duminică, 3 august 2014

Sunt rocker, nu satanist

Foarte mulţi rockeri sunt astăzi judecaţi pentru simplul fapt că apreciază un stil muzical mai "strigător". Dacă muzica reggae este un simbol al oamenilor liberi şi paşnici, lucru care nu a adus întotdeauna un beneficiu lumii în care trăim, vă spun că rock-ul reprezintă de asemenea un simbol foarte puternic printre ascultători. În funcţie de ramura la care se face referire, muzica rock transmite foarte multe mesaje ascultătorului. Eu spre deosebire de mulţi alţi rockeri, ascult punk, o altă ramură a muzicii rock. Comunitatea de rockeri din lume înţelege că există anumite diferenţe între aceste ramuri. Cei care ascultă metal sunt de obicei cunoscuţi pentru părul lung şi înclinarea spre articolele vestimentare de culoare neagră, în timp ce ascultătorii de punk sunt cunoscuţi pentru culorile vii sau creasta (în cazurile fanilor punk de modă veche), iar lista cu diferenţe poate continua.

Eu am încercat întotdeauna să mă îndepărtez de aceste tipare, dar nu am făcut-o niciodată din frica de a fi judecat pe baza unor stereotipii. Revenind la simbolul pe care îl prezintă muzica rock, din punctul meu de vedere, acest simbol rămâne să fie interpretat de fiecare, după bunul plac. Eu am ascultat, şi ascult doar trupe de muzică rock, care încurajează lumea să aibă o gândire mai bună sau pur şi simplu să nască idei revoluţionare în sufletele ascultătorilor. So, gentlemen, why do you hate us so much? Aşa cum am mai spus-o de foarte multe ori, da, ascult muzică rock, dar nu, nu sunt satanist! Da, ascult muzică în care se urlă, dar o fac pentru că accept neacceptatul, în locul pornografiei din videoclipurile dance, pop şi muzica comercială sau limbajul vulgar din muzica rap şi hip-hop, evident folosit doar pentru a păstra rima şi ritmul. Nu doresc să judec pe nimeni, dar să se ştie odată şi pentru totdeauna că, deşi ascult muzică "demonică", merg, poate, mult mai des la biserică decât ar face-o orice alt om. În cele din urmă, lumea trebuie să înţeleagă faptul că există o diferenţă foarte mare între a fi rocker şi a fi satanist.

Satanismul implică ritualuri menite să îi aducă ofrande şi cântări celui rău, în timp ce muzica rock implică comuniunea dintre oameni. Desigur, există şi categoriile de oameni emo şi goth care consideră că lumea nu este un loc bun, lucru care nu este neaparat fals, însă aceştia duc această idee şi pasiune de a-şi împărtăşi gândurile negre despre realitate, la extrem. Faptul că se speculează ideea cum că adepţii muzicii emo îşi iau viaţa din cauza lumii în care trăiesc, este o foarte mare greşeală. Acolo unde există cazuri de sinucidere, ei bine, acolo este clar vorba despre o problemă la nivel psihologic. Tocmai din această cauză ar trebui ca oamenii să se gândească înainte de a judeca pe cineva, pentru că are o afinitate spre un gen muzical anume. Acest lucru se aplică pentru toate genurile muzicale.

12 comentarii:

  1. eu m-am confruntat cu probleme toata viata mea de "roackera". mereu s-a gasit careva sa comenteze, sa ma acuze ca-s asa si pe dincolo, mereu a fost cineva impotriva headbangingului sau a hainelor negre... ascult back metal, gothic, tot ce e extrem. am avut si perioada mea de punk, cu pogo si tot ce implica, am avut si perioada emo, cand aveam eu sentimentul ca totul e urat in jurul meu. dar n-am incercat sa conving pe nimeni sa asculte ce ascult eu. nici n-am judecat pe nimeni ca assculta rap sau pop sau house, indiferent ca inteleg sau nu acel gen de muzica. pentru mine, rockul e un mod de viata. ascult pentru ca ma simt bine. imi da un feeling aparte. si inteleg ritmul, stiu ce sa fac cu el. restul genurilor trec pe langa mine, poate le ascult la distractie, dar nu le inteleg. nu le aud mesajul. eu cred ca rockerii ar trebui lasati in pace, nu judecati. aparentele de multe ori inseala, si lumea ar fi surprinsa sa vada cati oameni inteligenti denigreaza. pentru ca, trebuie s-o spun, oamenii cei mai destepti, cu care am avut ceva de conversat intotdeauna, sunt rockeri ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, ceea ce spui tu aici este pe cât se poate de corect. Cred că am fost puţin cam radical în ceea ce îi priveşte pe emo/goth. Şi eu mai am momente când ascult emo, întrucât este puţin mai tristă muzica lor, dar transmit la fel de multe mesaje care să aline sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ascult mult rock, nu am un gen anume, depinde de starea mea de spirit, ascult rock alternativ dar şi heavy metal şi grudge. De asemenea ador negrul, e o alegere personală, la început a fost o mică revoltă împotriva maică'mi care toată copilăria m-a îmbrăcat în roz, dar acum pur şi simplu a devenit obişnuinţă, îmi stă bine în negru şi îmi place. Nu înţeleg de ce oameni atribuie unei înfăţişări sau unor preferinţe muzicale un substrat atât de serios cum ar fi satanismul. Până la urmă dacă asculţi câteva manele, jumătate din versuri vorbesc despre cum "să moară duşmanii" sau despre "bani şi avere", unde este toată smerenia şi bunătatea sufletească? Dar maneliştii nu sunt consideraţi slujitori ai lui satan...Anyway, prea multe prejudecăţi, trebuie să fim open mind şi să nu judecăm după înfăţişare sau după gusturi, aşa cum notele la şcoală nu definesc inteligenţa unui om, nici muzica nu te face să îl preferi mai mult sau mai puţin pe diavol...
    Ce comentariu kilometric am dat ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un comentariu kilometric, dar ce mai valoare se regăseşte în aceste cuvinte, heh! :) Ai dreptate, un lucru la care nu m-am gândit în ceea ce priveşte versurile manelelor. Uite, o altă teorie care merită discutată. Felicitări, tu chiar eşti un "open mind".

      Ștergere
    2. Foarte bine spus! BRAVO

      Ștergere
  4. Hei!
    În primul rând, îmi place blogul. În al doilea rând, bravo pentru ce ai scris aici.
    Mă regăsesc foarte bine; ascult rock din toate genurile și nu am fost o excepție când a venit vorba să mă judece. Legătura pe care o fac oamenii obișnuiți între muzica rock și satanism este datorită faptului că nu înțeleg. Cunosc persoane care judecau, apoi au trecut de partea rockărilor și au înțeles ce reprezintă ceva așa că au tăcut.
    Eu una, atât timp cât nu asculți manele (și asta doar pentru că mi se pare un gen de muzică lipsit de orice fel de cultură), accept oamenii după genul de muzică. Tind totuși să-mi fac prieteni după muzica pe care o ascultă, așa că nu am pe lângă mine persoane care să asculte muzică ca cea de la radio sau tv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este ok să fim puţin selectivi atunci când ne facem prieteni, dar nu trebuie să ducem nici la extrem. Oricum, cred că te descurci foarte bine şi fără sfaturile mele. :P

      Ștergere
  5. Din pacate la noi mentalitatea este inca foarte inapoiata, chiar daca tot romanul strabate Europa in lung si-n lat, nimic nu pare a se lipi de el.
    Revenind la muzica, e o diferenta intre a asculta rock si de iti afisa preferintele, sa zicem, prin vestimentatie. Nu te obliga nimeni sa porti tricouri cu trupe. E propria alegere. Ai doua alternative: te afisezi ca atare si infrunti mentalitatile retrograde sau te ascunzi in spatele "normalitatii".
    Nu stiu ce varsta ai, dar eu, dupa mai bine de 20 de ani de ascultat rock, mai precis metale grele si foarte grele, nu regret nicio clipa greutatile de care m-am lovit in viata din cauza pletelor, tricourilor "deocheate" si blugilor uzati peste limita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa e, pentru ca asculti un gen de muzica nu inseamna ca esti intr-un fel sau in altul. Oamenii au tendinta de a-i impartii pe alti in categorii si de multe ori nu in categoria care trebuie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare,
    Si eu ascult si iubesc foarte mult muzica rock si am fost des criticat de felul cum arat adica .. lungimea parului,hainele si restul...
    Dar .. de unde a pornit toate chestia asta ca roackerii sunt satanisti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene... nu am nici cea mai mică idee! Şi eu am avut părul lung într-o perioadă, dar nu mă îmbrăcam în negru, nu în totalitate, şi totuşi lumea mă judeca. Ce pot să spun? Prostie?

      Ștergere
  8. Eu am o varsta de 11 ani si eu ascult foarte mult rock de obicei heavy metal si am patit un lucru care m-a deranjat foarte mult aveam o problema foarte mare si m-a sunat mama mea in ora de religie si eu aveam ca ringtone o piesa rock si doamna profesoara mi-a scazut nota,vi se pare corect acest lucru?

    RăspundețiȘtergere