luni, 3 februarie 2014

Să ne pictăm viaţa

Iubesc la nebunie arta, consider că este cel mai pur mod de aţi exprima sentimentele... fie că este vorba de pictură, muzică, literatură sau orice altă formă cunoscută. Mă cunoaşteţi din postările mai vechi; nu îmi plac meseriile care implică un mediu murdar... un mediu în care sunt predispus mizeriei, însă a fi pictor, poate chiar şi un zugrav, mi se pare ceva magnific! V-am spus vreodată cât de mult ador culorile? Dacă nu, ei bine aveţi acum şansa să aflaţi că îmi place la nebunie cromatica. Tot ce ne înconjoară, orice lucru, orice fenomen are o cauză şi un motiv, însă bucuria provocată de artă, cel puţin mie, nu mi-o pot explica prin niciun mod. Dacă ştiinţa ar reuşi, păi ce să mai spun? Aş fi cel mai fericit om de pe pământ! Poate în modul acesta aş reuşi să mă aflu la un grad de fericire superior... mult mai des!
Cât de greu este să te joci cu o bidinea? Mulţi oameni caută disperaţi oameni specializaţi pentru a le face câteva zugrăveli Bucureşti. Pe lângă faptul că totul trebuie plătit, că doar deh... este un serviciu prestat, nu? Se prea poate să mai aveţi parte şi de neplăceri pe alocuri... cum ar fi picăturile de vopsea uscate pe pereţi, sau în cazul unei cereri mai complexe, un foarte bun exemplu ar fi conturul. Nimeni nu îşi doreşte să aibă parte de un perete care să aibă modele, iar acestea să fie urâte... fără estetică! Eu cu siguranţă nu aş accepta aşa ceva! Am dovedit-o în nenumărate rânduri că nu sunt un perfecţionist, însă am un vast set de reguli care mă cam sâcâie atunci când este încălcat. De parcă nu ar fi de ajuns să am şi acest set de reguli, îmi place ca tot ce fac să reflecte foarte bine personalitatea mea, că doar... ceea ce facem ne reprezintă, aşa-i?


Arta... ah! Ce cuvânt minunat! Pictura a devenit în prezent cel mai apreciat domeniu al artei, pentru mine. Cred că o să întâlnesc o adevărată problemă atunci când voi avea propria casă... poate tocmai de aceea îmi doresc o casă din lemn, să nu fiu nevoit vreodată să mă zbat o zi întreagă pentru a alege o nenorocită de culoare. Dar ce spun eu?! Culorile reprezintă o mare parte din mine! Cred că mi-aş zugrăvi casa în multe culori, totul fiind făcut prin intermediul unor modele rustice... ceva cu temă tropicală! Pentru că se tot ştie că, deşi iubesc iarna, sunt un mai mare fan al căldurii... al anotimpului cald... oh da, vara! Ce să vă mai spun? Nu vă lăsaţi păcăliţi de prietenii care vă promit marea cu sarea la un preţ "rezonabil" pentru că s-ar putea să o păţiţi, tocmai de aceea vă sugerez să apelaţi la nişte servicii profesionale, sau la propria mână. Mai bine o muncă de 24 ore în care ne este promis profesionalism decât o muncă de 2 ore în care mai merge şi o pălăvrăgeală bună, puţină cafea şi cine ştie, poate şi nişte biscuiţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu