duminică, 10 august 2014

SDI Romania


Câţi dintre voi cunoaşteţi şi recunoaşteţi faptul că, într-o companie, relaţiile dintre colegi este foarte importantă în vederea creşterii eficienţei? Eu pot să spun sincer că sunt în măsură să recunosc şi să spun că şi cunosc acest lucru. Am fost în postura de angajat, lucru care îmi permite să fac această afirmaţie. Totuşi, dacă încă sunteţi la început de drum, şi poate că mai în măsură ar fi patronii unei întreprinderi să apeleze la un astfel de serviciu, vă recomand SDI Romania, care vă vor ajuta prin soluţii practice să îmbunătăţiţi relaţiile şi spiritul de cooperare al echipei. SDI Romania poate fi găsit pe pagina www.personalstrengths.ro.

Deşi experienţa mea de angajat nu a fost una foarte lungă, am avut răgazul necesar să meditez asupra acestui moment din viaţa mea, şi am reuşit să identific câteva aspecte pe care eu le consider negative. Aş fi tentat să spun că "aşa este în România", din cauză că patronul a fost o persoană foarte rea, lucru care m-a determinat să îmi dau demisia. Este puţin impropriu spus că mi-am dat demisia, întrucât singurul lucru pe care l-am făcut a fost să nu mai merg la muncă, atrăgând astfel, în cele din urmă, desfacerea contractului. Poate că o să gândiţi că am cedat prea uşor sau o să îmi spuneţi că toţi patronii sunt la fel, însă eu vă garantez că nu este aşa. Problema acestui patron era aceea că nu avea relaţii foarte bune cu angajaţii, aceştia purtând o frică constantă faţă de el.

Consider că este foarte important ca relaţiile dintre angajat şi angajator să fie mult mai relaxate şi cât mai puţin tensionate. Astfel, angajaţii vor avea senzaţia că lucrează într-un mediu prietenos, care poate să aducă în acelaşi timp foarte multe rezultate bune. Nu trebuie să credem neaparat faptul că, dacă patronul nu este conservator atunci el nu poate să primească rezultate bune în afacerea pe care o conduce. Este dovedit ştiinţific faptul că doar prin empatie şi o bună relaţionare cu cei din jur poţi avea rezultate mai bune în afaceri. Desigur, unii sunt pur şi simplu nişte nemernici, şi vor rămâne aşa fiindcă nu au o altă mentalitate în afară de cea conservatoare şi autoritară. Conchid că: patronii ar trebui să înveţe de la angajaţi şi să le observe fiecare mişcare, întrucât este spre binele tuturor, şi în mod special, spre binele afacerii. Fără o bună cunoaştere a noţiunilor de leadership, afacerea nu se va dezvolta niciodată spre o direcţie bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu