luni, 17 februarie 2014

Cum să nu îţi crape inima... în mii şi mii de smaralde?

Of, şi chiar dacă a trecut data de 14 februarie, parcă ceva tot nu se leagă în viaţa mea. Sunt single... solo... alone..! Mi-aş fi dorit ca măcar în acest an să am ocazia să îmi arăt afecţiunea persoanei dragi mie, dar clar acea persoană nu prea există pentru mine. Cine ştie, poate nu a fost să fie? Eu nu cred în destin, ci în mâna omului. Fiecare om are puterea de a-şi modela viaţa, ceea ce îl face mai puţin dependent de noroc sau destin. Lăsând la o parte principiile mele, consider că o modalitate frumoasă de aţi arăta afecţiunea faţă de o anumită persoană, în cazul meu o fată, ar fi să îi dăruieşti un cadou simplu, dar cu valoare simbolică. Pentru mine, un cadou care ar putea avea o valoare simbolică impresionantă ar fi un colier. Noi, băieţii, atunci când trebuie să ne răsfăţăm "pişicile" suntem foarte atenţi la detalii (poate nu toţi, dar încercăm), iar momentul în care alegem un anumit cadou, alegem acel cadou cu speranţă, dăruire şi atenţie. Spre exemplu, dacă aş fi avut ocazia, deşi inima îmi dictează nişte cuvinte care sună cam aşa: "în curând... în curând... în curând..!"; cred că i-aş fi oferit un lănţişor. Prin intermediul internetului am reuşit să identific (mai exact prin intermediul unui magazin de cadouri pentru femei) câteva coliere şi pandantive mai mult decât încântătoare. 

Ador la nebunie acest pandantiv! Este atât de simplu şi atât de elegant; un cadou care parcă urlă: "eu sunt cel potrivit, alege-mă!". Sincer să fiu, pe mine mă caracterizează lucrurile simple, deşi nu am un motiv anume pentru care am ajuns la această concluzie. Cu toate acestea, consider că lucrurile mărunte sunt foarte expresive şi totodată purtătoare de simboluri. Iubirea nu trebuie să aibă forme extravagante... nici să fie din aur masiv... dar trebuie să fie pură! Şi care este cel mai bun mod de aţi arăta iubirea faţă de persoana potrivită dacă nu printr-un pandantiv? 
Şi pentru că sunt foarte atent la firea umană, ştiu că femeile în general sunt foarte gingaşe şi caută să fie mereu în centrul atenţiei... un termen pe care îl folosim des în compania acestora ar fi răsfăţul. Desigur, răsfăţul nu trebuie să devină unul excesiv, altfel... unde ar mai fi iubirea? Cu siguranţă unul dintre cei doi amorezi şi-ar da seama la un moment dat că între ei ceva nu este în regulă. Tandreţea, cuvintele dulci şi micile gesturi, cum ar fi ţinutul de mână, o îmbrăţişare călduroasă sau un banal ciufulit al părului ar trebui să intre în portofoliul răsfăţurilor.

Şi pentru că îmi place să vă prezint mai multe produse atunci când mă uit pe internet, exact aşa cum v-am învăţat, vă prezint cireaşa de pe tort. Pe lângă un alint drăguţ pe care să îl şopteşti la ureche, în timp ce îi prinzi la gât colierul, simbolul este unul minunat. Fluturele inspiră libertatea, tinereţea şi veşnicia inocenţei... asta cel puţin din perspectiva mea. Nu trebuie să fii superman, batman sau să ai un Mercedes ca să te faci înţeles, pentru că atunci când vine vorba despre dragoste, femeile înţeleg chiar şi cele mai mici gesturi. Atenţia, dragilor, este tot ceea ce contează. Vă invit să aruncaţi câteva priviri asupra mai multor bijuterii (sau orice altceva) înainte de a vă arunca banii pe chestii banale, lipsite de pasiune şi iubire.

2 comentarii:

  1. O sa las calculatorul deschis la postarea asta...poate vede sotul si intra la idei ...:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma atrag foarte mult bijuteriile, insa am vazut pe site-ul celor de la Be Special niste lantisoare chiar interesante, si ma bate gandul sa iau unul pentru mami meu ca tot vine 8 martie, iar ea iubeste accesoriile in general.

    RăspundețiȘtergere