un succes enorm şi de durată. Datorită acestui telefon, Nokia a câştigat din nou teren pe piaţa portabilelor, iar numărul modelelor Lumia a crescut considerabil, ducând lupta la un nou nivel, având scoase la înaintare modele care: fie sunt egale ca putere, fie mai puternice decât multe alte telefoane mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Când timpul zboară

Ştiţi momentul acela de "Vai, iar am uitat să plec de acasă la timp!" sau "Dumnezeule, nu am reuşit nici acum să termin de învăţat pentru examenul de mâine."? Ei bine, cu toţii ne confruntăm cu asemenea situaţii, dar niciodată nu găsim o soluţie pentru problema care va rămâne pentru totdeauna în vieţile noastre. Timpul. Dragii mei, timpul este un concept care ne macină pe toţi. Nu ştiu dacă timpul diferă de la ţară la ţară, rasă la rasă sau de la o religie la alta, asta în afară de fusurile orare ale Pământului, dar ştiu că ne naştem, simţim trecerea lui şi încercăm să valorificăm fiecare clipă în momente de neuitat sau în scopuri benefice, care ar putea avea rezultate bune mai târziu în viaţă.


Ce este de făcut în acest sens? Întotdeauna am avut impresia că timpul trebuie contorizat şi monitorizat în mod corect. Şi ce alt mod corect de a monitoriza timpul ar mai exista în afară de a deţine un ceas de mână? În urma unei mici "investigaţii" pe internet, am avut plăcerea de a identifica nişte mărci de renume care chiar m-au impresionat. De când mă ştiu am o slăbiciune pentru ceasurile mecanice. Se prea poate să fiu mai atras de cele care au un aspect clasic decât cele stil sport sau cu zale. Primul produs în topul meu de ceasuri preferate este ceasul Bruno Sohnle MECHANIK EDITION NO. 5.


Aspectul elegant şi simplu al ceasului îmi aduce aminte de vremurile în care lumea chiar conta pe acest accesoriu important. Nu mi-am pus niciodată problema ca o zi să aibă 48 de ore, dar dacă ar fi aşa, aş preţui fiecare clipă şi aş privi cu plăcere spre acest ceas, întrucât este o minunăţie de dispozitiv. Trebuie să recunosc, preţul este destul de mare pentru cei care nu au un venit de dinozaur (parlamentar), dar se merită să economiseşti pentru a cumpăra această minunăţie.

De asemenea aş dori să vorbesc şi despre site, al cărui aspect m-a cam vrăjit. Aspectul site-ului este foarte primitor, astfel încât fiecare utilizator poate naviga pe el şi să caute printre produsele puse la dispoziţie, fără probleme, într-un timp util. Logo-ul site-ului este minunat! Prima dată când am accesat această pagină, logo-ul a fost primul lucru care mi-a sărit în ochi.


Design-ul simplu şi aranjarea produselor în pagină pe categorii, după mărci, sex şi tip de mecanism transformă navigarea pe acest site într-o super aventură. Pe mine m-a vrăjit cu adevărat. Mi-a luat ceva timp până să reuşesc să aleg ceasul prezentat mai sus, însă cu multă răbdare şi bun gust, am făcut alegerea corectă. Ceasurile pentru mine reprezintă o bogăţie sufletească, abia apoi un accesoriu de purtat la mână.

vineri, 18 aprilie 2014

Propriul fashion trend - partea a 3-a

În acest ultim articol scris pentru a vă prezenta viziunea mea în materie de modă, respectiv cum ar fi dacă aş avea posibilitatea de a lansa propriul fashion trend, mi-am propus să subliniez câteva caracteristici importante ale unor branduri. 

Păstrându-mi imaginaţia bogată şi viziunea faţă de vestimentaţie, doresc să pun în discuţie un articol de îmbrăcăminte foarte controversat în ţinuta unui bărbat. Dacă încă nu ştiţi la ce mă refer, ei bine, cred că sunt nevoit să vă dau mură în gură. Cămaşa, căci despre ea este vorba, este, după mine, cel mai important articol de vestimentaţie din ţinuta unui bărbat, aşa cum rochiile sunt pentru domnişoare.


Preţul este în proporţie de 30% unul din factorii care mă ajută să aleg o cămaşă, 20% fiind reprezentat de aspect, restul de 50% aparţinând calităţii. Cămaşa prezentată mai sus este una pe cât se poate de simplă, dar elegantă în acelaşi timp. Din punctul meu de vedere, cămăşile nu trebuie să fie încărcate cu imprimeuri, buzunare sau ţesături colorate. Concepută din bumbac în proporţie de 100%, materialul este de calitate superioară, fiind la un preţ super accesibil (99,00 RON la reducere de la 250,00 RON). Aspectul cămăşii este foarte elegant, simplitatea fiind cea mai importantă virtute. Nu trebuie să fii plin de accesorii, gen ceasuri, ochelari sau cravate pentru a inspira o imagine de om important.


Pe de altă parte, dacă dorim un look casual, ieşit din comun şi totuşi care să reflecte spiritul tânăr al fiecăruia, tricoul este cel mai bun prieten al bărbaţilor. Dacă la cămăşi nu ar trebui să găsim imprimeuri, tricourile cam necesită acest "gadget"... într-o oarecare măsură. Mă tem că foarte mulţi dintre bărbaţi greşesc în vederea alegerii unui tricou de calitate, cu un aspect pe măsură. Consider că imprimeurile trebuie să respecte o anumită simetrie. 

De foarte multe ori am avut ocazia să văd bărbaţi purtând tricouri super mulate pe trunchi, cu imprimeuri imense care nu puneau în evidenţă deloc chipul purtătorului... arătau de parcă erau îmbrăcaţi în costume de baie... pentru că până la urmă, personalitatea ne este reflectată după modul în care ne îmbrăcăm (chiar dacă nu în proporţii de 100%). Tricoul de mai sus este singurul care a reuşit să îmi atragă atenţia în mod deosebit. Vă spun cu toată sinceritatea, este cel mai greu să îmi aleg tricourile, dimensiunile acestora fiind de obicei mult prea mari. Din fericire, acest tricou are ca mărime de început mărimea M, fiind conceput de asemenea din bumbac, iar preţul ajungând la 69,00 RON. Ce aş putea să doresc mai mult?

Hidrofoare ca la nenea Sândel

Ţin minte o ştire de la televizor de acum câţiva ani în care un bătrânel se plângea de starea sa de sănătate care s-a degradat în urma ostenelii şi muncii în solare de unul singur. Înainte de a locui în Bucureşti, bătrânul locuise într-un sat din vecinătatea oraşului Ploieşti. Îşi aducea aminte cu tristeţe anii pe care a trebuit să îi petreacă în chinuri groaznice din cauza durerilor de spate, articulaţiilor slăbite şi a artritei. El spunea că înainte de a face cunoştinţă cu singurul şi unicul său set de hidrofoare Bucureşti, şi-a cam bătut joc de sănătatea sa.

Zi de zi, bătrânul era nevoit să petreacă aproape 18 ore în solare irigând plantele, pe o temperatură de aproape 40 de grade. Dacă vă vine să credeţi, acest om a reuşit să fenteze moartea de mai bine de două ori, din spusele acestuia. De multe ori era pe cale să leşine din cauza lipsei de oxigen şi a temperaturii ridicate, însă norocul i-a fost alături de fiecare dată. Povestea el cum de fiecare dată când i se bălăngănea imaginea în faţa ochilor, acesta ieşea târâş-grăpiş din solar, reuşind astfel să îşi salveze viaţa. Din punctul meu de vedere, nu cred că ar fi avut vreo şansă să supravieţuiască la peste 30 de grade Celsius, într-un solar... singur!

Pe vremea când ştirea despre acest bătrân era difuzată la ştiri, acesta era deja într-o stare dezamăgitoare. I se putea citi tristeţea din privire! Nu era prea greu să îţi dai seama că, deşi avea doar 50 şi ceva de ani, arăta ca un bărbat de 80, ceea ce te făcea imediat să simţi un sentiment de compătimire faţă de el. Iată, el se plângea de sistemul acesta economic al ţării, unde sublinia că, dacă ar fi avut resursele financiare necesare, ar fi practicat în continuare agricultura, însă nu ar fi dus la bun sfârşit această pasiune de unul singur.

După ce a cules roadele mai bine de 20 de ani, fără familie care să îl sprijine, fără o societate căreia să îi pese de viitorul lui, acest om simplu a transmis numai prin priviri o mie şi una de mesaje, fiecare mesaj având un înţeles diferit. Chiar şi după ce a reuşit, în sfârşit, să folosească hidrofoarele, starea sa de sănătate nu dădea semne de îmbunătăţire, de aceea a decis că a venit vremea să renunţe şi să îşi petreacă restul zilelor meşteşugind obiecte confecţionate din lemn.

joi, 17 aprilie 2014

Plăcerile copilăriei

Îmi aduc aminte de acele vremuri în care mergeam în oraş cu ai mei părinţi, pe timp de noapte, asta fiindcă ne făcusem un mic obicei de a ne plimba seara. Nu că acum nu aş mai face aşa ceva, dar parcă nu mai există acel ceva special care mă încânta atunci. Îmi aduc aminte cum fugeam cu fratele meu ca să ne uităm pe la vitrinele magazinelor. 

Un magazin ne scălda în mod deosebit privirile. În vitrină existau o mulţime de jucării, dar şi biciclete, maşinuţe electrie şi triciclete copii. Ne uitam la câteva preţuri maşinuţe în încercarea de a găsi o posibilă jucărie pe care ne-o puteam permite. Eram foarte fericiţi de fiecare dată când ne plimbam prin faţa acelui magazin. Avea cam tot ce şi-ar dori un copil. De la jucării la biciclete, până la o motocicletă tip Harley Davidson.

Nu am fost niciodată genul de copil care să tânjească după o jucărie, fiind învăţat încă de mic să mă mulţumesc cu lucrurile pe care le am, tot ce mi-au oferit părinţii mei. Desigur, ca orice copil mi-ar fi plăcut să am o colecţie de maşini controlate de la distanţă, fiind foarte la modă la vremea aceea, mai ales în rândurile băieţilor, dar eram în regulă! Îmi erau de ajuns maşinuţele pe care trebuiau să le conduc eu însumi.

Era o adevărată plăcere să stau câteva minute şi să mă holbez cu gura căscată prin vitrina acelui magazin. Un adevărat rai al copiilor, ce să mai. Singurul lucru pe care mi l-am cumpărat vreodată de acolo, şi ţin foarte bine minte acest lucru, a fost o minge de fotbal. Am fost foarte fericit! Acum însă, toate aceste amintiri îmi provoacă un sentiment de nostalgie. Parcă aş da timpul înapoi, dacă aş avea forţa necesară, şi aş mai petrece câteva clipe în acele vremuri.

miercuri, 16 aprilie 2014

Dinţi de cupă. Wait, what?!

Până să mă documentez pe internet şi să aflu ce sunt aceşti dinţi de cupă, asta fiind acum câţiva ani buni, am crezut întotdeauna că dinţii de cupă sunt dinţii pe care îi pune dentistul în gură, fiind mai rezistenţi decât cei din porţelan. Ce să-i faci? Când eşti copil îţi permiţi să ai o imaginaţie bogată. Revenind la vremurile noastre, nu prea am dat atenţie acestor "gadget-uri" ale cupelor de la excavatoare, însă am aflat că sunt foarte importante. Nu toate cupele le au, însă este de dorit ca acestea să fie instalate pe cupe, fiind totodată în folosul celui care manevrează excavatorul.

Eu unul nu o să lucrez în domeniu, însă cunosc pe cineva care doreşte să o facă. Pentru acest cineva, al cărui nume nu o să îl dau, reprezintă mai mult decât un vis să lucreze în construcţii. Îşi doreşte de foarte mult timp să lucreze pe şantier, ţinând cont de situaţia economică precară de care dispune, din păcate. El ştie că pentru a oferi o durabilitate mult mai mare cupei, trebuie instalate numaidecât aceste oţeluri. Această pasiune a lui pentru construcţii a luat naştere în urma vizitării unui şantier foarte bine organizat, cu muncitori iscusiţi, aşa cum vezi numai în filme.

Mi-a povestit pe îndelete cum doreşte să schimbe faţa acestei meserii în comunitatea în care acesta locuieşte. Dacă este să mă întrebaţi, ceea ce o să vă spun pare scos dintr-un film. Locuieşte într-un oraş cam la fel de mare ca, cel în care locuiesc eu, loc unde oamenii sunt cam leneşi. Pe lângă faptul că este această lipsă de locuri de muncă, oamenii au dat dovadă de lenevie, în special bărbaţii, dar totodată au dovedit că pot fi cei mai îndemânatici constructori cu putinţă. Repet, nu voi spune cine este această persoană, nici de unde provine.

Sunt fericit să aflu că mai există oameni care nu se dau bătuţi în ceea ce priveşte traiul lor şi că nu dau înapoi când vine vorba de muncă. Acest prieten al meu este cel mai mare model pe care l-am putut avea vreodată, desigur, în ceea ce priveşte alegerea carierei. Totul depinde de voinţa pe care o cărăm fiecare dintre noi în suflet. Eu am decis pe ce drum o să merg, la fel şi prietenul meu. Voi, dacă există cititori care din păcate încă nu şi-au stabilit un drum, ce o să faceţi? Timpul se scurge. Tic-tac, tic-tac!

Spring giveway #2 winner!

Foarte bine! După o perioadă lungă de aşteptare, aş putea spune, mi-aş fi dorit să aflu că există mai mulţi pasionaţi de lectură care să se înscrie la giveway. Cu toată publicitatea făcută pe Facebook şi mesajele trimise pe la prieteni, am ajuns la ideea că nu trebuie să mai trag de timp pentru a atrage participanţi.

După ce am stat şi am analizat toate comentariile dumneavoastră, am ajuns la concluzia că premiul ar trebui să ajungă la autoarea comentariului...

"Eu sunt de principiu ca bunurile materiale se pot pierde, dar lucrurile invatate de-a lungul vietii vor constitui cea mai de pret comoara.Dorinta mea este sa ii cumpar baietelului meu cu acest voucher,cartile lui preferate.Cu toate ca are doar 3 ani este entuziasmat de fiecare data cand primeste cate o carticica si ma urmareste atent cand ii dau explicatii. Povestile au fost pe nedrept uitate,sau rolul lor in dezvoltarea copilului este complet ignorat. Cand ii citesc povestea de seara exista un moment de tandrete care merită savurat cu toata fiinta. Atunci se creeaza intre noi acea legatura speciala dintre doi oameni care traiesc aceleasi senzatii, au aceleasi sentimente si isi imagineaza aceleasi scenarii.Momentul povestii este unul special si poate sa se pastreze peste ani, cand nu va mai fi nevoie de povesti, dar va fi nevoie de discutii ca intre prieteni.In concluzie,as dori aceste carti deoarece este bine pentru copilul meu sa cunoasca si povestile clasice dar si pe cele noi, care sunt si ele interesante, altfel risca sa se plictiseasca si chiar sa isi piarda mai tarziu interesul pentru lectura. Deschizand o carte, deschizi un taram al cunoasterii, al intrebarilor si raspunsurilor, al magiei si evadarii spre infinit.
gfc Cristina Elena Antohe
share https://www.facebook.com/cristinaelena.antohe/posts/617254758361016?stream_ref=10
"

Doresc să felicit câştigătoarea premiului, totodată doresc să subliniez că m-a marcat într-un anume fel comentariul, însă nu voi spune în ce mod. Premiul care constă într-un voucher de 40 RON pentru de cumpărături pentru librăria online Libris îi este acordat Cristinei Antohe. Felicitări!

Dexter - sezonul 7

Ştiu că în ultima vreme nu am mai apucat să postez lucruri în afară de advertoriale, însă nu am avut timpul necesar să mai scriu altceva în afară de publicitate. Astăzi m-am gândit totuşi să mă revanşez faţă de dumneavoastră, asta pe lângă faptul că nu am mai scris de mult despre Dexter, criminalul nostru în serie preferat.

Sezonul 7 din Dexter se arată a fi al doilea cel mai puternic sezon din întregul serial, ca impact emoţional, desigur. Nu aş fi crezut vreodată că trecutul poate să îl prindă din urmă pe Dexter şi că Debra ar putea să îl prindă în momentul crimei. Iniţial am crezut în puterea minciunilor lui Dexter, întrucât sora lui vitregă îi căzu în plasă pentru o perioadă. Întreaga poveste cu Travis m-a ţinut pe ace, crezând că o să scape cu basmaua curată, însă nu m-am gândit niciodată că deznodământul poate fi atât de încurcat.

Într-o altă ordine de idei, activitatea depusă de Laguerta pentru a-l demasca pe Măcelarul din Port - fiind condusă de o lamelă de sânge la locul morţii lui Travis înapoi la cazul ce a făcut-o să sufere enorm în urma pierderii lui James - o face să ajungă înapoi la bănuielile pe care le-a avut James faţă de Dexter. Din momentul în care aceasta află că Dexter este criminalul pe care întregul oraş l-a căutat lune în şir, aceasta dezvoltă un soi de nebunie şi ură faţă de el, însă nici una nici alta nu o conduc spre calea cea dreaptă, ajungând în cele din urmă să fie privită strâmb de toţi colegii de muncă, devenind astfel din ce în ce mai slabă în faţa tuturor. În cele din urmă, dorinţa sa arzătoare de a-l prinde pe Dexter... o duce însă pe un singur drum... şi anume pe drumul morţii.

Flashback-urile care au tot apărut în acest sezon mi-au aprins un sentiment de nostalgie în suflet, transformând astfel episoadele în ceea ce eu numesc "poveşti fără sfârşit". Intrarea în scenă a noului personaj, Hannah McKay mi-a provocat de asemenea un sentiment de fericire, ştiind totodată că ea este aleasa, singura persoană care va ajunge să îl iubească pe Dexter pentru ceea ce este cu adevărat.

duminică, 13 aprilie 2014

Nu eşti domn fără ceas la mână

Se ştie că orice bărbat cu o anumită prestanţă, dacă doreşte să fie numit domn, trebuie să aibă asupra sa un ceas de mână, fie el ceas digital, fie el ceas mecanic, şi aşa mai departe. Există din plin locuri în care poţi găsi ceasuri de mână cu mecanism mecanic, deci nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Problema bărbaţilor de astăzi este că nu mulţi doresc să mai ajungă la rangul de domn, un statut pentru care ar trebui să luptăm (noi, bărbaţii) din răsputeri încă din prima clipă de viaţă, până la ultima. Dacă eu, ca băiat, m-am săturat să tot întâlnesc pe stradă aşa numiţii domni care, din păcate, scuipă pe la tot pasul şi fumează cu neruşinare ţigări în văzul lumii... nu vreau să ştiu ce părere mai au doamnele. Ok, recunosc, nu sunt din marea societate unde se face totul ca la carte, dacă se mai face, dar am anumite standarde pe care nu aş dori să le încalc.

Revenind la ceasuri, consider că este cel mai bun accesoriu pe care îl poate deţine un bărbat în timpul vieţii. Ceasul poate arăta multe despre un bărbat. Eu nu mă arunc niciodată la ceasurile cu zale sau de tip sport. Trebuie să recunosc, nu suport decât ceasurile care au cureluşe şi un cadran micuţ, dar elegant. Primul meu ceas de mână l-am primit cadou de la sora mea chiar în ziua în care m-am întors în ţară din Belgia. Cred că a avut cel mai mare impact emoţional asupra mea până la acea vreme. Vă daţi seama că prima dată când primeşti ceva ce nu ai mai avut niciodată, în condiţiile în care ai fi putut să ai oricând acel ceva, te simţi extraordinar.

Iată, deci, de la vârsta de 15 ani port un ceas de mână (a cărui nume nu îl pot pronunţa, dar i-am făcut o recenzie pe blog în trecut), şi trebuie să vă spun că mă simt mândru că am parte de un asemenea lux... lux pe care nu mulţi şi-l permit.

Orice meseriaş...

Pentru că sunt în vacanţă, tata a crezut de cuviinţă că ar fi mai bine dacă aş merge cu el în oraş, nu de alta, dar ca să îl ajut în luarea câtorva decizii. Casa noastră fiind încă neterminată, iar aici mă refer la pereţii exteriori care sunt neîncărcaţi. Ziş şi făcut! Alături de tata am mers la cel mai apropiat centru comercial pentru materiale de construcţie. Acolo tata şi-a luat libertatea de a se informa asupra unor preţuri, şi anume preţ BCA, plăci de policarbonat preţ şi ciment. Desigur, din ochi nu i-a scăpat nici şindrila bituminoasă pe care şi-ar dori-o cu ardoare în locul tablei de pe casă.

Ce cred că l-a interesat cel mai mult a fost cimentul şi gletul. Varul s-a gândit că ar trebui să îl păstreze pentru alte dăţi, nefiind necesar în momentul de faţă. Sincer, întotdeauna mi-am dorit să depun eforturile necesare pentru a munci împreună cu tatăl meu la casă, însă acesta nu mi-a dat de foarte multe ori ocazia să o fac. Sunt mulţumit de căminul pe care îl am, nu aş dori nimic mai mult decât am, dar parcă mi-aş dori să terminăm odată casa... mai mult ca pe o împlinire sufletească.

Ultima dată când am lucrat la casă a fost vara trecută, dar nu a fost o muncă tocmai obositoare. Căratul unor bolţari nu este tocmai ce mă aşteptam să primesc drept sarcini de lucru de la tatăl meu, însă, într-o oarecare măsură, sunt mulţumit de faptul că am primit măcar ceva de făcut. Vara am cel mai mult timp liber, tocmai de aceea caut să îl folosesc în scopuri utile, constructive. Dacă nu l-aş ajuta pe tatăl meu cu munca, nu aş avea nimic altceva de făcut decât să stau mai toată ziua la TV, computer sau să ascult muzică prin curte, la umbra unui pom.

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Curăţenia de primăvară

Ştiţi momentul ăla din viaţa fiecăruia în care trebuie să facem curăţenie în casă? Ei bine, vă spun că nimic şi nimeni nu egalează curăţenia de primăvară. De ce spun asta? Dacă ar fi să vă povestesc despre modul în care are loc la mine în casă curăţenia de primăvară, s-ar putea să vă speriaţi, de aceea o să fac doar un mic rezumat.

Totul începe când mama vine dimineaţa la mine în cameră şi începe să se mişte agitată prin cameră, parcă încercând să rezolve totul din două sau trei mişcări. Acţiunea cea mai "intensă" se află în jurul patului, loc unde se întâmplă magia numită "începutul curăţeniei de primăvară". Deşi de obicei mă trezesc în jurul orei 8 dimineaţa, în weekend sau în ziua de vacanţă în care mama mă trezeşte ca să ne apucăm de curăţenie, că doar... deh, este prea târziu şi trebuie să mă trezesc; este de obicei ora 10 sau 11. Mă pune repejor să mă dau jos din pat şi să mă îmbrac. Credeţi-mă că este cel mai enervant lucru cu putinţă să primiţi ordine dimineaţa.

Până ajung la baie, până mă îmbrac şi mă uit încă vreo 10-20 de secunde pe geamul care dă în curtea din faţă, mama deja a schimbat mai multe lenjerii de pat şi scuturat toate pernele, care sunt aşezate frumos pe pat. Dacă ar fi să o urmăresc, poate că aş rămâne uimit... poate! Oricum, mama este cea mai minunată femeie pe care o cunosc. Cred că are un dulap secret în care îşi ţine toate resursele în ordine alfabetică sau după categorie. Îmi şi fac un inventar imaginar: lenjerii de pat bumbac 100%, lenjerii de pat bumbac satinat, covertură pentru plapumă, pled, etc. Repet, mama este cea mai extraordinară persoană pe care am întâlnit-o, o cunosc şi o apreciez pentru ceea ce face. Te iubesc, mama!

Primăvara în grădină

Ah, a venit vremea să grădinăresc împreună cu al meu tată prin grădină. Mai întâi de toate a fost ceapa, pentru că pe ea o apreciază toată familia, urmând ca mai apoi să ne apucăm de plantat câţiva butaşi viţă de vie. Ne-am spetit să muncim pământul ud din cauza ploii, dar fertil din cauza îngrăşământului de provenienţă animală. Nu a spus nimeni că a fost uşor, dar suntem obişnuiţi cu munca; nu ne-am dat niciodată înapoi când a venit vorba de munca de câmp. Ideea este una pe cât se poate de simplă. Ştiind că vom profita de pe urma acestei munci, ne-am spetit întotdeauna să ducem la bun sfârşit munca pe care alţii ar face-o doar cu o motosapă Covera.

Dat fiind faptul că familia mea are rădăcini atât de la ţară cât şi de la oraş, consider că acest lucru ne-a motivat în toată activitatea depusă în domeniul agriculturii. Dacă am urât vreodată agricultura a fost atunci când afară erau peste 25 de grade, iar noi eram obligaţi să continuăm pentru a ajunge, în cele din urmă, la umbra unui nuc bătrân.

Momentele în care ne întorceam acasă, chiar dacă nu reuşisem să vindem mai nimic din ce am produs, erau cele mai frumoase momente din viaţă. Desigur, din perspectiva mea, fiind mult mai tânăr pe atunci, era cel mai frumos moment pe care îl puteam savura atunci când ajungeam acasă, făceam baie şi mă îmbrăcam în haine curate. Îmi plăcea la nebunie să mă simt din nou în pielea mea. Pe de altă parte, părinţii mei nu erau tocmai fericiţi, dar voinţa pe care o aveau şi motivaţia îi făceau să nu renunţe niciodată la speranţa zilei de mâine. Într-adevăr, am depăşit acele vremuri. Astăzi nu mai suntem nevoiţi să mergem la câmp, pe lângă faptul că nu mai avem nici timpul necesar, sănătatea noastră este mai presus de bani, în special sănătatea părinţilor mei.

Preţurile şi televizoarele

De ceva vreme ne cam tot bate un gând (pe mine şi familia mea) să cumpărăm un nou televizor, întrucât cel din sufragerie nu este unul tocmai satisfăcător. Dimensiunile acestuia sunt foarte reduse, iar ecranul nu mai redă în mod corect imaginile. Nu ştim cine s-a jucat cu vreun magnet pe lână ecran, dar ştim că cineva a făcut-o. Din pricina acestui lucru, ne-am pus pe gânduri şi am început să luăm la rând toate magazinele online de electronice şi electrocasnice, în căutarea unor oferte de televizoare LED ieftine.

Am avut atâtea momente în care a trebuit să ne invităm oaspeţii în sufragerie ştiind că este cea mai potrivită cameră pentru a găzdui pe cineva pe timp de zi, însă niciodată nu am putut să ne mândrim cu televizorul micuţ şi bătrân care ne cam face de râs. În cele din urmă, după lungi dezbateri şi analize, am decis că un singur magazin online ar fi ok în vederea achiziţionării unui televizor. Care magazin mai exact? Evomag.


O mică analiză asupra televizoarelor prezentate în oferta acestui magazin ne-a făcut să realizăm o listă cu mai multe produse ce ar da bine în sufrageria noastră. Ne-am uitat numai după televizoare cu o diagonală rezonabilă, dar şi un preţ accesibil, pentru că până la urma urmei contează cel mai mult. Ne-am gândit să alegem, în cele din urmă, televizorul LED Sharp LC22LE250V, full HD, Active Motion 100.

Acum, tot ce mai trebuie, tot ce este de făcut până la momentul în care televizorul va fi pe mobila din sufragerie, va trebui să muncim ca să strângem banii necesari. Într-adevăr, nu este un preţ imens, dar timpurile îşi cam spun cuvântul, iar bugetul este cam limitat. Extrag din Caragiale şi subliniez: "famelie mare... renumeraţie mică...". Oricum, sper ca până la vară să putem să ne bucurăm de un televizor mult mai performant, elegant şi satisfăcător (din mai multe puncte de vedere).

joi, 10 aprilie 2014

Propriul fashion trend - partea a 2-a

Primăvara mi se pare cel mai important sezon din an. Este singurul anotimp în care reuşim să aducem ceva nou în vieţile noastre, fie că este vorba de hainele mai puţin groase sau un nou regim alimentar, poate chiar o vacanţă bine meritată..! Dar astăzi ne vom axa mai mult pe vestimentaţie. Am reuşit să identific pe site-ul Glittio câteva haine care, poate, v-ar încânta în aceeaşi măsură cât am fost şi eu la rândul meu. Încă nu este vremea să aruncăm hainele de pe noi pentru a etala costumele de baie, deci păstraţi-vă până pe data de 1 mai, poate chiar pentru vacanţa de vară, că aşa ar fi şi mai bine. Dar ce spun eu? Fiecare după nevoi şi buzunar!

Ar fi destul de greu să vă împărtăşesc ideile mele în materie de modă, tocmai de aceea am decis că ar fi mult mai ok să vă prezint câteva modele de haine pe care eu le-aş utiliza în lansarea unui trend propriu... de fashion, desigur! Se ştie că sunt un foarte mare admirator ar hainelor casual, asta pe lângă faptul că obişnuiesc să le port în cea mai mare parte a timpului. Aceste haine îmi provoacă o stare de bine atât trupească cât şi sufletească. Spre exemplu, ador cămăşile confecţionate din bumbac care au carouri, culoarea fiind una mai închisă. Sentimentul de lejeritate pe care îl am atunci când port o asemenea cămaşă este imposibil de perceput. Dacă ştiţi cum este să vă simţiţi ca şi cum nu aţi purta nimic altceva pe voi decât nori pufoşi, ei bine, cam aceasta este şi senzaţia ce mă acaparează pe mine atunci când sunt în "elementul" meu. Pe lângă materialul foarte confortabil, trebuie să recunosc faptul că preţul este unul pe cât se poate de avantajos. Dacă în centrele comerciale din oraş o cămaşă poate ajunge până la 200 RON în condiţiile în care este confecţionată din materiale de calitate proastă, aceasta costă numai 69 RON, fiind 100% din bumbac.


Atunci când te apucă cumpărăturile ca să te poţi lăuda cu o piesă nouă de vestimentaţie... păi te apucă bine! Eu nu pot să trec prin două sau trei magazine pentru a mă hotărâ în legătură cu ce anume urmează să achiziţionez. Nu! Aceasta este o greşeală de începător... şi fie vorba între noi... sunt băiat şi mi-am dat seama acest detaliu important. Iau întreaga stradă de-a lungul şi de-a latul numai pentru a mă asigura că am cotrobăit prin toate magazinele înainte de a-mi face o imagine cu ce anume ar trebui să cumpăr. La pantaloni este o ştiinţă mai complicată, de aceea nu aş prea dori să intru pe acea ramură. Totuşi, un lucru ştiu sigur, şi anume că vestele nu vor fi niciodată prea vechi sau în afara trendului pentru a fi purtate. Pentru că primăvara aceasta ne cam păcăleşte cu temperaturile, eu văd imperios necesară purtarea unei veste atâta timp cât dorim să evităm gecile. Acestea oferă libertate braţelor şi au grijă să asigure căldura necesară trunchiului, nepermiţând aerului rece sau vântului să pătrundă prin fibre. Eu m-am arătat foarte mulţumit după ce am purtat o astfel de vestă. Cel mai mult apreciez faptul că nu transpiri la subraţ, ceea ce este un plus.


În final aş dori să discut despre fulare. Pentru că locuim într-o zonă mai răcoroasă, fularele sunt un must have cel puţin în lunile ce urmează iernii, gen februarie şi martie. Desigur, vă daţi seama că nu este vorba de acele fulare croşetate de la bunica pe care le primeşti de Crăciun. Fularele pe care eu le-aş asorta la hainele alese cu atenţie de mai sus ar trebui să fie confecţionate dintr-un material subţire şi colorat. Accesoriul cel mai apreciat la o vestimentaţie de tip casual este fularul/eşarfa, din punctul meu de vedere. Fularul poate fi un foarte bun înlocuitor al cravatei şi a papionului, de aceea sunt de acord în privinţa lor.